Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Konya’ya 130 milyon TL’lik dev yatırım

Konya’ya yapılan yatırım hakkında açıklamalarda bulunan şirketin yönetim kurulu başkanı Ali Atalı, bu yatırımın Türkiye için önemine değinerek yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımının dünyada yaygınlaştığına dikkat çekti.

Konya’ya 130 milyon TL’lik dev yatırım
Konya’nın güneş verimi açısından çok değerli bir bölge olduğunu ve bu yatırımın, bu değeri korumak adına çok anlamlı bir hareket olduğunu dile getiren Ali Atalı, “Fosil yakıtların artan dünya nüfusunun ihtiyaçlarını karşılayamayacak olmaları, çevreye verdikleri zararlar, rezerv araştırma giderlerinin fazla oluşu, taşınmalarında yaşanılan zorluk ve çevresel endişeler, gibi sebeplerden dolayı yerini yenilenebilir enerji kaynaklarına bırakmak zorunda olduğunu gösterdi. Bu anlamda yenilenebilir enerji kaynaklarına yapılan her yatırım çok değerlidir. Yönetim kurulu başkanlığını yaptığım Atalı Enerji’nin attığı bu adımın önümüzdeki yıllar için enerji açısından çok büyük bir adım olduğuna inanıyorum. Yenilenebilir enerji kaynaklarının ilerleyen dönemlerde dünya enerji piyasasına damgasını vuracak ve bu kaynakların teknolojik gelişmelerle birleştiğinde dünyanın dengesini değiştirecektir. Yenilenebilir enerji kaynaklarının farkındalığına ilk varan ülkeler diğer ülkelerin birkaç adım önünde olacaklardır” ifadelerini kullandı.

Dünyada fosil yakıtlarına ait rezervlerin; petrolde 40 yıl, doğal gazda 62 yıl, kömürde ise 216 yıl yetecek düzeyde olduğunu hatırlatan Atalı, enerji krizinin olmaması için tek çözümün yenilenebilir enerji kaynaklarına yönelmek olduğunu vurguladı.

Yenilenebilir enerji yatırımlarında amaç geleceği kazanmak
Kendisini çevre konusunda çok duyarlı bir vatandaş olarak gördüğünü ifade eden Ali Atalı, “Yapacağımız 130 Milyon Liralık yatırımın, gelecek nesiller için önemi tartışılamayacak kadar büyük. Bu yatırım, geleceğe gönderilmiş bir hediye gibidir. Türkiye gibi solar kaynaklar açısından zengin bir ülkenin gelecek nesilleri bunu hak ediyor” dedi.

Atalı, Konya’ya yapılan bu yatırımın son olmayacağının müjdesini verirken fosil yakıt üreten ülkelerin egemenliğine bu yatırımlar sayesinde son verileceğini de hatırlattı. 

Ülkesini seven herkesin bu konuda duyarlı olması gerektiğini vurgulayan Ali Atalı, “Sınırlı olarak bulunan fosil yakıtlar, gelecek dönemlerde yetersiz olacak ve bu enerji kaynaklarının yerine yenisi konmadığında ülkeler ciddi sıkıntılar yaşayacaktır. Bu sebeple tüm dünya farklı enerji kaynağı arayışına girmeye çoktan başlamıştır. Ülkemizin de bu anlamda kaynak bakımından şanslı ülkeler arasına girdiğini unutmamak lazım. Bu şansı doğru kullandığımızda Türkiye’nin enerji devi olmaması için hiçbir sebep kalmayacaktır” şeklinde konuştu.

Türkiye enerji devi olmaya hazır
Rüzgar enerjisi, güneş enerjisi, su gücü, biyokütle enerjisi, deniz dalgalarının gücü, jeotermal enerji gibi kaynakların yenilenebilir enerji kaynakları olduğunu hatırlatan Atalı, Türkiye’nin özellikle güneş ve rüzgar enerjisi bakımından şanslı bir ülke olduğunu hatırlatarak bunların kullanımının artırılmasının Türkiye’nin enerji bütçesine önemli derecede katkı sağlayacağının altını çizdi.

Yenilenebilir enerji kaynaklarının sürdürülebilir bir çevre için tek şans olduğunu belirten Atalı, “Fosil enerji kaynaklarının dünyaya verdiği zararlar unutulmamalıdır. Duyarlı her vatandaşın, bu konuda elinden geleni yapması gerektiğini düşünüyorum. Son olarak da gelecekte enerji sıkıntısı yaşamamak, enerji üreten ülkeler arasında yer almak ve en önemlisi de sürdürülebilir çevreye sahip olmak için yenilenebilir enerji kaynaklarına yapılan yatırımların desteklenmesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Salgın çevreye duyarlılığımızı artırdı
Ali Atalı, içinde bulunduğumuz pandemi döneminin insanların çevreye ve doğaya bakışını değiştirdiğini, insanların çevre konularında bilinçlendiğini hatırlatarak bunun bir fırsata çevrilebileceğini, insanların solar sistemlere yönelerek bu duyarlılığı pekiştirebileceğini dile getirdi.

“Nefes almanın özgürlük olduğunu anladığımız şu günlerde, tüm dünya, doğanın ve atmosferin ne denli önemli olduğunu acı bir şekilde anladık. Bu sebepten hepimiz sürdürülebilir çevre konusunda duyarlı olmalıyız” diyen Atalı, sürdürülebilir çevre konusunda herkesin taşın altına elini koyması gerektiği dile getirdi.

81 ilde 81 enerji yatırımı
Enerji sektöründe büyük adımlar atmayı planladıklarını ifade eden Atalı, Konya’daki yatırımın 81 ile yayılacağını dile getirerek kendileri için yenilebilir enerji kaynaklarının bir ideal olduğunu ve bu ideallerinin temelinde Türkiye’nin gelecek nesillerinin olduğunu vurguladı.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 34
  • 0
  • 10
  • 4
  • 6
  • 4
  • 4
  • 2
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (4)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • A
    Ahmet
    3 yıl önce

    Nasıl bı haber yazdı bu yatırımın nereye ne zaman hangi şekilde yapıldığını faaliyette olup olmadığı hakkında bir bilgi yok sadece yatırım sahibinin yorumları konu edilmiş biraz düzgün yazın işinizin hakkını biraz vermenizi rica ediyorum

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
  • Ayşe
    3 yıl önce

    eee hani yatırım nerede?

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (1)
  • V
    Vatandaş
    3 yıl önce

    130 milyon Konya için dev yatırım mı?

    • Cevapla
    • Begen (7)
    • Begenme (2)
  • V
    Vatandaş
    3 yıl önce

    Konya, GES veriminde Sadece Türkiye değil, Ortadoğu, Balkanlar, Kafkaslar, Afrika, Avrupa, kısaca Dünya'da bir numaradır. Konya Güneş Enerisinden Elektrik üretiminde Avrupa'dan %100 daha fazla verime sahipken Türkiye'den ise %50 daha fazla verime sahiptir. Afrika ve Güneydoğudan dahi Konya daha fazla verime sahiptir. Nedenleri, 1-Örneğin Şanlırurfa Güneydoğuda ancak Rakım seviyesi düşüktür. Yükseklere çıkıldıkça Güneş Enerjisi verimi artar. Güneydoğu ortalama rakımı 600-800 iken Konya 1040-1200 metredir. 2-Güneydoğu ve Afika çokdaha sıcaktır. Sıcakta verim düşer. Güneş Panellerinin optimum çalışma sıcaklığı 30 santigrad derecedir. Güneydoğu ve Afrikada hava sıcaklığı fazla olduğudan güneş panelleri 80-90 dereceye varmaktadır. Asfalt dahi yumurta pişirecek seviyeye gelmektedir. Bu yüksek sıcaklıkta Güneş Panellerinde verim %10 düşmektedir. İşte Konya bu iki sebeple Afrika ve Güneydoğu şehirlerinden daha fazla verime sahiptir. Ancak Konya Güneş Enerjisinde potansiyelini kullanamamamıştır. Şimdiye Konya'da 40 bin megawatt Güneş Santrali, Tüm Sanayide, OSB'de, fabrikalarda çatılar, duvarlar ve bahçeler Güneş Enerjisi ile donatılması gerekirken ihmal edilmiş, boşuna elektrik parası verilmektedir. Ayrıca Şehir Merkezinde işyerlerinin ve konutlarda çatılar ile resmi kurumlardaki çatılar Güneş Enerjisi ile donatılması gerekirken yine bunlar yapılmamış. Yeni inşaatlar Güneş enerjisine göre planlanması gerekirken bu da ihmal edilmiştir.

    • Cevapla
    • Begen (6)
    • Begenme (2)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English