Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi 70. Olağan Mali Genel Kurulu yapıldı

Konya Pancar Ekicileri Kooperatifinin 70. Mali Genel Kurulu, binlerce üreticinin yanı sıra, Cihanbeyli Belediye Başkanı Mehmet Kale, Çumra Belediye Başkanı Recep Candan, Şeker-İş Sendikası Başkanı İsa Gök, çok sayıda muhtar, sivil toplum kuruluşu temsilcisinin katılımı ile Konya Şeker fabrikasında yapıldı.

Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi 70. Olağan Mali Genel Kurulu yapıldı
Genel Kurul’da, PANKOBİRLİK Genel Başkanı ve Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Erkoyuncu, bir konuşma yaptı. 

Konuşmasına “ Konya Pancar Ekicileri Kooperatifinin 70. Olağan Genel Kurulu hepimize hayırlı olsun. Türk çiftçisine, tarım sektörüne, şeker sektörüne, ülkemiz ekonomisine hayırlı olsun. Üretimden vazgeçmeyenlere hayırlı olsun. Çiftçiliği bir meslek olarak görenlere hayırlı olsun. Kadın çiftçilerimize, genç çiftçilerimize hayırlı olsun. Büyük Konya Şeker ailesine hayırlı olsun” sözleriyle başlayan Başkan Erkoyuncu, “İlk üç ayımızı kurumumuzun bankalara olan borçlarının yapılandırmasına ayırdık. Bu doğrultuda Ankara’da, İstanbul’da ve bankalar nezdinde yoğun bir şekilde girişimlerde bulunduk. Sayın Cumhurbaşkanımızla yaptığımız olumlu ve verimli görüşmenin neticesinde bu alanda hızlı bir ivme yakaladık.  Cumhurbaşkanımızın tensip ve talimatları doğrultusunda devletimizin bütün irtibat kanalları bize açıldı. Bu konuda Sayın Cumhurbaşkanımıza hassaten şükran ve minnet duygularımı iletiyorum” dedi. 
“Pancar bedelinin tatmin edici bir seviyeye gelmesinin ve sizlerin de Konya şekere dolayısıyla bizlere olan güveninizin sonucunda şirketimiz, 435 bin 500 tonluk A kotası taahhüdünün ekimini fiili olarak gerçekleştirdi.” sözleriyle konuşmasını sürdüren Başkan Ramazan Erkoyuncu, “Pancar üreticilerimize önümüzdeki hafta içinde mazot avanslarını dağıtıp inşallah hemen ardından üreticimizin bayram ihtiyaçları için ton başına 15 TL bayram avansını vermiş olacağız ve Temmuz ayı sonu gibi ikinci pancar avansımızı devreye alacağız. Bu ödemenin de planlarını yaptık. Allah’ın izniyle temmuz ayı sonunda bu avansınızda hesaplarınıza geçmiş olacak.
Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Sayın Murat Kurum ile sürekli iletişim halindeyiz ve her zaman desteğini bizlere vermektedir. Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Vahit Kirişçi Beyle yaptığımız görüşmeler neticesinde bakanlık olarak tüm imkânlarıyla pancar üreticilerinin yanlarında olduklarını ifade ettiler. Konya pancar çiftçisinin üretim gücüne destek vermek amacıyla tahmini 50 bin tona kadar ilave A kotası tahsis edeceğini belirtmiştir.
İnşallah Konya şekerin bu ilave kotasıyla ve merkez fabrikamızın taşınmasıyla beraber üretim kapasitemizi de arttırarak sizden aldığımız pancarı daha kısa bir sürede işlemeyi planlamaktayız. Böylece pancarın stokta uzun süre beklemesi ve bozulmasından kaynaklanan kayıpların önüne geçerek ilave 20-25 bin ton şeker üretmiş olacağız. Bir başka deyişle her yıl alınan pancardan daha fazla şeker elde etmiş olacağız” şeklinde konuştu. 

Çiftçilere istihkakları olan küspe bedelini eksiksiz olarak ödediklerini de belirten Genel Başkan Erkoyuncu, patates tedariki konusunda üreticilerin endişelerini giderecek kapsamlı bir çalışma yürüttüklerini, bu doğrultuda çiftçilerin patates fiyatları ne olacak kaygısından kurtulması için hasat döneminde açıklanan fiyatı daha ekim başlamadan açıkladıklarını belirtti.  
“Göreve gelmeden önce, çiftçimize verilen gübrelerin, bordro dönemindeki fiyatından değil gübrenin size ulaştığı dönemdeki fiyatından faturalandırılacağına dair söz vermiştik. Geçtiğimiz bordro döneminde piyasada Üre gübresi 8.600 Lira iken biz 3.351 Liradan faturalandırdık. Çiftçimize verdiğimiz sözümüzü tuttuk” şeklinde konuşmasını sürdüren Başkan Erkoyuncu, “Üretici ortaklarımıza 2022-2023 döneminde de PANKOBİRLİK’in toplu alım gücüyle tedarik edip ulaştırdığımız 40 bin ton gübrede piyasa şartlarına göre yaklaşık olarak ton başına 1500 -2000 liralık bir avantaj sağlamış olduk.  ” dedi. 

Gerekli değerlendirmeyi yaparak üreticileri mağdur etmeyecek arpa alımına da başlayacaklarını sözlerine ekleyen Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkanı Erkoyuncu, buğday, ayçiçeği ve mısır gibi ürünleri hasat döneminde piyasa şartlarında alarak desteklerine devam edeceklerini belirtti.  

Torku Markasının tüketici nezdinde doğal ve güvenilir bir gıda markası olarak haklı bir yere sahip olduğunu ifade eden Başkan Ramazan Erkoyuncu, konuşmasını şöyle sürdürdü; “Torku’muzun öncelikle iç piyasada pazar payının ve bulunur olmasının hedeflenen seviyeye gelmesi için gerekli tedbir ve önlemleri ivedilikle alıyoruz. Bu kapsamda profesyonel bir ekip kurarak markanın üretim, lojistik ve satış ayağını daha da güçlendirme çalışmalarını başlattık. Bunun sonuçlarını yakın bir zamanda somut bir şekilde alacağımıza olan inancım tamdır. Sahada satış noktalarında sizlerin de zaman zaman şahit olduğu ürünlerimizin bulunamaması şikâyetinin giderilmesini sağlamış olacağız. Bu çalışma nihayetinde, mevcut durumda belli bir üretim ivmesi yakalamış olan aylık bazda 9 bin ton civarı üretim yapan atıştırmalık grubumuzun üretim kapasitesinin ilave yatırımlarla daha da artırılmasını sağlayacağız.
Torku Markamızın et ve süt ürünleri üretiminde ülkemizin en modern tesisi olan Panagro Üretim Kompleksimizin üretim ve satış hacmini de bulunduğu noktadan daha ileriye götürecek çalışmaları da aynı profesyonel anlayışla yürütüyoruz.”
Konuşmasını Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Köylü milletin efendisidir” sözüyle bitirmek istediğini belirten PANKOBİRLİK Genel Başkanı Ramazan Erkoyuncu, “Mustafa Kemal Atatürk bu sözü ilk kez 1 Mart 1922’de Büyük Millet Meclisi’nde dile getiriyor ve açıklamasını şöyle tamamlıyor: Türkiye’nin gerçek sahibi ve efendisi, gerçek üretici köylüsüdür. O halde herkesten daha çok refah, mutluluk ve servete müstahak ve layık olan köylüdür” ifadeleri ile sözlerini tamamladı ve katılımcılara katımları için teşekkür etti. 

Konya Pancar Ekicileri Kooperatifinin 70. Olağan Mali Genel Kurulunda alınan bütün kararlar oy birliği ile alındı. 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 6
  • 0
  • 6
  • 1
  • 0
  • 2
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (1)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • Bahattin
    2 yıl önce

    Şeker fiyatları 5 kilo 20 lira yanormal e gelsin artık

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English