Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Konya'nın meşhur tahinli pidesi dünyanın her yerinden sipariş alıyor

O, iftar ve sahur sofralarının vazgeçilmezi… Ünü Konya’yı dahi aşan meşhur tahinli pide, bu ramazanda vatandaşların ilk tercih ettiği yiyecekler arasında. Onu bu denli lezzetli yapan ise içerisine kullanılan malzemelerin kalitesi.

Konya’nın meşhur tahinli pidesi dünyanın her yerinden sipariş alıyor
Un, şeker, maya, su ve bolca kullanılan tahin karışımından elde edilen hamur, el maharetiyle açılıyor. Büyükçe açılan yufkanın üzerine tahin dökülerek rulo şeklinde kıvrılıyor.

Ramazan ayının gelmesiyle Konya’da fırın ve pastanelerde özel mesai harcayan ustalar, günlük binlerce tahinli pide üretiyor.

Parçalara ayırarak gül şekli verilen hamur, pide şekline getirildikten sonra fırında 10 dakika pişirilerek tüketime hazır hale getiriliyor.



Konya’nın ilk tahinli pide işletmecilerinden olan Fatih Yemenici, "Normal sade dediğimiz tahinli pidemiz, cevizli, cevizli tereyağlı, cevizli kaymaklı ve antep fıstıklı tereyağlı gibi çeşitli tahinli pidelerimiz var. Bunlar hazırdaki çeşitlerimiz. Bunun haricinde müşterilerimizin isteği doğrultusunda şekerli, çikolatalı veya ekstra malzemeli çeşitler yapabiliyoruz. Tahinli pidemizin hamuru mayalı bir hamur. Önce hamurumuzu yoğurup belirli bir süre dinlendiriyoruz ve tek tek içerisinde belirli oranda kattığımız yağla hazırlanmış tahinle yoğuruyoruz. Bunların hepsi el emeği ile yağılan şeyler. Kendine özel tavalarda şeklini aldırdıktan sonra üzerlerine tekrar tahin sürüyoruz. Bununda bir bekleme süresi var. Süreyi tamamladıktan sonra da kendi ısısında hazırlanmış odun fırınında güzelce pişirip müşterilerimizin beğenisine sunuyoruz." ifadelerini kullandı.

Tok tutması ve tahinin verdiği özel tat dolayısıyla tercih edilen tahinli pide, kentte yaklaşık 60 yıldır sahur sofralarının olmazsa olmazları arasında yer alıyor.

Ramazan ayı haricinde de isteyenlerin tahinli pide alabileceğini ifade eden Yemenici, "Ramazana has bir lezzet ama ramazan haricinde de çok fazla talep olduğu için haftada bir gün perşembe günleri bu lezzeti imal edip müşterilerimize sunuyoruz." dedi.



Maharetli ellerden çıkan pideler, yurt dışına dahi gönderiliyor. İnternet üzerinden pide siparişi alınıyor.

Türkiye'nin heryerinden pide siparişi aldıklarını belirten Yemenici, "Türkiye'nin hemen hemen bütün vilayetlerine kargo gönderiyoruz. Telefon ve internet yoluyla bize ulaşan müşterilerimizin kargolarını hazırlıyoruz. İl dışı kadar olmasa da yurt dışına da kargolarımız gidiyor ama daha çok gidenler yurt dışına daha çok götürüyorlar." şeklinde konuştu.


 
 





 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English