Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Konya'nın ilçelerinde "Yaya önceliği kırmızı çizgimizdir" uygulaması

Konya'nın ilçelerinde, İçişleri Bakanlığının "30 Mart'ta kırmızı çizgimizi çekiyoruz" uygulaması kapsamında kavşak giriş ve çıkışları ile yaya ve okul geçitlerine kırmızı çizgiler çizildi.

Konya’nın ilçelerinde “Yaya önceliği kırmızı çizgimizdir“ uygulaması
İçişleri Bakanlığının "30 Mart'ta kırmızı çizgimizi çekiyoruz" uygulaması kapsamında Konya'nın ilçelerinde de yaya ve okul geçitlerine kırmızı çizgiler çizildi.

Kırmızı çizgi uygulaması kapsamında Seydişehir'deki ışıksız yaya geçitlerine "Kırmızı Çizgi" çekildi.

Düzenlenen programda Kaymakam Aydın Erdoğan, Belediye Başkanı Mehmet Tutal, İlçe Jandarma Komutanı Yahya İsa Koca, İlçe Emniyet Müdürü Cevdet Arıcı ve Milli Eğitim Müdürü Tahir Kibar ilçede eğitim gören ilköğretim öğrencileriyle geçide kırmızı çizgi çekerek sürücüleri uyardı.

Proje kapsamında tüm ülke genelinde olduğu gibi Seydişehir'de de yaya geçitleri kırmızıya boyanmaya başladığını kaydeden Kaymakam Erdoğan, "İçişleri Bakanlığımız tarafından başlatılan proje ile yayaların ve sürücülerin daha düzenli ve güvenli bir trafik akışı içerisinde olmaları için büyük önem taşıyan yaya geçidi çizgileri sayesinde ilçe genelinde kazaların önüne geçilmesi amaçlanıyor." dedi.

- Beyşehir

Beyşehir ilçesinde, ışıksız yaya yollarında "Kırmızı Çizgi" uygulamasına başlandı.

Beyşehir'de de trafikte yayaların geçiş üstünlüğüne ülke genelinde başlatılan yeni uygulama nedeniyle düzenlenen programa İlçe Kaymakamı Yusuf Özdemir ve Belediye Başkanı Adil Bayındır katıldı.

Kırmızı renge boyanan yaya geçitlerinde sürücüler ve vatandaşlar bilgilendirilerek, farkındalık oluşturuldu. 

Köprübaşı mevkiindeki yaya kaldırımında araçları durdurarak sürücülere geçiş önceliğinin yayalarda olduğu yönünde hatırlatmada bulunan Kaymakam Özdemir, araçlardaki küçük çocuklara da birer düdük hediye etti.

- Karapınar 

Trafikte yaya önceliği bilincinin oluşturulması için başlatılan "Yayalar Kırmızı Çizgimiz" farkındalığı için Karapınar'da da etkinlik gerçekleştirildi.

Başlatılan çalışmayla yaya ve okul geçitlerinin bulunduğu noktalarda görevli ekipler tarafından yatay ve dikey kırmızı çizgiler çekildi.

Kaymakam Oğuz Cem Murat da Gazi Mustafa Kemal Ortaokulu önünde öğrencilerle birlikte yaya geçinde eliyle kırmızı boyama yaptı. 

Etkinliğe, Kaymakamı Oğuz Cem Murat'ın yanı sıra Belediye Başkanı Mehmet Yaka, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Önal, İlçe Jandarma Komutanı Mustafa Sönmez, İlçe Emniyet Müdür Vekili Mümin Özev ile Belediye Zabıta Müdürü Talip Karagöz katıldı.

- Bozkır

Bozkır'da da Demirasaf Mahallesi Hükümet Konağı önünde gerçekleştirilen etkinlikte, yolu kullanan sürücüler durdurularak, yaya önceliği ve kırmızı çizgi uygulaması hakkında farkındalık oluşturuldu.

Programda araç sürücülerine bilgilendirme formu dağıtılırken, etkinliğe Bozkır Kaymakamı Oltan Bayraktar, Bozkır Belediye Başkanı Sadettin Saygı, Emniyet Amiri Ramazan Arlı ile çok sayıda kurum ve kuruluş müdürleri katıldı. 

- Halkapınar 

Halkapınar ilçesinde düzenlenen programla, yaya geçitleri kırmızıya boyandı.

Başlatılan uygulama kapsamında, okul yollarında bulunan bazı yaya geçitleri, emniyet ve belediye ekiplerince kırmızı renge boyandı.

Programa Halkapınar Belediye Başkanı Mehmet Bakkal yanı sıra çok sayıda resmi kurum ve kuruluşun amirleri de katıldı.

Yalıhüyük ve Akşehir'de düzenlenen etkinlikler de yaya geçitleri kırmızıya boyandı. Polis ve jandarma ekipleri yoldan geçen yaya ve sürücülere broşür dağıtarak farkındalık oluşturdu.


Çumra

Çumra’da Halit Oflaz ve Alparslan Türkeş Caddeleri üzerindeki yaya geçidinde düzenlenen programa İlçe Kaymakamı Hüseyin Ece, Çumra Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Alagöz, kurum amirleri, öğrenciler, jandarma ve polis ekipleri katıldı.

'Yaya önceliği kırmızı çizgimizdir' uygulaması kapsamında, Çumra Belediyesi tarafından yaya geçidine kırmızı çizgi çizildi.

Daha sonra polis ve jandarma ekipleri, durdurdukları sürücülere broşür dağıtıp, yaya geçitleri hakkında bilgi verdi. Çumra’daki tüm yaya geçitlerine de kırmızı çizgiler çizilerek, sürücüler  bilgilendirildi.

Hüyük
Hüyük ilçesinde, ışıksız yaya geçitlerine çizilen kırmızı çizgilerin sürücülerde farkındalık oluşturacağı bildirildi.

Hüyük Belediye Başkanı Mehmet Çiğdem yaptığı açıklamada, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun sosyal medya hesabından duyurduğu “30 Mart’ta kırmızı çizgimizi çekiyoruz” paylaşımının ardından Hüyük’te de belediye olarak bir çalışma başlattıklarını söyledi.

Bu çerçevede, ilçe genelinde yaya geçitlerine kırmızı çizgiler çizildiğini vurgulayan Başkan Çiğdem, “Yakından takip ettiğimiz bu çalışmayı ilçemizde de hayata geçiriyoruz. Kırmızı çizgi uygulaması, kavşak giriş ve çıkışları ile yaya ve okul yaya geçitlerine yaklaşan sürücülerin yavaşlayarak durmasını ve buradan geçmekte olan vatandaşların daha güvenli bir şekilde geçişine imkan sağlayacak. Bu anlamda yayalara ilk geçiş hakkını vermesi anlamında uygulamanın dikkat çekeceğine ve farkındalık oluşturacağına inanıyoruz” ifadelerini kullandı.

Ereğli
Ereğli'de de "Yayalar Kırmızı Çizgimiz" sloganıyla başlatılan kampanya çerçevesinde etkinlikler düzenlendi.

Ereğli Kaymakamı Edip Çakıcı, Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu, siyasi partilerin temsilcileri, protokol üyeleri ve öğrencilerin katılımıyla, Yunus Emre Meydanı’nda yaya geçitleri başta olmak üzere birçok noktada "Yayalar Kırmızı Çizgimiz" uygulaması yapıldı. Jandarma ve polis ekipleri yaya geçidi bulunan yerlerde sürücüleri durdurarak yayaların öncelik hakkı olduğunu hatırlatıp, bilgilendirici broşürlerden dağıttılar.

Etkinlikte konuşan Ereğli Kaymakamı Edip Çakıcı, kampanyanın geniş kitlelere duyurulması amacıyla bu faaliyetin düzenlendiğini belirterek, “2011-2021 yıllarını kapsayan Karayolları Trafik Güvenliği ve Stratejisi’nde önümüzdeki 10 yıl içerinde trafik kazalarına bağlı ölümlerin yüzde 50 oranında azaltılması hedeflenmişti. Konulan hedefle AB ortalamalarına yurt genelinde ulaşılmıştır. Fakat halen yaya trafik kazası ölümlerinin fazla olduğunu görüyoruz. Bugün 30 Mart itibariyle ülke genelinde 'Yayalar Kırmızı Çizgimiz' sloganıyla yayaların trafik güvenliğini artırıcı bir etkinlik düzenledik. Her bir canın bizler için değeri var. Tek bir hayat kaybına dahi tahammülümüz yok. Yıl içerisinde özellikle yaya geçitlerinde denetimlerimizi artıracağız. Son yıllarda yolların güvenliği yapılan çalışmalarla arttı. Kazalardaki en büyük sebep insan faktörü. Bu farkındalık faaliyetleriyle inşallah trafik kazalarını azaltmayı ümit ediyoruz” dedi.

Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu da vatandaşların trafikte yaya önceliğine azami dikkati göstereceğine yürekten inandığını belirtti.

Yunus Emre Meydanı’ndaki yaya geçitlerinde yapılan etkinlik, Ereğli’nin muhtelif kavşak noktalarında da devam etti.

Kaymakam Edip Çakıcı, Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu ve diğer protokol üyeleri yaya geçidinden karşıya geçerek farkındalık etkinliğini başlattılar ve kırmızı ışık işaretlemesine katıldılar.

Akşehir
Akşehir ilçesi genelinde yaya yollarında boyama ve kırmızı çizgi çekme çalışması gerçekleştirildi.

Uygulama kapsamında İnönü Caddesi kavşağında ilçe protokolü tarafından bir yaya geçidi kırmızıya boyanıp, trafik kurallarına uymayanların uyarılması için kırmızı düdük dağıtıldı.

Akşehir Kaymakamı Ahmet Sait Kurnaz yaptığı açıklamada, “2019 yılında İçişleri Bakanlığımız’ca trafikte yaya öncelikli yıl olarak ilan edilmişti. 2019 yılından bu yana gelinen süreçte istatistiklerin bu kampanyanın ciddi bir şekilde başarıya ulaştığını gösteriyor. Trafik lambası olmayan kavşaklarda yaya önceliğini vurgulamak için bu yılki tedbirlerimizin içerisinde de farkındalık oluşturmak için ortadaki bir şeridi kırmızıya boyama var ve vatandaşımızı, sürücülerimizi bu tür kavşaklarda yaya önceliği olduğu konusunda uyarıyoruz” dedi.

Konuşmanın ardından protokol üyeleri tarafından yaya geçidindeki bir şerit kırmızıya boyanıp, çocuklara ise trafik kurallarına uymayanları uyarmaları için kırmızı düdük dağıtıldı.

Etkinliğe İlçe Kaymakamı Ahmet Sait Kurnaz, Belediye Başkan Yardımcısı Mevlüt Yiğit, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Akdemir, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Serkan Gök katıldı.

Kulu
Konya’nın Kulu ilçesinde yayalara öncelik tanınması için ‘kırmızı çizgimizi çekiyoruz’ etkinliği düzenlendi.

Kulu ilçesinde Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin düzenlediği uygulamayla ilçenin yoğun olarak kullanılan Ahmet Baran Caddesi, Kozanlı yolu üzerinde bulunan yaya geçidinin birer şeridi yaya önceliğini vurgulamak adına Kulu Belediyesi, Fen İşleri Müdürlüğü personellerince kırmızıya boyanarak, önce yaya yazısı yazıldı.

Etkinlikte Polis ekipleri tarafından sürücü, vatandaş ve öğrencilere 'Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın' ve 'Yayalar Kırmızı Çizgimizdir' uygulamasının önemi anlatılarak, broşür ve kırmızı düdük dağıtıldı.

Ertan Özkök/Kulu

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 3
  • 0
  • 3
  • 2
  • 1
  • 2
  • 1
  • 1
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English