Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Konya'nın ilçelerinde Polis Haftası kutlamaları

Türk Polis teşkilatının kuruluşunun 174. yılı Konya'nın ilçelerinde düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

Konya’nın ilçelerinde Polis Haftası kutlamaları
Türk Polis teşkilatının kuruluşunun 174. yılı Karapınar'da kutlandı.

İlk olarak Hacı Ömerli Camii'nde şehit polisler için Mevlit-i Şerif okundu.

Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirilen tören, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Akbaba'nın Atatürk Anıtı'na çelenk bırakmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti.

Kutlamalara, Garnizon Komutanı Albay Yusuf Çana, Belediye Başkanı Mehmet Yaka, SÜ Karapınar Aydoğan MYO Müdür Yardımcısı Naim Çaplar Diri, STK Başkanları ile daire amirleri katıldı. 

BEYŞEHİR

İlçe Emniyet Müdürü Emniyet Amiri Salih Erdem'in Kaymakamlık makamını ziyaret etmesinin ardından Atatürk Anıtı'nda çelenk bıraktı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından tören sona erdi.

İlçe protokolü, daha sonra şehitlik ziyareti gerçekleştirirken, İlçe Emniyet Müdürü Erdem, Emniyet Müdürlüğü'nde tebrikleri kabul etti.

Törene, Beyşehir Kaymakamı Yusuf Özdemir, Beyşehir Belediye Başkanı Adil Bayındır, Beyşehir Cumhuriyet Başsavcısı M. Arif Turfand, daire amirleri, polis teşkilatı mensupları, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile gaziler ve öğrenciler katıldı.

SEYDİŞEHİR

Seydişehir ilçesinde Türk Polis Teşkilatının 174. kuruluş yıl dönümü çeşitli etkinliklerle kutlandı. 

Etkinlikler kapsamında ilk olarak Atatürk Anıtı'na çelenk bırakılarak başlayan program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla sürdü.

Törende konuşan Seydişehir Kaymakamı Aydın Erdoğan, "Türk Polis Teşkilatı, kurulduğu günden itibaren huzur ve barış ortamının korunması amacıyla çalışmış ve yapmış olduğu hizmetler halkımızın her zaman büyük takdirini toplamış ve polis teşkilatımızı sürekli en güvenilir, en saygın teşkilatlarımızdan biri kılmıştır. Zaman ve mekan mefhumu gözetmeksizin, dürüst ve özverili çalışma anlayışıyla üstlendiği her görevi yerine getiren emniyet mensupları, insan haklarına saygılı, vatandaşlarımıza karşı hoşgörülü, yüksek disiplin anlayışına sahip, güler yüzlü ve yardımsever olmasıyla da milletimizin gönlünde ayrı bir yere sahiptir. Bu duygu ve düşüncelerle, Türk Polis Teşkilatının 174'üncü kuruluş yıl dönümünü ve Polis Haftasını kutluyor, görevini ifa ederken canlarını vatanımız için feda eden tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize sağlıklı ömürler ve emniyet teşkilatımızın değerli mensuplarına çalışmalarında başarılar dilerim." dedi 

Daha sonra şehit polisler için Seyyidhraun Camisi'nde öğle namazına müteakip mevlit okutuldu.

İlçe Emniyet Müdürü Kasım Özdemir, ziyaret ekibi ile birlikte Seydişehir Şehit Aileleri ve Gaziler Derneğini de ziyaret ederek çiçek verdi.

Öte yandan, makamında tebrikleri kabul eden İlçe Emniyet Müdürü Kasım Özdemir 174 yıllık geçmişi olan köklü bir kurumun mensubu olmaktan gurur duyduğunu söyledi.

 Kutlamalara Seydişehir Kaymakamı Aydın Erdoğan, Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Emniyet Müdürü Kasım Özdemir, daire amirleri, sivil toplum örgütü başkanları, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. 

AKŞEHİR

 Akşehir'de Polis Haftası düzenlenen törenle kutlandı.

Adliye önü tören alanında bulunan Atatürk Anıtı'na yapılan çelenk koyma törenine İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Aldemir ile emniyet müdürlüğünde görevli polis memurları katıldı. 

İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Aldemir'in çelenk bırakmasının ardından tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile sürdü.

Programın ardından emniyet yetkilileri Akşehir Garnizon şehitliğine giderek şehitler için dua etti. 

D-300 kara yolundaki uygulama noktasında uygulama yapan ekiplere Umut Rehabilitasyon Merkezi'ndeki engelli öğrenciler katıldı.

Polis kıyafeti giyen öğrenciler durdurulan araçların plakalarını telsizden anons ederek denetim yaptı, bazı sürücüler ise engelli öğrencilere hediye verdi.

Program sonunda emniyet yetkilileri engelli öğrencilere meyve suyu ve çikolata ikramında bulundu.

YALIHÜYÜK

 Yalıhüyük'de Türk Polis Teşkilatı'nın 174. kuruluş yıl dönümü törenlerle kutlandı.

Polis Haftası etkinlikleri ilk olarak Merkez Camii'nde şehit polisler için Mevlit okunması ve İlçe Müftüsü Önder Özkan'ın duası ile başladı. 

Program, Atatürk Anıtı'na çelenk bırakılmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti.

Hafta nedeniyle, Yalıhüyük ilkokulu öğrencileri de ilçe emniyet amirliğine ziyarette bulundu.

İlçe Emniyet Müdürlüğün'de devam eden programda çeşitli ikramlar yapıldı.

Polisler programın son bölümünde İlçe Kaymakam Vekili Kadir Yurdagül'ü makamında ziyaret etti. 

Programa Belediye Başkanı Hasan Koçer, İlçe Emniyet Amiri Ömer Sevsarı, İlçe Jandarma Komutanı Hakan Doğan, Ahırlı İlçe Jandarma Komutanı Servet Urhan, Ahırlı İlçe Emniyet Amiri Sinan Deniz, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı. 

ILGIN

 Ilgın'da Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 174. yıl dönümü törenlerle kutlandı.

10 Nisan Polis Haftası etkinlikleri Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla başladı.
Fahrettin Altay Paşa Parkı’nda düzenlenen törende Ilgın İlçe Emniyet Müdürü Kemal Gürcan Atasoy tören mangasını selamladıktan sonra Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra Emniyet Müdürü Atasoy, tüm polislerin "Polis Haftası"nı tebrik etti.

Günün anlam ve önemine belirten konuşmayı Komiser Yardımcısı Alper Kazım Tunç yaptı.

Şanla, şerefle yazılmış 174 yıllık tarihi ile Polis Teşkilatının Türkiye sınırları içinde değil, dünyada da hak ettiği yeri aldığını kaydeden Tunç, konuşmasında şunları kaydetti:

"Polisin şüphesiz ki en büyük destekçisi halktır. Ilgın polisi olarak halkımız ile birlikte adli, idari, mülki, siyasi ve askeri sivil toplum kuruluşları ile basınımızın her zaman yanımızda olduğunu biliyoruz. Halkın can ve mal güvenliğini koruma altına almak için cansiperane çalışan mesai arkadaşlarıma da teşekkür ediyorum. Devletimizin bekası Milletimizin selameti uğruna hayatını feda eden aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyor, emekli ve gazilerimize de sağlık, mutluluk diliyorum."

Programda başarılı olan polis ekiplerine takdirnameleri protokol üyeleri tarafından takdim edildi.

Kutlamalara, Kaymakam Yunus Fatih Kadiroğlu, Belediye Başkanı Yalçın Ertaş, Müftü Abdurrahim Kocagöl, Milli Eğitim Müdürü Mustafa Kılınç, siyasi parti temsilcileri ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

HADİM

 Hadim ilçesinde Türk Polis Teşkilatının 174. kuruluş yıl dönümü törenle kutlandı. 

Etkinlikler kapsamında ilk olarak Atatürk Anıtı’na çelenk bırakılarak başlayan program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla sürdü. 

Törende konuşan İlçe Emniyet Amiri Halil Acar şunları söyledi:

"Türk Polis Teşkilatı, zaman ve mekan mefhumu gözetmeksizin, dürüst ve özverili çalışma anlayışıyla üstlendiği her görevi yerine getirmektedir. Emniyet teşkilatının simgesi olan çift başlı kartal gücümüzü, göğsümüzde taşıdığımız ay yıldızlı bayrağımız bağımsızlığımızı simgeler. Renklerimiz olan mavi yaşamı, kırmızı renk ölümü simgelemektedir. Tüm meslektaşlarımız bilmektedir ki polis yaşam ile ölüm arasında giden bir çizgidir.

Bu duygu ve düşüncelerle, Türk Polis Teşkilatının 174'üncü kuruluş yıl dönümünü ve Polis Haftası'nı kutluyor, görevini ifa ederken canlarını vatanımız için feda eden tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize sağlıklı ömürler ve emniyet teşkilatımızın değerli mensuplarına çalışmalarında başarılar dilerim." dedi. 

Törene Hadim Kaymakamı Osman Kural, Hadim Belediye Başkanı Ahmet Hadimioğlu, Cumhuriyet savcıları Mehmet Yılmaz, Hakan Şahin, Garnizon Komutanı Teğmen Sefer Çelik, daire amirleri, polis teşkilatı mensupları, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile vatandaşlar katıldı. 

EREĞLİ

Konya’nın Ereğli ilçesinde Türk Polis Teşkilatının Kuruluşunun 174. Yıl Dönümü düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı. 

Ereğli ilçesinde Türk Polis Teşkilatının Kuruluşunun 174. Yıl Dönümünde Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğü ve POMEM öğrencileri tarafından düzenlenen çeşitli etkinliklerle coşkuyla kutlandı. Etkinlikler kapsamında Ereğli'de Şehit aileleri onuruna yemek verildi, şehitlerin kabirleri ziyaret edilerek dualar okundu. Ulu Cami’nde şehitler için Kur'an-ı Kerim tilaveti ve mevlidin ardından İlçe Emniyet Müdürlüğü ve POMEM öğrencileri tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu yapıldı. 

Çelenk sunumunun ardından ise günün önemine dair yapılan konuşmaların sonrasında, POMEM öğrencileri ilçe caddelerinde marşlar eşliğinde kortej yürüyüşü düzenledi. POMEM öğrencileri tarafından gerçekleştirilen yürüyüşe vatandaşlar alkışlarla destek verdi. İlçe Kaymakamı Hayrettin Çiftçi, POMEM Müdürü Ali Kurbi ve İlçe Emniyet Müdürü Necdet Ercan tebrik ziyaretlerini kabul etti. Etkinlikler ise, Türk Polis Teşkilatının 174. Yıl Dönümünde pasta kesimiyle düzenlenen törenler son buldu. 

Polis evindeki programa, İlçe Kaymakamı Hayrettin Çiftçi, POMEM Müdürü Ali Kurbi ve İlçe Emniyet Müdürü Necdet Ercan ve çok sayıda protokol üyesi katıldı. 

KULU

Konya’nın Kulu ilçesinde Polis Teşkilatının Kuruluşunun 174. Yıl Dönümü çeşitli etkinliklerle kutlandı. 

Kulu Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başlayan program, emniyet müdürlüğü bahçesinde verilen resepsiyonla devam etti. 

Programda konuşan Kulu Kaymakamı Ali Edip Budan, “Türk Polis Teşkilatının Kuruluşunun 174. yılını kutluyoruz. Emniyet teşkilatımız bizi jandarmamızla birlikte kolluk kuvvetlerimizden biri ve insanlarımızın sorumluluk bölgelerinde can ve mal emniyetini yeri geldiğinde kendi hayatları, yeri geldiğinde canlar pahasına can ve mal emniyetini korumakla görevli bu arkadaşlar dolayısıyla çok kutsal bir mesleğin icraatını yapıyorlar. Ama tabi her mesleğin kendine göre manevi değeri olmakla birlikte asıl bu görev o işin hakkını vermekte maaşını kendine helal etmekte işi liyakatiyle dört dörtlük hakikaten Allah için devlet, millet için yapmasıyla bu ortaya çıkacaktır. Ben buradaki tüm personelimizin bu duygu ve düşünce ve inançla görevlerini yaptığını düşünüyor ve biliyorum. Emniyet teşkilatımızın da 174. yılını buradaki görev yapan personelimizi kutluyorum. İnşallah nice yıllarda kıyamete kadar devletimiz,milletimiz var olduğu müddetçe bu teşkilatta var olacaktır. Sağ olun var olun teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. 

Günün anlam ve önemine binaen pasta kesiminin ardından hatıra fotoğrafları çekildi. Programa, Kaymakam Ali Edip Budan, Belediye Başkanı Murat Ünver, savcılar, hakimler, garnizon komutanlığı personeli, Emniyet Müdür Vekili Komiser Ahmet Enes Geyik, daire amirleri, siyasi parti ilçe başkanları ve davetliler ile diğer protokol üyeleri katıldı. 
 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English