Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Konya'nın ilçelerinde 23 Nisan kutlamaları

​23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Konya'nın ilçelerinde düzenlenen törenlerle kutlandı.

Konya’nın ilçelerinde 23 Nisan kutlamaları
​23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Ilgın’da düzenlenen törenlerle kutlandı.

Kutlamalar, Fahrettin Altay Paşa Parkı’nda bulunan Atatürk anıtına çelenk sunmasının ardından, saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunması ile başladı.

Program, daha sonra Atatürk İlkokulu bahçesinde devam etti.

İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Nisan Albayrak’ın günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından, öğrenciler, şiir ve halk oyunları gösterileri sundu.

Program, başarılı öğrencilerin protokol üyeleri tarafından ödüllendirilmesinin ardından son buldu. 

KULU

Konya’nın Kulu ilçesinde, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 99. yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı çeşitli etkinliklerle kutlandı. 

Kulu’da İlçe Milli Eğitim Müdürü Sultan Ahmet Kaymak'ın Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasıyla başlayan 23 Nisan kutlama programları daha sonra Yusuf Küçükgöl İlkokulu bahçesinde devam etti. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşma, okul öğretmenlerinden Celal Erşan tarafından yapıldı. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un gönderdiği 23 Nisan mesajının okunmasının ardından, okul öğrencileri tarafından hazırlanan şiirler okundu ve çeşitli halk oyunları sergilendi. Program, çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere, protokol tarafından ödülleri verilmesinin ardından sona erdi. 

Öte yandan, Mevlana İlkokulu Müdürü Cengiz Ergen tarafından Ankara’dan getirtilen seyyar çocuk oyunları gurubunun okul bahçesine kurulmasıyla, çocukların coşkuyla oyun oynayarak 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı. 

AKŞEHİR

Konya’nın Akşehir ilçesinde, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ve Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) açılışının 99. yıl dönümü çeşitli etkinliklerle kutlandı. 

Akşehir’deki etkinlikler, İlçe Milli Eğitim Müdürü Barbaros Topaloğlu’nun, Eski Kaymakamlık binası önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla başladı. Çelengin konulmasından sonra bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu, ardından İstiklal Marşı okundu. Akşehir’deki 23 Nisan etkinlikleri, Yıldırım İlkokulundaki kutlamalarla devam etti. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törende, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı İlçe Milli Eğitim Müdürü Barbaros Topaloğlu yaptı. 

Konuşmanın ardından, öğrencilerin yaptığı halk oyunları gösterileri ve danslar, vatandaşlar tarafından büyük beğeni topladı. Özellikle çocukların yaptığı Barış Manço şarkısı ve canlandırması ile engelli öğrencilerinde katıldığı dans gösterileri izleyenlerden büyük alkış aldı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle düzenlenen çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere, törene katılan protokol tarafından ödülleri verildi. 

Programa Akşehir Kaymakamı Mehmet Türk, Garnizon Komutan Vekili Binbaşı Hüseyin Karamanoğlu, Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, ilçe protokolü, öğrenciler, öğretmenler ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

SEYDİŞEHİR

Konya'nın Seydişehir ilçesinde, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı çeşitli etkinliklerle kutlandı. 

Kutlamalar ilk olarak Hükümet Konağı önünde Atatürk Anıtı'na çelenk konulması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Daha sonra ise Milli İrade Meydanı'nda devam eden 23 Nisan kutlama törenlerinde Gazi İlkokulu Müdürü Ali Binol, günün anlam ve önemini anlatan konuşmasını yaptı. Program, öğrencilerin sunduğu gösterilerden sonra sona erdi. 

Kutlamalara, Seydişehir Kaymakamı Aydın Erdoğan, Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Cumhuriyet Başsavcısı İzzet Kardoğan, İlçe Emniyet Müdürü Kasım Özdemir, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Teğmen Salih Yahya Koca, Askerlik Şubesi Başkanı Personel Asteğmen Salih Deniz, İlçe Müftüsü Adem Bebek, AK Parti İlçe Başkanı Kemalettin Atalay, CHP İlçe Başkanı Orhan Özel, MHP İlçe Başkanı Eyüp Gül STK başkanları ve vatandaşlar katıldı. 

- Yalıhüyük

Yalıhüyük'te ise ilk tören Hükümet Konağı önünde Atatürk anıtına çelenk sunulması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı.

Daha sonra 23 Nisan etkinlikleri Cumhuriyet Meydanında Yalıhüyük İlkokul ve İmam Hatip Ortaokulunun hazırladığı etkinliklerle devam etti.

Günün önem ve anlamını belirten konuşmaların ardından öğrenciler şiirler okudu, folklör gösterileri, çeşitli yarışmalar düzenlendi.

Yarışmalarda başarı sağlayan öğrencilere protokol üyleri tarafından ödülleri verildi. Günün anısına toplu fotoğraf çekilmesinin ardından program sona erdi.

Programa, Yalıhüyük Kaymakam Vekili Mevlana Kürkçü, Belediye Başkanı Hasan Koçer, öğretmen ,öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English