Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Konya Mobilyacılar Odası’ndan oyuncak kursu

Konya Mobilyacılar Esnaf ve Sanatkarlar Odası daha önceki açmış olduğu kurslara bir yenisini daha ekledi.

Konya Mobilyacılar Odası’ndan oyuncak kursu
Oda tarafından düzenlenen Ahşap Dekoratif Hediyelik ve Oyuncak Kursu’nun açılışı Konya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (KONESOB) Başkanı Muharrem Karabacak, İŞKUR il Müdürü Emrah Keleş, Selçuklu Halk Eğitim Merkezi Müdürü Erdinç Sarıca ve Yardımcısı Mustafa Kök, Eğitici Yasemin Akın, kursiyerler ile Konya Mobilyacılar Esnaf Sanatkârlar Odası Başkanı Mehmet Günbaş ve Yönetim Kurulu üyelerinin katılımı ile gerçekleştirildi.

Açılışta söz alan KONESOB Başkanı Muharrem Karabacak, Konya Mobilyacılar Odası’nın açmış olduğu kurslarla özellikle sektörleri ile alakalı ara elemanı yetiştirmede öncü olduğunu belirterek, “Örnek kurslarından ötürü başta Oda Başkanımız Mehmet Günbaş ve Yönetim Kurulu Üyelerine teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

İŞKUR İl Müdür Emrah KELEŞ konuşmasında, “İŞKUR olarak işbirliğimiz ile açılmış olan kurslara gelen kursiyerlere günlük cep harçlığı veriliyor, önümüzdeki süreçte buradan mezun olan arkadaşların istihdam edilmeleri en büyük hedefimiz. Bu tür örnek kursları gerçekleştiren Mobilyacılar Odamıza ve Başkanı Sayın Mehmet Günbaş ve Oda çalışanlarına, yönetim kuruluna teşekkür ediyorum” dedi. 

Selçuklu Halk Eğitim Merkezi Müdürü Erdinç Sarıca’da, Mobilyacılar Odası ile yaklaşık iki yıldır kurs çalışmalarına imza attıklarını ve bundan sonraki farklı projelerde çalışmayı arzu ettiklerini söyledi.

Konya Mobilyacılar Oda Başkanı Mehmet Günbaş ise konuşmasında şunları söyledi: “Kursumuzun açılışında bizleri yalnız bırakmayan protokol üyelerine, eğitmen ve kursiyerlere, yönetim kurulu üyelerine teşekkür ederek, kurumlarımızla önümüzdeki süreçte farklı projelerde birlikte olma temennisinde bulunuyorum. Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz dönemde Uluslararası Çalışma Örgütü (İLO) ile başarılı bir şekilde tamamlamış olduğumuz özellikle istihdama yönelik kurslarımızda sanayimizde ara eleman yetiştirme hedefine ulaştık. Kısa adı Hayata Fırsat olan proje kapsamında belirlemiş olduğumuz istihdama yönelik (6) adet meslek kursu (bilgisayar tabanlı mobilya tasarımı, mobilya döşeme ve kesim elemanı ile ahşap boyama ve vernikleme, kapsamında satış görevlisi ve diksiyon, mobilya döşeme ve kesim elemanı, ahşap montaj elemanı kursları) düzenlenmiştir. Yeni normalleşme kararlarından sonra maske, mesafe ve el hijyenine dikkat ederek Odamız, İŞKUR, Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ve Selçuklu Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile açmış olduğumuz (200) saatlik dekoratif ahşap süsleme kursuna başlamış bulunmaktayız. 12 kişiden oluşan kursiyerler kurs esnasında sosyal mesafe kuralına uyarak alanında uzman el sanatları bölümü eğitmeni Yasemin AKIN (45) gün boyunca ahşapla ile ilgili (ahşap eğitici oyuncak ve ahşap ev aksesuarlarına boyama, vernikleme ve yakma) eğitimlerini verecek. Eğitim merkezimiz bu kurstan sonrada yeni proje kurslara ev sahipliği yapacak. Eğitim merkezimizin hedefi Ahşabın sanata dönüştüğü merkez haline dönüşmesidir.”

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 1
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English