Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Konya Mistik Müzik Festivali bu yıl dijital platformlarda yapılacak

Hazret-i Mevlâna’nın 30 Eylül Doğum Günü vesilesiyle 2004’te başlayan Uluslararası Konya Mistik Müzik Festivali 17. Yılında, 2020 programlarını dijital platformlarda gerçekleştirilecek.

Konya Mistik Müzik Festivali bu yıl dijital platformlarda yapılacak
Mevlâna’nın doğum yıldönümü etkinlikleri kapsamında “Mistik Müzik Festivali’nin ilkini 2004 yılında yapıldı.

Kendi alanında dünyanın en iyi 8 Festivali arasında olan Konya Mistik Müzik Festivali, dünyanın hemen her yerinde bilinmekte, kendi alanındaki büyük organizasyonlarla yarışıyor. 

16 yıl boyunca Festivalde 48 ülkeden 138 grup ve 835 sanatçı katıldı ve yaklaşık 9 bin 500 saatlik performans arşivi oluştu.

Yine festivalin öncelikli olarak Türk-İslâm Coğrafyasının tümünü kuşatacak şekilde duyurulması ve tanıtılması için 2017 yılında, Türkiye Radyo Televizyon Kurumu işbirliği ile TRT-1 kanalı başta olmak üzere TRT Müzik, TRT Avaz, TRT Türk ve TRT 2’de festival konserler yayınlandı. 

Açıklamalarda bulunan Konya İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdüssettar Yarar: "Mevlâna’nın doğum yıldönümü anısına bu yıl 22-30 Eylül tarihlerinde yapılan “Konya Uluslararası Mistik Müzik Festivali”, bugün dünyanın mistik ve geleneksel müzikler alanındaki en saygın festivallerinden biri olarak gösterilmektedir.Festival ile Hz. Mevlâna'nın sözle ifadesi mümkün olmayan sınırsız aşkına, vecdine,  bütün insanlığı kucaklayan tefekkürüne lâyık bir program hedeflenmektedir" dedi.

"Mistik Müzik Festivali’ni bu yıl dijital ortamdaki platformlarda yapacağız"
Mistik Müzik Festivali’nin bu yıl dijital ortamdaki platformlarda yapılacağını belirten İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdüssettar Yarar sözlerini şu şekilde sürdürdü:"17. Uluslararası Konya Mistik Müzik Festivali’nde bu yıl; dünyanın farklı coğrafyalarının mistik ve etnik müzikleri ile Türkiye içinden farklı tasavvufi geleneklerin zikir ve ayinlerinin yanı sıra, atölye çalışmaları ile zenginleştirilen geniş bir program hazırlanmıştı.Ancak pandemi/salgın dolayısıyla Mistik Müzik Festivali’ni bu yıl dijital ortamdaki platformlarda yapacağız.İlk günkü heyecan ve aşkla Mevlâna’nın “Hak âşıklarının gıdası musikidir” sözünün gerçekliğini tadacağız. Gönlün sınır tanımadığını, zamanı mekânı aşıp giden kudretine şahit olacağız.17 yıldır aralıksız yapılan bu festivalde bizi madden ve manen destekleyen Kültür ve Turizm Bakanlarımıza, Valilerimize, Belediye Başkanlarımıza ve emeği geçen bütün yetkililere şükranlarımı sunarım."

Konya Mistik Müzik Festivali’nde 36 sanatçı yer alacak
16 yıldır olduğu gibi 22-30 Eylül tarihlerinde ve kendi yayın saati 20.30’da başlayacak Konya Mistik Müzik Dijital Festivali’nde 36 sanatçı ve topluluğu yer alacak. Uluslararası Konya Mistik Müzik Festivali’nin 16 yıllık tarihinden seçme performanslara, dünyanın farklı ülkelerinden sanatçılar yeni performanslarla katılacak.

Kültür ve Turizm Bakanlığı katkılarıyla Konya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün Konya Büyükşehir Belediyesi ile birlikte organize ettiği 17. Uluslararası Konya Dijital Mistik Müzik Festivali, youtube, facebook, twitter, instagram gibi sosyal medya sayfaları ile kendi sayfası www.mistikmuzik.com.tr  adresinden ayrıca Kültür ve Turizm Bakanlığı, TRT AVAZ ve Konya Büyükşehir Belediyesi’nin internet ve sosyal medya sayfalarından da takip edilebilecek.

17. Konya Mistik Müzik Festivali’​nin dijital konser programı şu şekilde: 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 4
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (1)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • F
    Feride
    4 yıl önce

    Hippi kılıklı el ele tutuşup ilahi söyleyen tipler Konyada görüntü kirliliği yapmayacak. Ne güzel.

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English