Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Konya İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı açıldı

Selçuk Üniversitesi ev sahipliğinde; Konya Valiliği, Konya Büyükşehir Belediyesi, Konya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, Konya Esnaf ve Sanatkârlar Odası Birliği, Konya Sanayi Odası, Konya Ticaret Borsası ve Konya Ticaret Odası iş birliği ile düzenlenen ve 98 firmayı bir araya getiren 5. Konya İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı (KONİF) açıldı

Selçuk Üniversitesi Müze Binasında düzenlenen fuara;  Konya Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, Konya Vali Yardımcısı Mehmet Usta Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Özdemir Koçak, Selçuklu Kaymakamı Ömer Hilmi Yamlı, Konya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ercan Uslu,  Konya Sanayi Odası Başkan Vekili Mustafa Veli Tekelioğlu, İŞKUR İl Müdürü Emrah Keleş, SGK İl Müdürü Murat Mustafa Yavuz, Konya Esnaf ve Sanatkârları Odaları Birliği Başkanı Muharrem Karabacak, İŞKUR İş ve Meslek Danışmanlığı Dairesi Başkanı Sinan Temur ve öğrenciler katıldı. 

İŞKUR İl Müdürü Emrah Keleş, “İstihdamın arttırılması işsizliğin azaltılması ve büyüme istihdam ilişkisinin sağlanması başta gelişmekte olan ekonomilerin en temel hedeflerindendir.  İŞKUR olarak işi ve üretim dengesinin sağlanmasındaki en önemli unsur iş gücü olduğunu ve insan kaynaklarında ülkemizin en önemli kaynağı olduğunu biliyoruz.  Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan’ın himayelerinde ilk defa 2017 yılında başlatılan ve halen çeşitli faaliyetlerle devam eden ‘Milli İstihdam Seferberliği’ çalışmalarımıza insan kaynakları ve istihdam fuarımızla devam etmekteyiz. Nitelikli iş gücü firmalarımız ve geleceğimiz için son derece önemlidir. Bugün burada öğrencilerimizi ve iş arayanlarımızı işverenlerimizle bir araya getirerek de istihdamın kapılarını aralamaya devam edeceğiz. Programın hayırlara vesile olmasını temenni ederim” dedi.

Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Özdemir Koçak, “Bu fuar Türkiye’de ve dünyada faaliyet gösteren çok sayıda özel ve kamu sektörüyle meslek odasının katılımıyla gerçekleştiriliyor. Buradaki fuarda en önemli amaç iş arayanlar ile işverenleri en hızlı şekilde buluşturabilmek. Böylece mesleki eğitim, istihdam ve insan kaynakları konusunda taraflar arasında kalıcı ve kurumsal bir iletişim kurulması hedefleniyor. Selçuk Üniversitesi Müze Binamızda insan kaynakları ve istihdama yönelik böylesine sosyal amacı ağır basan böyle bir fuarın gerçekleştirilmesi bizim için mutluluk verici bir olay. Fuarın kamu ve özel sektörde iş arayanlar için yararlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

Konya Sanayi Odası Başkan Vekili Mustafa Veli Tekelioğlu, “Çok kıymetli konuklar, malumunuz insan alın teri olmadan dünyanın hiçbir yerinde değer üretmek mümkün değil. Bu yönüyle bakıldığında insan zenginliği refahın da kaynağıdır. Dolayısıyla toplum olarak insanımızı çalışmaya, üretmeye ne kadar teşfik edersek niteliğimizi ne kadar arttırırsak o kadar da refah üretebiliriz. Bu konuda niteliğinin altını çizmek isterim. Çünkü hakikaten bugün geldiğimiz noktada iş gücü piyasasının en önemli sorunlarından biridir. Yani mevcut insan kaynağı ile sanayimizin iç dünyamızın ihtiyacı olan insan kaynağı arasında ciddi bir nitelik uyuşmazlığı var. Nitelikli insanlar yetiştiremediğimiz için yeni ürünler icat edemiyoruz. Mühendisliğimizi yeni ürünlerin üzerine yansıtamıyoruz. Yeni ürünlerin üzerine yansıtamadığımız için ürettiğimiz ürünler birilerinin taklidi veya piyasada mevcut ürünler oluyor. Bunlarla da gelebileceğimiz nokta burası.  Başta öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz kendilerini çok iyi yetiştirecekler. Yani nitelikli insanlar olarak piyasaya çıkacaklar. Biz daha çok çalışacağız, daha çok uykusuz kalacağız, daha çok ter dökeceğiz ki onları çıktığımız podyumda geçebilelim. Fuarın hayırlara vesile olmasını diliyorum”  ifadelerini kullandı.

Konya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ercan Uslu, “2013 yılından beri devam eden kariyer merkezimizde İŞKUR’la iş birliği içerisinde istihdama katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Tabii bu tür zamanlarda da hepimize biraz daha fedakârlıklar düşüyor. Neticede istihdam garibanın duasını alma, yakınlarına sahip çıkma, bir fakiri bir garibi zor durumdan kurtarmak işin manevi boyutudur. O yüzden sanayicilerimizin biraz daha pergeli açmalarını istirham ediyorum. İnşallah bizler de gayretli müdürümüzün bu çalışmalarını elimizden geldiği kadar destekleyeceğiz. Bu tür zamanlarda safları biraz daha sıkılaştırmalı ve birbirimizin ellerini tutmalıyız” şeklinde konuştu.

 İş ve Meslek Danışmanlığı Dairesi Başkanı Sinan Temur, “İşveren ne istiyor? Özellikle gençlerimiz noktasında bunu net bir şekilde çizmemiz lazım. Ayın15’inde TÜİK işsizlik rakamlarını açıklıyor.  Türkiye’de genç işsizlik oranımız yüzde 27’dir. Bu genç işsizliği sadece ülkemizde değil, bütün Avrupa ülkelerinde, bütün dünya ülkelerinde sorunlu bir alan. Biz bu anlamda gençlerimize yönelik İŞKUR olarak çeşitli faaliyetler yapıyoruz. Şu dönem bitti. Ben işletme mezunuyum. Bölümümle işe yerleşeceğim. Artık ne ülkemizde ne dünyada işverenlerin temel olarak bölüm bazı işe yönlendirme noktası geçti. Sadece tek bir bölüm bitirmek yeterli olmuyor. Kısa beceriler, dünyadaki bütün Kamu İslam Kurumları, işverenlerimiz artık becerili temelli işçi yetiştirme üzerine çalışmalar yürütüyorlar. Biz yılda İŞKUR olarak 500 bine yakın aktif iş gücü programları kapsamında kurs düzenliyoruz. Bunun temel amacı; iş arayanlarımıza, gençlerimize beceriler kazandırmaktır. Geleceğin meslekleri ile ilgili olsun diğer mesleklerle ilgili olsun mutlaka kaydolun. İŞKUR gerçekten vizyonuyla beraber sizlerin yanında. Biz artık her yerdeyiz” diye konuştu 

Fuarda KONTV de kurmuş olduğu stantla ziyaretçilerini ağırladı. ANMEG Başkan Vekili Nurettin Kılıç ve KONTV Genel Yayın Yönetmeni Yaşar Toy, medya sektörü hakkında katılımcılara bilgi verdi.

Konya İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı’nın açılışı kurdele kesimiyle gerçekleştirildi.

17-18 Ekim iki gün boyunca sürecek olan fuarda 98 firmanın stantları ziyaretçilerini ağırlayacak.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 4
  • 0
  • 1
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (2)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • MH
    Murat Hoca
    4 yıl önce

    KTO öğrencileri parayla okuyan bir alay niteliksiz genç...

    • Cevapla
    • Begen (3)
    • Begenme (0)
  • O
    Öğrenci
    4 yıl önce

    Kaç tanesini tanıyorsunuz?

    • Begen (0)
    • Begenme (1)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English