Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden Sevdirerek Oyunlarla Matematik Projesi

Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü, "İnsan Mektebi Gelişim Davamız" kapsamında hayata geçirilen "Sevdirerek Oyunlarla Matematik Projesi" ile ilgili yazılı açıklamada bulundu.

Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden Sevdirerek Oyunlarla Matematik Projesi
Müdürlükten yapılan açıklamada, öğretmen eğitimleri, öğrenci ve veliler için çok yönlü etkinliklerle ortak değerleri paylaşarak oluşturulan matematik iletişim dilinin, etkin ve yaygın biçimde kullanılmaya başlandığı belirtildi. 

Farklı becerilerin kazandırılmasının amaçlandığı kaydedilen projede, "Bireyin kendisini, meslekleri ve çevresini tanımasına yardımcı olacak çalışmaların yanında yeniçağın gerektirdiği problem çözme, eleştirel düşünme, üretkenlik, takım çalışması ve çoklu okuryazarlık becerilerinin kazandırılması da planlanmıştır." ifadelerine yer verildi.

Matematiği sevdirme adına hazırlanan yayınlarla ilgili şunlar kaydedildi:

"Oyunlar, teknolojinin matematiğe entegrasyonu ve yeni yöntemlerle matematik dersinin öğretilmesi hedeflenmiştir. Projede her ay değişen temalar ışığında faaliyetler düzenlenmiş, öğretmenlerin temalara uygun olarak hazırladığı matematik kazanımlarıyla ilişkilendirilmiş özgün etkinlikler kendi isimleriyle kılavuzlarda yayınlanmıştır. Velilerin de dâhil edildiği faaliyetler, materyal geliştirme ve bilgi yarışmaları yapılmıştır. Matematiği pusula edinip bilimden sanata, doğadan mimariye hayatın her alanında keşfetmeyi ve problem çözmeyi geliştirecek çalışmalarda öğretmen ve velilerin desteğiyle matematik anlamlı hâle getirilerek sevdirilmiştir. Okul öncesinden liseye kadar bütün kademelerde yapılan çalışmaların verimliliğinin değerlendirilebilmesi için öğrencilere ön test uygulanmıştır. Projenin ön testi, 3 bin 105 öğrenciyle gerçekleştirilmiştir."

Projede öğretmen eğitimlerinin de ön planda olduğu belirtilerek şöyle devam edildi:

"Projede temalara uygun olarak eğitimler verilmiştir. 30 Aralık 2019 Pazartesi günü saat 20.00'de okul öncesi, sınıf ve matematik branşlarından 235 öğretmene STEM ve Maker Webinarı gerçekleştirilmiştir. 27-31 Ocak 2020 tarihleri arasında ise Öğretim Yöntem ve Teknikleri Kursu Matematiksel Modelleme içeriğiyle okul öncesi ve sınıf branşlarından 25 öğretmene hizmet içi eğitim şeklinde yapılmıştır. Projede, temalara uygun olarak 6 Matematik Etkinlik Kılavuzu yayınlanmış, matematik kazanımlarıyla ilişkilendirilmiş 125 etkinliğe yer verilmiştir. Bu çalışmada öncelikle öğrencilere bir şeyleri öğretmeye çalışmaktan ziyade, çocuklarla olumlu iletişim kurmaya çalışılmıştır. Yeni matematik diliyle kurulan iletişim sayesinde öğrenciler matematiğe karşı olumlu bakış açısı geliştirmişlerdir. Toplumumuzdaki matematik ön yargısına son vermek için matematiği sevdirmek bizim işimiz düsturuyla emek veren yönetici, öğretmen ve velilerimize teşekkür ederiz."

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 1
  • 0
  • 1
  • 1
  • 1
  • 1
  • 1
  • 1
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (1)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • SE
    sözde eğitimciler
    4 yıl önce

    sosyal mesafe nerde.poz vermek için birbirinin içine girmiş hepsi.bide eğitimci olacak.çocuklarımıza örnek olacak bu kişiler.eğitim yapın şov değil.

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English