Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Konya İHH esnafa 80 bin maske dağıttı

Konya İnsan ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Derneğince Korona virüs (Covid-19) salgınıyla mücadele ve ramazan çalışmaları kapsamında kadın kollarının ürettiği maskelerin dağıtımına başladı.

Konya İHH esnafa 80 bin maske dağıttı
Konya İHH, Covid-19 salgınından olumsuz etkilenen Konyalı esnafı unutmadı. Merkez ve taşra ilçelerde devam eden paket dağıtımlarında ücretsiz olarak 16 bin adet Konya merkez olmak üzere 6 bin 500 adet taşra ilçelerde bulunan esnafa ulaştırıldı.

Dağıtımı süren paketlerin içeriğinde bir kişiye iki maske ve ramazan ayından mütevellit evlerine geç gidebilecek esnaf için hurmada konuldu. Dağıtımlardan toplam 80 bin maske esnafa dağıtıldı. Dağıtımlar kapsamında paketlerden 40 bin kişi istifade etti. 

Konya İHH başkanı Hasan Hüseyin Uysal yaptığı açıklamada, “ Önemli günlerden geçiyoruz ve yüzyılımızın en ağır salgın hastalığı ile karşı karşıyayız. Teşkilat olarak bizimde bu salgına karşı en seri şekilde harekete geçmemiz gerekiyordu. Konya İHH olarak ilk günlerden ihtiyacı fark ettik ve çok şükür bu ihtiyaca anında bir cevap geliştirdik. Bu vesileyle Maske üretmeye başladık. Şimdi maskelerin biraz bol olduğu bir dönemdeyiz fakat bizim başladığımız dönemde hastanelerde dâhil maske temininde sıkıntı yaşanıyordu. Biz toplumsal bir ihtiyaç olduğunu gördüğümüz noktada bir insana dâhi yardım hususunda her dalda, her konuda bir yardım üretmeye çalıştığımız bir teşkilat olduğumuz için derhâl maske üretmeye başladık. Öncelikli olarak hastanelerimizin bir kısmını ihtiyacını görmeye çalıştık bunun arkasından da bunun sadece hastanelerle sınırlı olmadığını bu ihtiyacın genel bir ihtiyaç olduğunu gördüğümüz için özellikle esnaf kardeşlerimize yönelik onların korunmasına yönelik hizmet etmeye çalıştık. Bu amaçla Konya merkezdeki esnafımıza 16 bin paket dağıttık, tabi her pakette maskemiz vardı hem de şimdi ramazan olması münasebetiyle küçük bir iftarlıkta bulunmaktaydı. İlçelerimizde de aynı şeyi yaptık ve 6 bin 500 esnafımıza bunu ulaştırdık. Toplamda şuana kadar 80 bin maske dağıtmış olduk, bu şekilde bir kişiye iki maske verdiğimizi düşündüğümüzde 40 bin dolayında kardeşimiz istifade ettiler  ” ifadelerini kullandı.

“Günlük 10 bin maske üretiyoruz”
Üretimin devam edeceğini söyleyen Uysal, şu şekilde devam etti:  “Günlük 10 bin maske üretmeye biz devam edeceğiz. Bu çalışma Konya İHH’nın ilçelerde de örgütlü hanım kolları marifeti ile yürütülen bir çalışma bu nedenle fedakâr bir şekilde evlerini atölye hâline getirerek temizlik kuralarına riayet etmek süratiyle bu üretimi yapan kardeşlerime teşekkür etmek istiyorum. Bu gönüllü kadrosuna daha fazla hanım kardeşimin katılmasını bekliyoruz. Bu büyük bir mücadele ve hep beraber yürütmesi hâlinde Allah’ın izniyle daha çabuk zafere ulaşacağız”     

"Bayrama kadar 150 bin maske üretmiş olacağız"
Ücretsiz maske dağıtımının devam edeceğini belirten Uysal, şunları kaydetti: “Bu çalışmalara aralık vermeden devam ettirmekteyiz. Bayrama kadar 150 bin adet maske üretmiş olacağız. Biz İHH teşkilatı olarak hangi hususta insanlığın neye ihtiyacı varsa yardımın her dalında, her şubesinde anında çözüm üretme kabiliyetine sahip bir teşkilatız. Bunu Elazığ depreminde de gösterdik, Bolu’daki selde de gösterdik yani toplu olsun ferdi olsun insan başına felaketlerde biz biiznillah anında çözüm üretmeye ve o çözüm doğrultusunda gönüllüler ordumuzu hareket ettirmeye kabiliyetli bir teşkilatız. Tekrar söylemek gerekirse bu çalışmalarımızın maske boyutu İHH Hanım Kolları ve gönüllüleri üzerinden ağırlıklı olarak yürütülen bir çalışma ve bu kardeşlerimize teşekkürü borç biliyoruz. Hayra omuz veren bütün kardeşlerime Allahtan rıza diliyorum ve bütün aziz milletimizi de hayra omuz vermeye davet ediyorum. Tabi kimi kardeşlerimizde maskelerin kumaşını hediye ettiler onlara da teşekkür etmek istiyorum. Bazı kardeşlerimiz ise maske kumaşı satın aldılar onlara da buradan teşekkür ediyorum. Hizmetin üretilmesinde bütün kardeşlerimize teşekkür ediyorum” diyerek sözlerine son verdi.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English