Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi’nde yeni rektör belli oldu

Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi’nde 2017 yılından itibaren Rektörlük görevini sürdüren Prof. Dr. Cumhur Çökmüş’ün emekli olması sebebiyle Rektörlük görevine Tarım ve Doğa Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Behiç Coşkun vekâleten atandı.

Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi’nde yeni rektör belli oldu
Rektörlük makamında gerçekleşen devir teslim törenine KGTÜ Mütevelli Heyet Başkanı Prof. Dr. Mehmet Kılıç, Mütevelli Heyet Üyesi Dinçer Suroğlu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tayyar Şen, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Münevver Sökmen, Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman Değirmen ve Genel Sekreter V. Halife Karabulut katıldı.

2017 yılı Mart ayından itibaren Rektörlük görevini sürdüren Prof. Dr. Cumhur Çökmüş yaptığı konuşmada, “Üniversitemizin kuruluşundan itibaren Genel Sekreter, Rektör Yardımcısı ve Rektör olarak yaklaşık 8 yıldır Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi çatısı altında bulunmaktan çok büyük onur duydum. Mütevelli Heyetimizin, akademisyenlerimizin ve idari kadromuzun destekleriyle Üniversitemiz kuruluş aşamasından bugünkü fiziki ve beşeri durumuna ulaşarak ciddi mesafeler kat etmiştir. Üniversitemize Rektör olarak yaklaşık 5 yıl hizmet etme imkânı tanıdığı için öncelikle Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a ve YÖK Başkanımıza teşekkür ediyorum” dedi. 

Rektör Çökmüş, bu atamanın bir nöbet ve bayrak değişimi olduğunu kaydetti ve konuşmasında şunları söyledi; “Bu değişimin başta Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi olmak üzere, Konya’mıza hayırlı olmasını temenni ediyorum. Üniversitemizin içinden, üniversiteyi tanıyan bilen çok değer verdiğim Prof. Dr. Behiç Coşkun hocamıza görevi devrediyor olmak benim için ayrıca mutluluk verici bir durum. Prof. Dr. Behiç Coşkun hocamıza yeni görevinde başarılar diliyorum.”

Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi yeni Rektör V. Prof. Dr. Behiç Coşkun ise; “Öncelikle çok değerli Rektörümüz Prof. Dr. Cumhur Çökmüş hocamıza Üniversitemize yapmış olduğu hizmetlerden dolayı teşekkürlerimi sunuyorum. Kendisinin engin deneyimlerinden her zaman yararlanmak isterim. Öğrencilerimizin en iyi şekilde eğitim alacağı bir ortamı sağlamak, akademik çalışmalar, projeler ve yayım faaliyetleri ile bölge ve ülke tarımına katkıda bulunmak en önemli gayemiz olacaktır. Bizlere güvenen Mütevelli Heyeti Başkanımız Prof. Dr. Mehmet Kılıç ile Mütevelli Heyetinde yer alan tüm üyelere şükranlarımı sunuyorum.”  şeklinde konuştu.

Devir teslim töreninde konuşan Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Mehmet Kılıç da yaptığı konuşmada, “Görevde bulunduğu zaman aralığında üniversitemize yapmış olduğu değerli katkılardan dolayı Prof. Dr. Cumhur Çökmüş’e teşekkürlerimi sunuyor, yeni Rektörümüz Prof. Dr. Behiç Coşkun’a çalışmalarında başarılar diliyorum. Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi olarak yeni dönemde Üniversitemiz bünyesinde bulunan fakülteler ve bütün bölümleri ile birlikte üreticilerimizin her daim yanında olacağız. Öncelikle Çiftçi Bilgi Sistemi ağı kuracağız. İlimizin toprak haritasını çıkararak topraklarımızın verimli kullanılmasını sağlayacağız. Çiftçilerimize bilimsel bilgileri hem elektronik ortamda hem yüz yüze seminerlerde hem de arazilerinde uygulamalı olarak aktaracağız. Bitki koruma ve bitki besleme konularında bilimsel çalışmalara hız vererek; piyasa şartlarına göre daha kaliteli ürünleri daha ucuza üreteceğiz. Bütün bu konularda bizlere açık destek veren PANKOBİRLİK Genel Başkanı Sayın Ramazan Erkoyuncu’ya şükranlarımızı sunarız’’ ifadelerine yer verdi.

Yapılan konuşmaların akabinde tören çiçek takdimi ve fotoğraf çekimi ile son buldu.

PROF. DR. BEHİÇ COŞKUN KİMDİR
Sivas’ta 1956 yılında doğdu. Fırat Üniversitesi Veteriner Fakültesinden 1978 yılında mezun oldu. Aynı yıl Fırat Üniversitesi Veteriner Fakültesi Hayvan Besleme ve Beslenme Hastalıkları Anabilim Dalında araştırma görevlisi olarak göreve başladı. Doktora çalışmasını 1983 yılında aynı anabilim dalında tamamladı. 1984 yılında Selçuk Üniversitesi Veteriner Fakültesine Yardımcı Doçent olarak atandı. 1989 yılında Doçent unvanını aldı. Aynı üniversitede 1995 yılında profesör kadrosuna atandı. Selçuk Üniversitesinde Veteriner Fakültesi Dekan Yardımcılığı, Sağlık Bilimleri Enstitüsünde Müdürlük, Üniversite Genel Sekreterliği ve Rektör Yardımcılığı gibi idari görevlerde bulundu. Çiftlik hayvanlarının beslenmesi üzerine çeşitli proje ve yayınları bulunmaktadır. 2018 yılı Ocak ayında emekli olarak Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi Tarım ve Doğa Bilimleri Fakültesinde göreve başladı. Profesör Coşkun evli ve 4 çocuk babasıdır. İngilizce bilmektedir.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 44
  • 15
  • 3
  • 1
  • 5
  • 3
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (1)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • H
    Hüseyin
    2 yıl önce

    Hocamızı tebrik ederim.

    • Cevapla
    • Begen (1)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English