Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Konya Gazeteciler Cemiyeti'nden sağduyu çağrısı

Konya Gazeteciler Cemiyeti, Konya’da dün akşam saatlerinde düzenlenen silahlı saldırıda aynı aileden 7 kişinin hayatını kaybettiği olayla ilgili açıklamada bulundu.

Konya Gazeteciler Cemiyeti’nden sağduyu çağrısı
Cemiyetten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Meram ilçesi Hasanköy Mahallesi’nde aynı aileden 7 kişinin vahşice katledildiği olayın duyulmasının hemen ardından başta sosyal medya olmak üzere çeşitli iletişim kanallarında aslı astarı olmayan söylemler üretilmeye başladı. 

Olay daha sıcaklığını korurken, olayın nedeni, kimler tarafından yapıldığı, olayın öncesi ve benzeri hiçbir bilgi yokken, henüz aydınlanmış ve kesinleşmiş bir şey ortada yokken ortaya atılan asılsız iddialar ile Konya’nın karalanmaya çalışılması ise kabul edilemez bir durum olarak ortaya çıktı. 

Konya Gazeteciler Cemiyeti Yönetimi tarafından yapılan açıklamada, “Öncelikle şehrimizde 7 insanımızın vahşice katledilmiş olmasının vermiş olduğu derin acı içerisindeyiz. Böyle zamanlarda durup düşünmek, itidalli davranmak, yetkili mercilerin yapacağı net açıklamalara kulak kabartmak gerekirken; kulaktan doğma, yalan ve yanlış bilgileri dayanak göstererek, herkesin her şeyi söyleyebildiği sosyal medya organlarından asılsız bilgilerle ayrıştırıcı söylemler üretmek en iyi tabirle bizi bize düşürmek isteyen ve bunun için fırsat kollayan vatan hainlerinin beyhude bir çabasıdır, bundan öteye geçemez. 

Hoşgörünün, barışın, kardeşliğin ve huzurun başşehri olan Konya’da daha önceden husumeti olan iki komşu arasındaki aile kavgasının 7 insanın hayatına mâl olacak şekilde büyümesi olayın vahim olan başka bir boyutudur. Ancak olayın farklı yönlere çekilip büyütülerek, ırkçılık aşamasına getirilmeye çalışılması, kardeşlik hukukuna, toplum kültürüne, bu topraklar altında birlikte yaşama kararlılığımıza kasteden bir tutumdur. Dolayısıyla kirli zihinlerin sosyal medya üzerinden yürüttükleri ayrıştırıcı, kutuplaştırıcı tutuma karşı akl-i selim ile hareket etmek gerekir. 
Dolayısıyla mayasında kardeşlik, birlik, beraberlik, hoşgörü olan bu topraklar üzerinde yaşayan insanların, ‘sen, ben, biz, siz, Türk, Kürt’ gibi ayrıştırıcı sözlerle ırkçılık illetine maruz bırakılmaya çalışılması hastalıklı zihinlerin bir oyunudur. Bu oyunu oynayanlar da en az insan canına kıyabilen katiller kadar suçlu ve onlar kadar gözü dönmüştür” denildi. 

Açıklamanın devamında ise, “Olayın vuku bulduğu andan itibaren Konya Valiliği’nin koordinasyonunda kolluk kuvvetleri üzerlerine düşeni yapmak için hızlı bir şekilde harekete geçmiş, Konya Cumhuriyet Başsavcılığı da olaya el koyarak hızla çözüme kavuşturmak, faillerini bulmak için çalışmalarına başlamıştır. Suçlu ya da suçluların en kısa sürede bulunarak kanunlar çerçevesinde gereken cezayı alacaklarına eminiz.

Köklü bir basın kültürüne sahip olan Konya medyası, olağanüstü hallerde vermiş olduğu başarılı sınavı, bu olayda da vermek için azami hassasiyet göstermekte, kesin ve net olmayan hiçbir bilgiyi kamuoyu ile paylaşmamaktadır. Buradaki tutumumuzun temelinde ise yine kardeşlik hukuku yer almaktadır. Hem medya olarak, hem de Konya halkı olarak toplumu ayrıştırmaya, bizi bize düşürmeye çalışanlara karşı dur deme görevi hepimize düşmektedir. Milletimizin başı sağolsun” ifadelerine yer verildi.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 2
  • 2
  • 0
  • 1
  • 1
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (2)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • K
    konyalı
    3 yıl önce

    olayı büyüten asıl siyaset ve basın organlarının luzumsuz açıklmaları.iki komşunun yıllardır devam eden husumetinin patlaması.birde hdp pkk sempatizanlarının ırkçı söylemleri.rodaw denen televizyona açıklama yapan ihtiyar kel adam ne oldu resmen provoke ediyor.ülkücüler bize eziyet ediyor falan filan.Niye o adam tutuklanmadı.konyalılar suçluymuş gibi bu pisikolojiyle haraket eden siyasiler ne yapmaya çalışıyor.

    • Cevapla
    • Begen (1)
    • Begenme (0)
  • Abdullah
    3 yıl önce

    Kesinlikle Türklerle bu ülkenin Kürtleri kardeştir. Burada uzun süren komşu kavgası var; adalet ve emniyet sistemindeki eksiklikler ve vurdum duymazlıklar söz konusudur. Keşke zamanında gerekli önlemler alınmış olsaydı sonuç daha başka olabilirdi. Kanunların caydırıcılığı ve kanunları uygulayan yetkililerin yetkileri derhal arttırılmalıdır.

    • Cevapla
    • Begen (2)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English