Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Konya Depreminin Ardından Yapılan Çalışmalar Açıklandı

Konya Valiliği, 5.1 büyüklüğündeki Konya depreminin ardından yürütülen çalışmaları açıkladı.

Konya Depreminin Ardından Yapılan Çalışmalar Açıklandı
Valilikten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
AFAD Deprem Dairesi'nden edinilen bilgilere göre Merkezüssü Konya Meram Kızılören Mahallesi saat 20:43 de Konya Meram'da 5.1, büyüklüğünde deprem meydana gelmiştir. 
Saat 02:38 de bu depremin artçısı 3.9 büyüklüğünde tekrar bir deprem meydana gelmiş olup gelişmeler takip edilmektedir. 
 
Valiliğimiz koordinasyonunda; 
İl Valisi Vahdettin ÖZKAN’ın talimatı ile İl AFAD Binasında Kriz Merkezi toplanmış, AFAD TAMP birleşenleri harekete geçirilmiş, Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı ve Belediye personellerimiz ile Muhtarlarımızla birlikte tarama çalışmalarımız yapılmıştır. 
Konya Afet Müdahale Planı afet ve acil durumlara müdahalede ihtiyaç duyulacak tüm güç ve kaynakları yerel düzeyde planlamak, bu güç ve kaynakların olay bölgesine hızlı ve etkin bir şekilde ulaştırılmasını sağlamak, müdahale hizmetlerini ve bu hizmetlerin koordinasyonundan sorumlu ilimizdeki ana ve destek çözüm ortakları depremin ilk dakikası itibariyle çalışmalarına başlamışlardır. 
 
Vali Vahdettin Özkan, Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ile birlikte Afet Koordinasyon kurulundaki planlama ve sevkiyattan sonra depremi daha şiddetli hisseden mahallelerimizde yapılan hasar tespit çalışmalarını yerinde takip ederek, vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerini ilettiler. 
 
Devletimiz tüm kurumları ile bütün imkanlarını seferber ederek vatandaşlarımızın yanında olarak ihtiyaçlarını gidermektedir. 
 
Konya Büyükşehir Belediyesi ve Meram Belediyesince; 
 2 Araç, 12 Arama Kurtarma Personeli; 11 Araç, 28 İtfaiye Eri; 1 Su Dağıtım Aracı; 1 İkram Aracı; 1 Araç, 6 KOSKİ Denetim Personeli; 6 Araç, 19 Personel ile depremin hemen ardından vatandaşlarımızın yanında olmuşlar, ihtiyaçların karşılanması için İl Valisi ile birlikte belediye başkanlarımız deprem bölgesinde mahallerde ekiplerin başında bulunmuşlardır. 
 
TAMP Kapsamındaki Çalışma Grupları depremin 0. Dakikasından itibaren; 
 
BİLGİ YÖNETİMİ, DEĞERLENDİRME VE İZLEME ÇALIŞMA GRUBU 
112 Acil çağrı merkezi ve AFAD Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezine gelen ihbar sonucu 
Meram İlçesi Kızılören mahallesinde; 2 yıkık bina, 5 ağır hasarlı bina Sefaköy mahallesinde; 1 ağır hasarlı bina Küçükmuhsine mahallesinde; 1 acil yıkılacak bina Akpınar mahallesinde; 2 ağır hasarlı bina,
 
Selçuklu ilçesi; Tepekent mahallesinde 1 ağır hasarlı bina tespit edilmiştir. Meram ilçesi Kızılören mahallesinde 1 vatandaş deprem anında evinden çıkarken yaralanmıştır.  
 
Meram ilçesi; Kızılören mahallesi, Yaka Meram mahallesi, Dere mahallesi, Havzan mahallesi, Alavardı mahallesi, Sefaköy mahallesi, Kayalı mahallesi, Erenkaya mahallesi, Yaylapınar mahallesi, Derecami Kebir mahallesi, Uzunharmanlar mahallesi, Aşkan mahallesi, Kovanağzı mahallesi, Yunusemre mahallesi, Sağlık mahallesi  
 
Selçuklu ilçesi; Musalla Bağları mahallesi, Bosna Hersek mahallesi, Özalkent mahallesi, Akpınar mahallesi, Nişantaşı mahallesi, Mehmet Akif mahallesi, Akıncılar mahallesi, Aydınlıkevler mahallesi, Feritpaşa mahallesi, Hacıkaymak mahallesi, Işıklar mahallesi, 
Kılınçarslan mahallesi, Küçükmuhsine mahallesi, Ferhuniye mahallesi, Parsana mahallesi, 
Sakarya mahallesi, Selahaddin Eyyubi mahallesi  
 
Karatay ilçesi; Çatalhüyük mahallesi, Saraçoğlu mahallesi, Akabe mahallesi  
Beyşehir ilçesi; Dumanlı mahallesinde ve Sarayönü ilçesi; Kurşunlu mahallesinde bazı binalarda çatlaklar olduğu ihbar edilmiştir. 
 
ARAMA VE KURTARMA ÇALIŞMA GRUBU 
Konya AFAD Arama Kurtarma Ekibi tam donanımlı arama kurtarma aracı ve personeli ile olay bölgesinde arama tarama faaliyetleri tamamlanmıştır.  
 
Konya AFAD; 3 araç, 2 ekip, 11 kişi, Karaman AFAD; 2 araç, 2 ekip, 6 kişi, Aksaray 
AFAD; 1 araç, 1 ekip, 6 kişi, ANDA; 2 araç, 2 ekip, 9 kişi, İHH; 1 araç, 1 ekip, 5 kişi, İtfaiye; 
13 araç, 13 ekip, 40 kişi olmak üzere;  
Toplam, 21 araç, 21 ekip, 77 kişi sahada çalışmıştır. 
 
HASAR TESPİT ÇALIŞMA GRUBU 
Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü tarafından oluşan hasarın boyutunu belirlemek ve hasar tespit çalışmalarını yürütmek üzere ekipler ihbar gelen yerlere görevlendirilmiştir. 53 bina ile ilgili hasar ihbarı gelmiştir.9 teknik ekip sahada görev yapmaktadır. Sefaköy mahallesi, Kızılören mahallesi, Akpınar mahallesi, Sağlık mahallesi, Erankaya mahallesi, Aşkan mahallesinde tespit çalışmaları devam etmektedir. Saha taraması sonucu oluşan tablo ektedir. 
10 araç, 10 ekip toplam 30 kişi ile çalışmalar devam etmektedir. 
 
SAĞLIK ÇALIŞMA GRUBU 
Sağlık çalışma grubu tarafından Kızılören ve Küçükmuhsine mahallelerine 2 umke ekibi ve 3 ambulans görevlendirilmiştir. 
3 Ambulans 9 kişi, 2 umke aracı 10 kişi, toplam 19 kişi sahada çalışmıştır. 
 
ENKAZ ÇALIŞMA GRUBU 
Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü hasar tespit ekipleri tarafından Küçükmuhsine mahallesinde acil yıkılacak 1 bina tespit edildiği bilgisi bildirilmiş olup, yıkım çalışmalarına en kısa sürede başlanacaktır. 
 
BARINMA ÇALIŞMA GRUBU 
Bölge halkının barınma ihtiyacına yönelik çalışmalara başlamıştır. Gelen ihbarlara ve saha ekiplerinden gelen bilgilere göre barınma ihtiyaçları karşılanmıştır. 
Akpınar mahallesine 6 çadır kurulmuş 24 Yatak, battaniye, yastık ve nevresim takımı ihtiyaç sahibi ailelere teslim edilmiştir.  
3 araç, 3 ekip, 20 kişi sahada çalışmıştır. (KONYA AFAD-İHH-TİFAKE-ANDA)  
2 araç 15 personel Kızılören mahallesine 5 adet çadır kurulumu için yola çıkmıştır. (Destek 
AFAD Gönüllüsü-Konya AFAD) 
 
ALTYAPI ÇALIŞMA GRUBU 
İl Bank A.Ş. Bölge Müdürlüğü ekiplerince deprem bölgesindeki su, kanalizasyon ve arıtma tesislerinde gelen hasar ihbarı bulunmamaktadır. Ekipler olası ihbar üzerine hazır bir şekilde beklemektedir. Gelen ihbar doğrultusunda Akpınar mahallesinde suların bulanık aktığı bilgisi üzerine 2 adet KOSKİ ekibi olayla ilgili çalışmalarını tamamlamıştır.  Koski 2 Ekip toplam 6 kişi sahada çalışmıştır. 
 
BESLENME ÇALIŞMA GRUBU 
Kızılay Ekibi Sağlık mahallesine ikram aracı ile birlikte 3 araç sevk edilmiş, Sefaköy mahallesi, Küçükmuhsine mahallesi, Akpınar mahallesi, Kızılören mahallelerinde 1000 kişilik kumanya (bisküvi, çikolata, kek), 560 kişilik çorba ve 500 adet su dağıtımı gerçekleştirilmiştir.  
Koski Genel Müdürlüğü, Sefaköy mahallesinde 1152 adet su dağıtmıştır ayrıca Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Sefaköy mahallesinde 1000 çorba dağıtmıştır.  
5 araç, 20 kişi sahada çalışmaktadır. 
 
PSİKOSOSYAL DESTEK ÇALIŞMA GRUBU 
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından Küçükmuhsine, Sefaköy, Kızılören mahallelerine 3 er kişi olmak üzere psikososyal ekipleri sevk edilmiştir. Ekipler çalışmalarına devam etmektedir.  3 araç, 12 kişi sahada çalışmaktadır. 
 
ENERJİ ÇALIŞMA GRUBU 
Enerji, doğalgaz ve enerji hatlarında bir sıkıntı olmadığı bilgisi alınmıştır. 
Medaş 4 araç 8 kişi sahada çalışmıştır. 
 
GÜVENLİK VE TRAFİK ÇALIŞMA GRUBU 
Güvenlik ve trafiğin aksaması durumu yaşanmadığı bilgisi alınmıştır. 130 araç, 260 kişi sahada çalışmıştır. 
 
YANGIN ÇALIŞMA GRUBU 
Herhangi bir yangın ihbarı bilgisi alınmamıştır. 
 
DEFİN ÇALIŞMA GRUBU 
Herhangi bir defin talebi bilgisi alınmamıştır. 
 
GIDA, TARIM, HAYVANCILIK ÇALIŞMA GRUBU 
Herhangi bir olumsuz ihbar bilgisi alınmamıştır. Alan taramaları tamamlanmıştır. 
1 araç, 3 kişi sahada çalışmıştır. 
 
HABERLEŞME ÇALIŞMA GRUBU 
Haberleşme sistemlerinde bir sıkıntı yaşanmamıştır. 
 
TAHLİYE YERLEŞTİRME VE PLANLAMA ÇALIŞMA GRUBU 
Jandarma ekipleri alanda keşif çalışmaları ve toplanma alanları ile ilgili çalışmalarını tamamlamıştır.  65 araç, 212 kişi sahada çalışmıştır. 
 
NAKLİYE ÇALIŞMA GRUBU 
İhtiyaç olabilecek araç taleplerine karşı teyakkuz halinde hazır halde bulunulmaktadır. 
 
ULAŞIM ALTYAPI ÇALIŞMA GRUBU 
Konya Seydişehir karayolunda deprem sonucu küçük kaya düşmeleri oluşmuş ve ekiplerce yolun temizleme çalışması yapılmıştır. Harici bir olumsuz durum bulunmamaktadır. 
KGM 4 araç, 12 kişi, TCDD 1 araç 3 kişi, DHMİ 2 araç, 5 kişi, Büyükşehir 
Belediyesi 1 araç, 3 kişi olmak üzere; Toplam, 8 araç, 23 kişi sahada çalışmıştır. 
 
MUHASEBE, BÜTÇE VE MALİ RAPORLAMA ÇALIŞMA GRUBU  
AFAD Başkanlığımızdan 50 bin TL acil yardım ödeneği talep edilmiştir. 
 
İL DIŞI GÖREVLENDİRMELER 
Aksaray AFAD Arama Kurtarma Ekipleri 23.25 itibari ile 1 araç 6 kişi, Konya AFAD İl Müdürlüğümüze intikal etmişlerdir. Meram ilçesi Erenkaya mahallesinde arama ve tarama faaliyetlerini tamamlayarak kuruma dönüş yapmıştır.  
 
Karaman AFAD Arama Kurtarma Ekipleri 23.35 itibari ile 1 araç 5 kişi, Konya AFAD İl Müdürlüğümüze intikal etmişlerdir. Meram ilçesi Küçükmuhsine mahallesinde arama ve tarama faaliyetlerini tamamlayarak kuruma dönüş yapmıştır.  
 
Ankara AFAD Arama Kurtarma Ekipleri 00:22 itibari ile 2 araç 7 kişi, Konya AFAD İl Müdürlüğümüze intikal etmişlerdir. Selçuklu ilçesi Tepekent mahallesinde arama ve tarama faaliyetlerini tamamlayarak kuruma dönüş yapmıştır.  
 
Adana AFAD Arama Kurtarma Ekipleri 01:30 itibari ile 1 araç 5 kişi, Konya AFAD İl Müdürlüğümüze intikal etmişlerdir. Meram ilçesi Sefaköy mahallesinde arama ve tarama faaliyetlerini tamamlayarak kuruma dönüş yapmıştır.  
 
Kayseri AFAD Arama Kurtarma Ekipleri 01:30 itibari ile 1 araç 5 kişi, Konya AFAD İl Müdürlüğümüze intikal etmişlerdir. Meram ilçesi Sağlık mahallesinde arama ve tarama faaliyetlerini tamamlayarak kuruma dönüş yapmıştır.  
 
Bölgede yaşanan gelişmeler takip edilmekte olup tüm çalışma grupları teyakkuz halindedir.  
NOT: Tepekent, Kızılören, Sefaköy, Küçükmuhsine, Akpınar mahallelerinde Eğitime 2 gün ara verilmişti

SAHADA BULUNAN ARAÇ, EKİP VE PERSONEL SAYISI 
 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 15
  • 2
  • 1
  • 1
  • 3
  • 1
  • 3
  • 3
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (1)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • B
    bosnalı
    2 yıl önce

    bosnadaki evlerin çatlaması normal

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English