Son Dakika Haberler

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, devlet koruması altında yetişen Merve Başoğlu'nu Fransa'nın Nice kentinde yapılan 9. Uluslararası Flüt Yarışması'nda kazandığı ikincilikten dolayı tebrik etti.

Konya’dan Fransa’ya başarı öyküsü
Selçuk, yazılı açıklamasında, Bakanlığın ve TOBB'un sağladığı bursla eğitimine 2017'den bu yana Fransa'da devam eden Başoğlu'nun koruma altındaki çocuklar için örnek bir isim olduğuna dikkati çekti. 

Merve Başoğlu'nun başarısıyla bir kez daha gurur duyduklarını belirten Selçuk, "Merve'yi canı gönülden tebrik ediyorum. Merve, uluslararası müzik yarışmalarında, yan flüt alanında aldığı derecelerine bir yenisini daha ekledi. Kızımıza verdiği destek ve inanç için Emine Erdoğan Hanımefendi'ye de ayrıca teşekkür etmek isterim. Merve'nin bu başarısında Hanımefendi'nin etkisi çok büyük." ifadesini kullandı.

- "Aldığım dereceler müzik yolculuğumda beni motive ediyor"

Açıklamada, Başoğlu'nun duygu ve düşüncelerine de yer verildi. Aldığı her derecenin müzik yolculuğunda kendisini motive ettiğini anlatan Merve Başoğlu, bu yolculukta kendisini destekleyenlere teşekkür etti. 

İlk kez yan flütü ilkokul öğretmeni çalarken gördüğünü, görünüşü ve duruşundan çok etkilendiği için de çalmak istediğini belirten Başoğlu, şöyle devam etti: 

"Sevgi Evleri açıldığında da ilk ben girmiştim. Yeteneğimi geliştirmem için bana özel oda verildi ki bunu hiç unutamam. Biz dokuz kardeşiz, bu imkanı sağlamamız mümkün değildi. Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi'nde burslu okurken, Cumhurbaşkanımızın eşi Sayın Emine Erdoğan, hep hayalini kurduğum uluslararası standarttaki bir flütü bana hediye ederek çalışmalarıma büyük destek oldu.

Yeni flütüm sayesinde müzik hocam Cem Önertürk ile yürüttüğümüz çalışmalarıma daha iyi motive oldum. Desteklendiğimi bilmek ve görmek beni çok mutlu etti. Bütün bu süreçte beni destekleyip yüreklendiren Bakanlığımıza ve eğitimime katkı sağlayan TOBB'a çok teşekkür ediyorum. Çok çalışarak hem üzerimde emeği olan herkesi mutlu etmek hem de ülkemizi en iyi şekilde temsil ederek eğitimime devam etmek en büyük idealim."

Başoğlu, müzik alanında birçok başarıya imza atan müzisyen, "À Travers La Flûte" derneğinin düzenlediği ve dünyanın dört bir yanından müzisyenlerin yer aldığı yarışmaya, Berlin'de eğitim gören flütist arkadaşı Mutlu İşdar ile katıldı. 

Fluttissimo Nice Festivali kapsamında gerçekleştirilen yarışmada düet performansları büyük beğeni toplayan Başoğlu ve İşdar ikinciliğe layık görüldü.

Konya'dan Fransa'ya bir başarı öyküsü 
Konya Çimento Güzel Sanatlar Lisesi'ni 2010'da kazanarak müzik eğitimine başlayan Başoğlu, öğretmenlerinin teşvikiyle yan flüt çalmaya başladı. Liseyi birincilikle bitiren Başoğlu, 2014'te Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesini tam burslu olarak kazandı. Müzik alanında birçok başarıya imza atan genç müzisyen, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın başarısı için hediye ettiği yan flütle çalışmalarına dört elle sarıldı. Başoğlu, ' Travers La Flûte' derneğinin düzenlediği ve dünyanın dört bir yanından müzisyenlerin katıldığı yarışmada, Berlin’de eğitim gören flütist arkadaşı Mutlu İşdar ile birlikte Joseph Haydn’ın flüt için bestelediği Echo ve Jindrich Feld’in iki flüt için bestelediği “duo concertant” isimli eserlerini icra etti. Fluttissimo Nice Festivali kapsamında gerçekleştirilen yarışmada düet performansları büyük beğeni toplayan Başoğlu ve İşdar ikinciliğe layık görüldü. Merve Başoğlu geçtiğimiz yıl da solo performansla katıldığı aynı yarışmada birinci oldu. Yarışmanın jürisinde Fransa ‘dan Maxence Larrieu, Frankfurt’tan Sarah Louvion, İsviçre’den Felix Renggli, Türkiye’den Didem Karakaya ve Sezin Alıcı ile Fransa’dan Michel Quagliozz yer aldı. 

- Koruma altındaki kardeşleri de müzisyen

Kendisinden küçük kardeşleri de Bakanlık kuruluşlarında koruma ve bakım altında yetişen Başoğlu'nun, Necmettin Erbakan Üniversitesi'nde okuyan kardeşi Muhammet Başoğlu piyano ve viyola çalıyor.

Ankara Devlet Konservatuvarında öğrenim gören kardeşi Büşra Başoğlu da kontrbas eğitimi alıyor ve o da uluslararası yarışmalara hazırlanıyor. 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English