Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Konya'daki Kurtuluş Ulu Camii için yapılan devasa alem ilgi çekiyor

Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesinde, Konya'daki Kurtuluş Ulu Camii için üretilen 5 metre 20 santimetre yüksekliğindeki devasa alem, Cumhurbaşkanlığı forsundaki 16 yıldızdan esinlenilerek yapılan kabartmalarıyla da dikkati çekiyor.

Konya’daki Kurtuluş Ulu Camii için yapılan devasa alem ilgi çekiyor
İlçede, geleneksel yöntemlerle 4 kuşaktır bakır işlemeciliği yapan Üstün ailesinin fertleri, Çakır Mahallesi'ndeki dükkanlarında, Türkiye'nin yanı sıra pek çok ülkedeki camilerin alemlerini yapıyor. Aile fertlerinden Ahmet Üstün, yaptığı açıklamada, Konya'daki Kurtuluş Ulu Camii için yaptıkları devasa alemin, bugüne kadar yaptıklarından çok farklı olduğunu söyledi.

Alemi 2 ay 10 günde tamamladıklarını aktaran Üstün, "Son yaptığımız alemin boyu 5 metre 20 santimetre. Alemin kazan çapı 180, hilal çapı ise 60 santimetreden oluşuyor. Yaklaşık 220 kilogram ağırlığındaki alemimizi 1,2 milimetre bakırdan yaptık. 5 kişi tamamladık ve muhteşem bir eser oldu." dedi.

"Cumhurbaşkanlığı forsu örnek alındı"
Üstün, alemin motiflerinde bakır işçiliğinin bütün hünerlerini konuşturduklarını ve güzel bir iş ortaya koyduklarını dile getirerek, aynı cami için farklı çalışmalarının da olacağını anlattı.

Devasa alemin kabartmalarında Cumhurbaşkanlığı forsunun örnek alındığına işaret eden Üstün, "Alemin alt kısmında bulunan 16 kabartma 16 Türk devletini temsil ediyor. Bilindiği üzere Cumhurbaşkanlığı forsundaki 16 yıldız, 16 Türk devletini temsil eder. Biz de ondan esinlenerek alemimize 16 kabartma yaptık ve bu kabartmanın her biri Türk devletlerini ifade ediyor." diye konuştu.

"Çırak bulunmuyor, gençler elleri nasırlı olsun istemiyor"
Bakırcılığın zahmetli bir iş olduğunu belirten Üstün, ilçede 4 bakırcı dükkanı kaldığını ve çırak bulamadıklarını kaydetti. Üstün, "Biz çok ezildik, gençler elleri nasırlı olsun istemiyor. Rahmetli ağabeyim vefat etmeden önce 3 kardeş bu işi yürütüyorduk. Onun büyük oğlu da bu mesleğe girdi. Yine 3 kardeş gibi bu işe devam ediyoruz. Bunun yanında iki de yeğenimle 5 kişi bu işi götürmeye çalışıyoruz." ifadesini kullandı.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 17
  • 0
  • 0
  • 0
  • 4
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English