Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Konya'daki FETÖ davalarına devam edildi! ByLock'a 2 bin 91 kez girdiğini inkar etti

Konya'da FETÖ/PDY'nin "gaybubet evi" olarak adlandırılan hücre evlerine düzenlenen operasyonun ardından haklarında dava açılan 19'u tutuklu 45 sanığın yargılandığı davanın görülmesine devam edildi. Davada yargılanan tutuklu sanıklardan biri, 2 bin 91 kez giriş yaptığı ByLock programını kullanmadığını öne sürdü.

​Konya'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) "gaybubet evi" olarak adlandırılan hücre evlerine düzenlenen operasyonun ardından 19'u tutuklu 45 sanık hakkında açılan davanın duruşması görüldü.

8. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanıklar ile tutuksuz bazı sanıklar, sanık yakınları ve taraf avukatları katıldı.

Tutuklu sanıklardan Ayşenur D., Konya'ya okumak için geldiğini ve kaldıkları evin örgütün hücre evi olmadığını ileri sürdü.

Kaldıkları evin aileleri tarafından tutulduğunu iddia eden Ayşenur D., "Herhangi bir örgütsel faaliyete katılmadım. Tutuksuz yargılanmayı talep ediyorum." diye konuştu.

Tutuklu sanık Sümeyra Ş. de örgütsel bir faaliyette bulunmadığını savunarak, "Ben sadece okula gidip gelen bir öğrenciyim. Aynı zamanda annem de FETÖ/PDY soruşturmasından beraat etti. Bu durumun da göz önünde bulundurulmasını ve tahliyemi istiyorum." dedi.

2 bin 91 kez sinyal alan ByLock'u inkar etti
Tutuklu sanıklardan Fatma Rumeysa T. ise 11 aydır tutuklu olmasını gerekçe göstererek, tahliyesini talep etti.

Babasının da FETÖ/PDY'ye üye olduğu iddiasıyla tutuklu bulunduğunu anlatan Fatma Rumeysa T., "Babamın da hapiste olması sebebiyle evimizin maddi geçimini ben sağlamaktaydım. Örgütsel hiçbir faaliyette bulunmadım." ifadesini kullandı.

ByLock kullandığını inkar eden sanığa Mahkeme Başkanının, "Yapılan incelemeler neticesinde telefonundaki hattın 2 bin 91 kez ByLock sinyali almış." demesi üzerine sanık T., "ByLock kullanmadım. Bu iddiayı kabul etmiyorum." yanıtını verdi.

Tutuklu sanık Fatma Beyza A. da cep telefonunda tespit edilen "maklube" resmini inkar ederek, "Bu maklube değil, annemle yaptığım bir yemektir." şeklinde savunma yaptı.

Tutuklu sanıklardan Burcu Z. ise hakkındaki, örgüt içerisinde kod isim kullandığı iddialarının gerçeği yansıtmadığını iddia ederek, tahliyesini istedi.

Duruşma savcısı, tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamı yönünde talepte bulundu.

Mahkeme heyeti, tutuksuz sanıklar hakkında, yurt dışına çıkış yasağı hariç diğer adli kontrol şartlarının kaldırılmasına hükmederek, duruşmayı erteledi.


 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English