Son Dakika Haberler

Derebucak Kaymakamı Doğan: "Derebucak Devlet Hastanemize 8 hastamız panik ataktan yatırıldı. Saat 05.00'e kadar müşahede altında tutuldular ve taburcu edildiler. An itibarıyla ilçemizde normal yaşam devam etmektedir"

Anadolu Ajansı haberine göre;

KONYA (AA) - Konya'nın Derebucak ilçesinde, kaymakam Coşkun Doğan, gece ilçede meydana gelen 4,5 büyüklüğündeki depremden sonra 8 kişinin panik atak nedeniyle hastaneye yatırıldığını, hastaların bir süre müşahede altında tutulduktan sonra taburcu edildiğini bildirdi.


Derebucak'ta saat 01.26'da meydana gelen 4,5 şiddetindeki deprem, vatandaşlar arasında korku ve paniğe yol açtı.


Depremin en çok hissedildiği yerleşim merkezi olan ilçeye bağlı Göynem Mahallesi'nde bazı evlerin duvarlarında çatlaklar oluştu.


İlçeye gelen AFAD ile İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü yetkilileri, Göynem Mahallesi'nde çatlak oluşan evleri inceledi. Okul ve kamu binaları da depremden sonra incelemeye alındı.


Derebucak Kaymakamı Coşkun Doğan, gazetecilere yaptığı açıklamada, depremde can kaybının yaşanmadığını belirtti.


Depremin oluş anından itibaren devletin tüm kurumlarının bir koordinasyon halinde sahaya indiğini ifade eden Doğan, tüm imkanları seferber eden Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak başta olmak üzere jandarma, AFAD, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile Derebucak Belediyesi ekiplerine teşekkür etti.


Doğan, gün ışığıyla birlikte sahada daha detaylı bir inceleme yapma imkanı bulabildiklerini vurgulayarak, şunları kaydetti:


"Şükürler olsun ki çok önemli sayılabilecek bir zararımız bulunmamaktadır. Hatta 'hiç zararımız yok' desek yerindedir. Ancak ilk defa depremi yaşayan vatandaşlarımız panik havasına büründüler. Derebucak Devlet Hastanemize 8 hastamız panik ataktan yatırıldı. Saat 05.00'e kadar müşahede altında tutuldular ve taburcu edildiler. An itibarıyla ilçemizde normal yaşam devam etmektedir."


- "Vatandaşlar geceyi araçlarda, otobüslerde geçirdi"


Göynem Mahallesi Muhtarı Yakup Cin de ilçede depremin en çok hissedilen yerleşim merkezinin Göynem Mahallesi olduğunu anlattı.


Depremi çok şiddetli hissettiklerini dile getiren Cin, "Aynı şimşek, yıldırım atar gibi deprem oldu. Çok korktuk, kendisini sokağa atan vatandaşlarımızın büyük bölümü geceyi yoğun kar yağışının devam etmesine rağmen dışarıda, araçlarda, otobüslerde geçirdi. Depremde yıkılan bir yapımız, bir can ve mal kaybı yok ama bazı evlerimizde ufak tefek duvarlarda çatlaklıklar var." diye konuştu.



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English