Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Konya'da üzerine pano düşen çocuğun ölümüne ilişkin davanın gerekçeli kararı açıklandı:

"Tüm sanıkların Muhammed Emir Karabakan'ın ölümüne taksirle neden olmak suçundan kusur oranlarının derecesi de gözetilerek cezalandırılmasına karar verilmiş, sanıkların işlediği suçun taksirli suçlardan olması, sanıkların geçmişi ve suçun işlenmesindeki özellikler göz önüne alınarak verilen hapis cezaları paraya çevrilmiştir"

Anadolu Ajansı haberine göre;

KONYA (AA) - Konya'da yolda yürüdüğü sırada üzerine reklam panosu düşmesi sonucu hayatını kaybeden 4 yaşındaki çocuğun ölümüyle ilgili 4 sanığa verilen cezaya ilişkin gerekçeli karar açıklandı.


Konya 2. Asliye Ceza Mahkemesince 5 Eylül 2019'da görülen duruşmada 4 yaşındaki Muhammet Karabakan'ın ölümüyle ilgili tutuksuz yargılanan iş yeri sahibi Taha Süleyman B. ve 3 zabıta memuruna verilen cezalara ilişkin gerekçeli kararda, yaşamını yitiren Karabakan'ın açıkta bulunan tabelanın oluşturacağı tehlikeleri idrak edemeyecek yaşta olmasından dolayı olayda kusurunun bulunmadığı belirtildi.


Kararda, şu ifadeler yer aldı:


"Savcılık aşamasında alınan bilirkişi raporu ve yargılama sırasında alınan bilirkişi heyet raporlarının birbiriyle uyumlu olması ve aralarında çelişki bulunmaması nedeniyle, her iki raporun kanun ve yönetmelik hükümlerine dayanarak belirledikleri ve gerekçelendirdikleri kusur oranları, mahkememizce de olayın oluşuna uygun ve yeterli görülmüştür. Buna göre tüm sanıkların Muhammed Emir Karabakan'ın ölümüne taksirle neden olmak suçundan kusur oranlarının derecesi de gözetilerek cezalandırılmasına karar verilmiş, sanıkların işlediği suçun taksirli suçlardan olması, sanıkların geçmişi ve suçun işlenmesindeki özellikler göz önüne alınarak verilen hapis cezaları paraya çevrilmiştir."


Öte yandan karara itiraz eden Karabakan ailesi ise avukatları aracılığıyla kararı istinaf mahkemesine taşıdı.


Konya Bölge Adliyesi 3. Ceza Dairesi, verdiği kararda istinaf başvurusunu reddetti.


- Olay


Merkez Karatay ilçesi Ulubatlı Hasan Mahallesi'nde 30 Ocak 2018'de yolda yürüyen 4 yaşındaki Muhammet Karabakan'ın üzerine reklam panosu devrilmiş, ağır yaralanan Karabakan kaldırıldığı Konya Numune Hastanesinde 15 Şubat'ta yaşamını yitirmişti.


Olayla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında düzenlenen bilirkişi raporunda, tabelanın ait olduğu iş yerinin sahibi Taha Süleyman B'nin, işletmesinin önüne diktiği tabelasından sorumlu olduğu, yerinden sökülen tabelayı zarar vermeyecek şekilde kaldırmadığı ve gerekli tedbirleri almadığı gerekçesiyle birinci derecede asli kusurlu olduğu, Konya Büyükşehir Belediyesi ve Karatay Belediyesinin de tabela söküldükten sonra denetim sorumluluğunu yerine getirmedikleri, uygulanan kararların sonuçlarını takip etmedikleri gerekçesiyle ikinci derecede asli kusurlu sayıldıkları belirtilmişti.


Konya 2. Asliye Ceza Mahkemesinde 5 Eylül'de görülen karar duruşmasında, iş yerinin sahibi sanık Taha Süleyman B. "taksirle ölüme sebebiyet verme" suçundan 2 yıl 1 ay hapis cezasına çarptırılmış, ceza 15 bin 200 lira para cezasına çevrilerek 24 eşit taksite bölünmüştü.


Mahkeme heyeti, aynı davadaki sanık zabıta memurlarını da 1'er yıl 8'er ay hapisle cezalandırmış, bu cezaları da 12 bin 100'er lira para cezasına çevirmişti.



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English