Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Konya’da sivil polis aracını kaçıran şüpheli yakalandı

Aydın’da, Siber Suçlarla Mücadele Müdürlüğü ekiplerinin düzenlediği operasyonda, kopyaladıkları 74 kredi kartından 135 bin lira dolandırıcılık yaptıkları iddia edilen 4 kişilik şebeke çökertildi. Şüpheliler arasında bulunan Süleyman Y.’nin, Konya’da sivil polis aracını kaçıran kişi olduğu belirlendi.

Konya’da sivil polis aracını kaçıran  şüpheli yakalandı
Aydın İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin gerçekleştirdiği denetimlerde, Efeler ilçesi İzmir Bulvarı Yenidörtyol mevkiindeki bir benzin istasyonunun bahçesinde bulunan kamu bankası ATM'lerine kart kopyalama cihazı yerleştirdiği tespit edildi.
E.G.'nin 2 bin TL, M.P.'nin de bin 500 TL'sinin kendilerinden habersiz olarak çekilmesiyle ortaya çıkan dolandırıcılık olayıyla ilgili soruşturmayı derinleştiren polis ekipleri, 74 mağdurun 135 bin TL dolandırıldığını tespit etti. Saatler süren güvenlik kamerası incelemelerinden yola çıkan polis ekipleri, Aydın’da kopyaladıkları kartlarla Denizli ve İzmir’deki ATM’lerden para çeken 4 kişilik şebekeyi tespit etti. Şebeke üyelerinin Afyonkarahisar’da olduğunun tespit edilmesi üzerine, Aydın polisinin koordinesinde İzmir ve Afyonkarahisar ekipleriyle birlikte ortak operasyon düzenlendi.

Afyonkarahisar’da gözaltına alınan Süleyman Y., Murat Y., Azat A. ve Ömer A., sorgulanmak üzere Aydın’a getirildi. Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünde ifadeleri alınan şüphelilerin yapılan GBT sorgularında, Süleyman Y.’nin Konya’da işlem yapmak için polislerin araçtan inmesini fırsat bilerek sivil polis otosunu kaçıran gözaltındaki şüpheli olduğu belirlendi. Hakkında 35 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan Süleyman Y. ve diğer şüpheliler sağlık kontrolünden geçirilmelerinin ardından Aydın Adliyesi’ne sevk edildi. Adliyeye sevk edilen 4 şüphelide tutuklandı.
Olayın geçmişi
6 Ekim 2019 tarihinde Konya’da meydana gelen olayda; Ankara Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinden 2 sivil polis memuru, bir soruşturma kapsamında hakkında gözaltı kararı bulunan şüpheli Süleyman Y.’yi almak üzere Konya’ya geldi. Şüpheliyle birlikte yola çıkan polis ekipleri, 150 kilometre yolculuğun ardından Konya’nın Kulu ilçesine geldiklerinde trafikte bir aracın engellemesiyle karşılaştı. Polis otosu uyarılara rağmen yol vermeyen araca işlem yapmak için önüne kırdırdı. Polislerin araçtan inmesini fırsat bilen Süleyman Y., polislerin silahları ve cep telefonlarıyla birlikte kayıplara karıştı.
 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 11
  • 0
  • 1
  • 6
  • 2
  • 3
  • 3
  • 2
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English