Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Konya’da olimpik veledrom tesisinin temeli atıldı

Türk bisiklet sporunun hayallerinden biri olan olimpik veledrom tesisinin temeli, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu tarafından Konya’da düzenlenen törenle atıldı.

Konya’da olimpik veledrom tesisinin temeli atıldı
Türk bisiklet sporunun hayallerinden biri olan olimpik veledrom tesisinin temel atma töreni, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu'nun katılımıyla gerçekleştirilldi.

Törenin açılışında ilk sözü Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay aldı.

Başkan Altay, "Bugün Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'nun startını verdik. Tüm sporcularımıza başarılar diliyorum. Konya'mız içinde çok önemli bir tanıtım olacaktır.  Bu şehir Selçuklu medeniyetine 200 yıl başkentlik yapmış bir şehir. Bugün bu payitaht şehirde bizlerde önemli işler yürütüyoruz. Konya birçok alanda öne çıkan bir şehir. Konya, tarım, sanayi ve turizm şehri ama bugünlerde üzerinde çalıştığımız bir konu var o da Konya'nın bir bisiklet şehri olması. Çünkü Konya bisiklette de Türkiye'de çok önder ve öncü bir şehir. 550 kilometreyi bulan bisiklet yolları, bisiklet parkları, bisiklet tramvayı ve son olarak Çevre Şehircilik Bakanlığımız ile bisiklet master planı ile birlikte Türkiye'de bisikletin en başta gelen şehirlerden birinin Konya olduğunu ifade edebiliriz. Bugün Türkiye'nin ilk olimpik veledromunun temel atma törenindeyiz. Bu tesis olimpik yarışların Konya'da yapılmasına imkân sağlayacak. Bisiklet şehrimizi taçlandırılmış olacak" dedi.

AK Parti Konya Milletvekili Selman Özboyacı da konuşmasında "Tabii Konya Milletvekili ve bir genç olunca konu bisiklete gelince biz ayrı bir heyecan duyuyoruz. Çünkü bisikleti biz çok önemli bir ulaşım aracı olarak görürüz. Aynı zamanda hem çevreci hem sağlıklı bir ulaşım aracı… Konya bir bisiklet şehri... 30 Büyükşehir Belediyesinin bisiklet master planını uygulamasını zorunlu tutacak bir yasayı Türkiye Büyük Millet Meclisine getirdik ve inşallah bu sağlıklı çevre ulaşım aracı bütün Türkiye'de en fazla yaygın ve güvenli şekilde kullanılır hale gelir. Bunu gönülden destekliyoruz. Türkiye'de milletimizin olduğu her yerde gönül coğrafyamızda yapılan işlerin altında imzası olan çelikten iradesiyle bütün vizyon işlerde en büyük payın sahibi olan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a da huzurlarınızda gençler adına teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.

Ardından kürsüye gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta “Bugün burada temel atma töreni yapıyoruz. Bu tören AK Parti hükümeti olarak salgın ortamında bile 2023, 2053 ve 2071 vizyonlarımıza yönelik çalışmalarımızda ara vermeksizin devam ettiğimizin önemli göstergelerinden birisidir. Bu vesile ile ben emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Büyükşehir Belediyemize Konya'yı önceki belediye başkanlarımızdan devraldığı gibi yine bir bisiklet şehri olarak bisiklet yolları ile donattığı için tebrik ve teşekkür ediyoruz. Bisiklet sadece bir spor değil aslında bir ulaşım aracı. Hem insanımız hem de çevre sağlığı için oldukça önemli bir ulaşım aracı. O yüzden çocuklarımızı mutlu ve eğlendirdiği kadar yetişkinlerimizin de bisikletleri daha fazla kullanmasını arzuluyoruz” şeklinde konuştu. 

- "Eylül ayının sonunda tamamlanacak"

Vali Vahdettin Özkan ve Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı Metin Kıratlı'nın selamlama konuşmasının ardından sözü alan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 56. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu İlk Etap başlangıcını yaptıklarını hatırlattı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde, 19 yıl boyunca ülkeye çağ atlatan vizyon projelere bir yenisini daha eklediklerini belirten Kurum, "Konya'mızın yarınlarına damga vuracak, bisikletin başkenti Konya'mızı uluslararası yarışların merkezi yapacak olan, Türkiye'nin ilk olimpik veledromu olma özelliğine sahip Konya Veledromu için 'Bismillah' diyoruz." dedi.

Kurum, Meram ilçesi Karahüyük Mahallesi'nde 17 bin 600 metrekarelik inşa alanına sahip veledromun 2 bin 275 seyirci kapasitesine sahip olacağını söyledi.

Konya Veledromu'nun, 250 metre pist uzunluğuyla, Konya'yı dünyada bisikletin merkezi haline getireceğini vurgulayarak, "Şu anda inşa süreci yüzde 25 seviyesinde. Eylül ayının sonu itibariyle tamamlanıp hizmete alınacak ve Türkiye, ilk kapalı veledromuna kavuşacak. Gençlik ve Spor Bakanlığımız tarafından, yaklaşık 100 milyon lira yatırım bedeliyle, dünya bisiklet sporuna, Konya'mızın şehirciliğine ve turizmine katkı sunacak bu tesis için Sayın Bakanımıza, Konyalı hemşehrilerimiz adına şükranlarımı sunuyorum. Konya Veledromu, Konya'mız için, ülkemiz, milletimiz ve genç sporcularımız için hayırlı uğurlu olsun." diye konuştu.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olarak, "Daha Yeşil ve Yaşanabilir Şehirler" hedefiyle, 2023 yılına kadar 3 bin kilometre bisiklet yolu yapmak için yola çıktıklarını dile getiren Kurum, bakanlık eliyle toplamda 480 kilometre bisiklet yolunu tamamladıklarını, projesi bitmiş 450 kilometre bisiklet yolunun ise inşa çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

- "Konya'mız bugün, 600 bin bisiklet kullanıcısıyla bisikletin başkenti"

Sporun Tabana Yayılması Projesi kapsamında, 39 ilde gençlerin spor yapabileceği alanlar oluşturmak amacıyla, 2,3 milyon metrekare hazine arazisini Gençlik ve Spor Bakanlığına ve belediyelere tahsis ettiklerini dile getiren Kurum, şöyle devam etti:

"Sporun Tabana Yayılması Projesi'ni çok önemsiyoruz. Her yaştan insanımızın spor yapması için hayata geçireceğiniz tüm projelerinizin yanındayız. Bakanlık olarak, gerek hazine taşınmazlarımızın tahsisi, gerekse de spor merkezlerinin inşası noktasında biz de genç kardeşlerimizin yanındayız, emrindeyiz. Konya'mız bugün, 600 bin bisiklet kullanıcısıyla 'Bisikletin Başkenti'. Konya'mız, 515 kilometre uzunluğundaki bisiklet yollarıyla zirvede. Bisiklet Konyalılar için adeta bir yaşam tarzı. Küçüklüğümüzden de hatırlarım, Konya'da hemen hemen her evde bir bisiklet vardı. Hatta bisiklete, büyüklerimiz 'Velespit' derdi, bizim de velespitlerle Konya'nın çarşılarında çok alışveriş yapmışlığımız, maçlara gitmişliğimiz, arkadaşlarımızla Meram'a, Sille'ye gitmişliğimiz vardır."

Kurum, bisikletle ilgili belediyelerin çalışmaları olduğunu hatırlatarak, bisikletle temiz ulaşımın artacağını, çevrenin temiz kalacağını, şehirlerin trafik yükünün azalacağını, insanların sağlığının çok daha iyi olacağını söyledi.

Törende konuşan Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ise; "Biz biliyorsunuz 'kadın odaklı spor' diyoruz. Kadınlarımızın spora erişimini sporun tabana yayılması noktasında çok anlamlı buluyoruz. Bu anlamda da Konya'mızdaki tesislerimiz el birliğiyle, iş birliğiyle tesislerin 7/24 kullanılmasıyla farklı başarılar gelecektir." dedi.

Veledromun Türkiye'nin 70 yıllık hayali olduğunu hatırlatan Kasapoğlu, bisikletin çevre dostu bir ulaşım aracı olmasının yanında dünya sporunda prestij açısından da çok önemli olduğunu söyledi.

Kasapoğlu, altyapıyı ve sporu gerçekleştirmek açısından büyük bir gayret içerisinde olduklarını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Bugün temelini attığımız bu tesis bunun en somut örneği. Biz biliyorsunuz 'kadın odaklı spor' diyoruz. Kadınlarımızın spora erişimini sporun tabana yayılması noktasında çok anlamlı buluyoruz. Bu anlamda da Konya'mızdaki tesislerimiz el birliğiyle, iş birliğiyle tesislerin 7/24 kullanılmasıyla farklı başarılar gelecektir."

Kasapoğlu, 5. İslami Dayanışma Oyunları'nın da Konya'da yapılacağını hatırlatarak, hazırlıkların hızla devam ettiğini söyledi.

Veledromun 6-7 ay içinde tamamlanacağını dile getiren Kasapoğlu, "Ulusal anlamda değil uluslararası anlamda pek çok organizasyona en güze şekilde ev sahipliği yapacağız." dedi.

Konya'nın bisiklet sporuna en çok yatırım yapan şehir olduğunu vurgulayan Kasapoğlu, veledromun en hızlı şekilde tamamlanacağını söyledi.

Törene Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı Metin Kıratlı, Konya Valisi Vahdetin Özkan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta, AK Parti Konya Milletvekili Selman Özboyacı, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ve sporcular katıldı.

Konuşmaların ardından katılımcılar, dualarla Olimpik Bisiklet Veledrom'un temelini attı.

Temel atma töreninin ardından her iki Bakan KONTV'ye özel açıklamalarda bulundu.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 30
  • 0
  • 19
  • 10
  • 13
  • 14
  • 4
  • 4
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (14)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • Bilgin Sarı
    3 yıl önce

    o dua tam neye?? Eller semaya kalkmış ama elin sahipleri de veledromun Allah'a yaklaştıran bir eylem olmadığının farkındalar. Neyse hayırlı olsun diyemem elbette

    • Cevapla
    • Begen (5)
    • Begenme (0)
  • nadir
    3 yıl önce

    konyayı anca böyle boş projelerle kandırın hep beton fabrika yapın fabrika insanlara iş lazım.

    • Cevapla
    • Begen (14)
    • Begenme (3)
  • mehmet
    3 yıl önce

    bu virüs siyasilere yaklaşmıyor herhalde vatandaşa gelince çıkma otur dükkan açma kendilerine gelince tedbir aldık hani nerde ? hayatınız yalan ..

    • Cevapla
    • Begen (6)
    • Begenme (0)
  • Konyalı vatandaş
    3 yıl önce

    Metro 2024 te bitecekti daha kazma bile vurulmadı.Metro ya gelince para yok!Bisiklet yoluna gelince para çok.Milletin paraları böyle çarçur ediliyor.Yazıklar olsun.

    • Cevapla
    • Begen (7)
    • Begenme (0)
  • MA
    mehmet aras
    3 yıl önce

    metro tahminen 2024-2025 yıllarında biter. biraz sabır

    • Begen (0)
    • Begenme (0)
  • S
    Ss
    3 yıl önce

    Yıkılan eski stadın içinde eğimli bir parkur vardı. O ne içindi.

    • Cevapla
    • Begen (2)
    • Begenme (0)
  • Avatar
    Konyali
    3 yıl önce

    Oraya cami ve millet bahçesi yapılıyor

    • Begen (0)
    • Begenme (0)
  • KB
    Konya Bisiklet Festivali
    3 yıl önce

    Bisiklet şehri deniyor ama birtane Bisiklet Fabrikası yok. Halbuki 10 tane farklı bisiklet fabrikası olmalıydı. Bu nasıl Bisiklet şehri? Bisiklet şehri deniyor ama bir Bisiklet Festivali yok. Halbuki Konya'dan Altınapa, Sille, Kestel, İsmil Kaplıcaları, Çatalhöyük, Kilistra, ...vs'ye birer tur organize dilebilir, birinciye cumhuriyet altını, ikinciye yarım altın, 3 çeyrek altın, sonraki tüm katılanlara ise yarım çeyrek altın mansiyon ödülü olarak verilebilirdi. Ayrıca varışta etli bir bulgur veya pirinç pilavı. Mehteranda bir konser verirdi. İşte Hıdırellez yaklaşıyor. Tam Bisiklet Festivali için bire bir uygun. Festivalde bisiklet müsabakasına katılacaklar, belediyeye kayıt yaptırır. Örneğin Kılıçarslan Meydanından sabah 8'de başlar, Altınapa'da veya Sille'de yada Kestel'de belirlenen noktada biter. Her yıl farklı güzergah belirlenir. 10 binlerce katılım olur. Sonra 100 binler katılır. Sonra festivale ve müsabakaya katılmak için ilçelerden Konya'ya gelirler, hatta başka illerden bile yığınla gelen olur. İstanbul Maratonu, Konya Bisiklet Festivalinin yanında sönük kalır. Önce Belediye organize eder, kökleşip yaygınlaştıktan ve marka olduktan sonra sivil toplum kuruluşuna teslim eder, belediye çekilir.

    • Cevapla
    • Begen (30)
    • Begenme (0)
  • K
    Konyali
    3 yıl önce

    Senin yazdıklarının hiç birinde siyasi bir rant yok kardeş..yapmazlar.metro çevre yolu altyapiyi yapmadıkları gibi..biraz vizyon heyecan lazım senin dediğin işlerin olması için...

    • Begen (5)
    • Begenme (0)
  • H
    Hoca
    3 yıl önce

    hayırlı olsun

    • Cevapla
    • Begen (7)
    • Begenme (8)
  • KH
    Konya Hipodromu
    3 yıl önce

    Konya Hipodromu'nun temeli nezaman atılacak?

    • Cevapla
    • Begen (7)
    • Begenme (6)
  • DD
    DOĞRUCU DAVUT
    3 yıl önce

    Hani sokağa çıkma yasağı vardı?Lebaleb dolu törenler Yapılıyor.GARİP VATANDAŞLARA DA CEZA ..ADALETİNİZ BU MU ?

    • Cevapla
    • Begen (22)
    • Begenme (7)
  • T
    Tık
    3 yıl önce

    Çok gerekli bir yer. Olmasa açlıktan öleceğiz.

    • Cevapla
    • Begen (27)
    • Begenme (7)
  • Ömer
    3 yıl önce

    Hayırlı olsun.

    • Cevapla
    • Begen (10)
    • Begenme (15)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English