Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Konya'da Muhtarlar Günü kutlandı

Konya'nın ilçelerinde "19 Ekim Muhtarlar Günü" düzenlen törenlerle kutlandı.

Konya’da Muhtarlar Günü kutlandı
Halkapınar ilçesinde, Atatürk anıtına çelenk sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan programda, günün anlam ve önemini belirten konuşmasını İvriz Mahalle Muhtarı Cumali Yurter yaptı.

Muhtarlar gününü kutlayan Halkapınar Belediye Başkanı Mehmet Bakkal, ''Halkımızın yerel temsilcisi olan tüm muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar günlerini kutluyorum. Bu zor ve meşakkatli bir görevinizde başarılar diliyorum.'' dedi.

Programa Halkapınar Belediye Başkanı Mehmet Bakkal, 17 mahalle muhtarı, kurum amirleri, sivil toplum kuruluşu ve siyasi parti temsilcileri, davetliler ve vatandaşlar katıldı.

Programın ardından muhtarlar, Halkapınar Kaymakamlığı Kovid-19 Salgın Yönetimi ile ilgili hizmet içi eğitim programına katıldı.  

Seydişehir
Seydişehir'de de 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

Hükümet Konağı önünde düzenlenen törende, Muhtarlar Derneği Başkanı Levent Karaaslan, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile devam eden törende, muhtarlar adına Muhtarlar Derneği Başkanı Levent Karaaslan konuşma yaptı.

Karaaslan, muhtarlık makamının halk ile devlet arasında köprü görevi üslenen en güzide kurumlardan biri olduğunu belirtti.

Muhtarların, ihtiyaç duyulduğu her an, mahalle halkı ve devlet kurumlarına önder olduğunu ifade eden Karaaslan, "Genel ve yerel sorunların ilgili kuruluşlara iletilmesinde köprü rolü oynayan muhtarlık, Osmanlı'dan Cumhuriyete taşınan önemli bir yerel yönetimdir. Bizlere desteklerini esirgemeyen tüm kurumlarımıza teşekkür ediyor. Muhtarlar günümüzü kutluyorum." dedi.

Törene, Kaymakam Aydın Erdoğan, Belediye Başkanı Mehmet Tutal, İlçe Jandarma Komutanı Yahya İsa Koca, Emniyet Müdürü Cevdet Arıcı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahir Kibar ve çok sayıda muhtar katıldı.

Hadim
Hadim ilçesinde de Anıt Meydanı'nda düzenlenen tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla devam eden törende konuşan Armağanlar Mahallesi muhtarı Ahmet Alkar, muhtarların devlet ile vatandaş arasında köprü görevi yürüttüğünü söyledi.

Muhtarlık müessesesinin temsil ettiği gücü Türkiye Cumhuriyeti mühründen aldığını belirten Alkar, vatandaşların kamu hizmetlerine ulaşması için ellerinden geleni yapacaklarını aktardı.

Törene Hadim Kaymakamı Tufan Bağır Gilan, Hadim Belediye Başkanı Ahmet Hadimioğlu, kurum ve daire amirleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English