Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Konya'da mobilya alanında açılan mesleki eğitim kursları tamamlandı

Günümüzde üretim yapan sektörlerin göze çarpan en temel sorunu, kalifiye eleman eksikliği… Konya’da, mobilya sektöründe yaşanan bu açığı kapatmak için önemli bir adım atıldı. Sektörün 3 ayrı bölümünde verilen mesleki eğitim kursları tamamlandı, başarılı kursiyerlere sertifikaları törenle verildi.

Avrupa Birliği (AB) tarafından finanse edilen, Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Uluslararası İşgücü Genel Müdürlüğü (UİGM) işbirliğinde yürütülen “Türkiye’de Geçici Koruma Altındaki Suriyeliler ve Ev Sahibi Topluluklar İçin İş Yaratma ve Girişimcilik Fırsatları” Projesi kapsamında Konya Mobilyacılar Esnaf ve Sanatkârlar Odası işbirliğinde yürütülen mesleki eğitimlerde ilk mezunlar veriliyor.

Kısa adı “Hayata Fırsat” olan proje kapsamında Kasım 2018’den beri üç ayrı meslek alanında devam eden eğitimler tamamlandı.

Eğitimlerini tamamlayan Türk ve Suriyeli kursiyerler sertifika almanın heyecanını yaşıyor. Üç aylık eğitimleri başarıyla tamamlayan 40 kursiyer sertifika almaya hak kazandı.   

Bilgisayar Tabanlı Mobilya Tasarım eğitimi 40 gün (320 saat), Mobilya Döşeme Kesim Elemanı eğitimi 44 gün (352 saat), Ahşap Boyama ve Vernikleme Elemanı Eğitimi 60 gün (480 saat) sürdü.

Kursiyerlere kurs boyunca zaruri giderlerini karşılamak üzere günlük cep harçlığı da verildi.



Konya Mobilyacılar Odası Başkanı Mehmet Günbaş, törende yaptığı konuşmada, 144 gün süren kurslarda yapılan sınavlar ve devamsızlık dikkate alındığında 5 kişinin başarısız olduğunu, savaş mağduru 25 muhacir ile 15 Türk kursiyerin ise sertifika almaya hak kazandığını açıkladı.

Günbaş "Kursiyerlerin sanayimizdeki istihdamı için verilen belgelerin yanısıra, eğitim veren ustalarımızdan alınan rapor doğrultusunda onları iş yerlerine yerleştirileceğiz" dedi. 



Konya Esnaf ve Sanatlarlar Odaları Birliği (KONESOB) Başkanı Muharrem Karabacak ise, birlik olarak bu tür projelere destek verdiklerini belirtti. Karabacak "Mobilya döşeme, mobilya boyama ve üç boyutlu çizimle alakalı birçok meslek bitmeye yüz tutmuştu. Ancak bu projeyle sanayimize istihdam anlamında, aranan eleman anlamında mezunlar verildi" diye konuştu. 



Türkiye Ağaç İşleri Esnaf ve Sanatkârları Federasyonu Başkanı Ali Rıza Ercan da eğitim vurgusu yaptı. Ercan "Eğer bir ülkenin insanı, sanatkarı eğitimsizse onlardan çok fazla birşey beklemenize hacet kalmıyor" dedi. 



Sertifika törenine Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı da katıldı. Konya'da bu tür örnekleri çoğaltmaya çalıştıklarını anlatan Pekyatırmacı "Belediyecilik hizmetlerini altyapı, yol, kaldırım ve park yapmaktan ya da çevre temizliğinden ibaret görmüyoruz" şeklinde konuştu. 



Konuşmaların ardından başarılı kursiyerlere sertifikaları protokol üyeleri tarafından verildi. 





Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English