Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Konya'da görülen FETÖ dava sayısı! 2020'de af çıkacak mı?

2019 yılı yargı sürecinde zorlu ve bir o kadar yeniliklerle geçti. Türk yargısı, 2019 yılında başta Konya olmak üzere FETÖ’nün üzerine kararlılıkla yürüdü. Terör örgütünün operasyonel gücü kırıldı. Bu yıl birçok uygulamayı hayata geçiren Adalet Bakanlığı, 2020’de de yeni uygulamalar başlatacak. Peki, o uygulamalar neler? İşte, 2019 yılında yargı da yaşananlar ve yeni yıldan beklentiler…

2019 yılı Türkiye’de yargı süreci bakımından çok önemli gelişmelerin yaşandığı yıl oldu. Türk yargısı 2019’da da FETÖ’yle mücadeledeki kararlılığını sürdürdü. FETÖ ile mücadele kapsamında toplam 36 bin 13 adli işlem yapıldı. 6 bin 831 iddianame hazırlandı. 

ALADAĞ: 2019 YILINDA KONYA’DA 6 BİN FETÖ DOSYASI GELDİ 

Konya Barosu Başkanı Mustafa Aladağ, 2019 yılında Konya’da FETÖ ile mücadelede kapsamında gelinen noktayı KONTV Haber’e değerlendirdi.

Başkan Aladağ: “ 2019 yılında Konya Cumhuriyet Savcılığına 6 bin civarında yeni dosya geldi. 6 bin dosya içerisinde yaklaşık 4 bin 800 dosya işlem görüp neticelendi. Şuan için soruşturmada bekleyen bin 200 dosya var. Ancak aradan geçen 3 yıl içerisinde gelen dosyalarda takipsizlik yoğun bir yüzde teşkil ediyor. Hali hazırda geride kalan dosyaların düşeceğini ve biteceğini tahmin ediyoruz. Dikkat çekmem gerek bir diğer hususta şu… FETÖ soruşturmalarını önceden 6 tane özel yetkili ağır ceza mahkememiz görevliyken bugün için sadece 3 mahkememiz FETÖ dosyalarına bakmaya devam ediyor. Diğer mahkemelerimiz kovuşturmaları tamamlandığından dolayı kapanmış durumda. Ben etkin mücadelesinden dolayı emniyet teşkilatı başta olmak üzere karar veren hâkimimize kadar hepsini tebrik ediyorum” dedi. 

Konya’da 2019 yılında ihbar ve şikâyetler üzerine 70 bin civarında davanın açıldığını belirten Aladağ, 2019 yılında ilk yargı paketinin de yasalaştığını hatırlattı.

Yargının yol haritasını oluşturan, 2019–2023 yıllarını kapsayan 9 amaç, 63 hedef ve 256 faaliyetten oluşan Yargı Reformu Strateji Belgesi, 30 Mart’ta Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanmıştı.

Belge kapsamında hazırlanan ilk yargı paketi TBMM’de kabul edilerek yasalaştı.

Böylelikle 2019 yılında aylardır üzerinde çalışılan Yargı Reformu Strateji Belgesi, resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğü giren önemli konu başlıkları arasında yerini aldı.

YARGI 2020’DE YENİ UYGULAMALARLA TANIŞACAK

Yargı reform paketinin yasalaşmasıyla kabul edilen seri muhakeme usulü ve basit yargılama usulü’nün uygulanmasına yeni yılla başlanıyor.

Söz konusu değişiklikler 1 Ocak itibarıyla yargı sisteminde yürürlükte olacak.Yine yeni yılda, noterliklerde parmak izi ve kimlik doğrulama sistemi kurulacak, noterlik harç ve masraflarının kredi kartıyla ödenebilmesi sağlanacak.

Binlerce mahkûm ve mahkûm yakınının, yakından takip ettiği ceza infaz indirimi, gündemdeki sıcaklığını korumaya devam ediyor. Konuya ilişkin en son açıklama MHP lideri Devlet Bahçeli’den gelmişti. 

PEKİ, 2020’DE AF ÇIKACAK MI? 

Konya Baro Başkanı Mustafa Aladağ “ Hali hazırda somut bir bilgi yok. Bu bir ceza affı değil, bu infazda indirim noktasında bir düzenleme. Denetimli serbestlik son 1 yıl değil de 2 yıl gibi bir iyileştirme düşünülebilir. En azından çek cezalarının mahkûmiyetlerinin infaz süresinin birkaç yıl ötelenmesine dair bir çalışma benimde kulağıma geliyor. Af çıkacak mı? sorusunun evet,  2. paket içerisinde yer alacağı bir söylentiden ibaret. Var olan bir bilgi varsa da bu güne kadar baromuza ulaşmadı”.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 4
  • 0
  • 2
  • 1
  • 2
  • 7
  • 1
  • 2
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English