Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Konya'da Ahilik Haftası kutlamaları başladı

2019 Ahilik Haftası ve Esnaf Bayramı kutlama etkinlikleri KONESOB Başkanı Muharrem Karabacak ve Oda Başkanlarının Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak'ı makamında ziyaretliyle başladı.

Konya’da Ahilik Haftası kutlamaları başladı
Ahilik Haftası Kutlamaları çerçevesinde Ticaret Bakanlığı Konya İl Müdürü Haşmet Yılmaz, KONESOB Başkanı Muharrem Karabacak, Birlik Başkanvekili Emin Baranok, Birlik Yönetim Kurulu Üyesi Başkanlar ve Odaların Başkanları, Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak'ı makamında ziyaret etti. KONESOB Başkanı Muharrem Karabacak, Esnaf Teşkilatı adına Vali Toprak'a çiçek takdim etti ve günün anısına fotoğraf çektirildi.



Ahilik Haftası programı daha sonra Atatürk Anıtına çelenk konulması, ebediyete intikal eden şehit, gazi ve esnaf sanatkarlar için saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı ile devam etti.

KONESOB Başkanı Muharrem Karabacak, Ticaret İl Müdürü Haşmet Yılmaz ve KONESOB'a bağlı Oda Başkanları daha sonra Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Uğur İbrahim Altay'ı makamında ziyaret etti.

Başkan Karabacak, Esnaf Teşkilatı adına her daim esnaf ve sanatkarların yanında olan Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay'a teşekkür ederek kendisine çiçek takdim etti.



BU ŞEHİR KADİM BİR MEDENİYETE SAHİP
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, belediye olarak her zaman esnafın yanında olduklarını belirterek, Konya’nın Çatalhöyük ile insanlığın ilk yerleşik hayata geçtiği yer olduğunu anımsatarak, “İnsanlar eğer yerleşik hayata geçmişlerse orada mutlaka bir esnaf da vardır. 10 bin yıldır bu şehirde ticaret hayatı ve esnaflık kültürü var. Selçuklu’nun ilk başkentinde Ahi Evran önderliğinde ahilik teşkilatının kurulduğuna şahitlik ediyoruz. Bu şehir kadim bir medeniyet, kadim bir kültür. Esnafımız da bu bilinçte. Tüm esnaflarımıza Konya adına teşekkür ediyoruz. Konya, bugün Türkiye’nin gıpta ile baktığı dünyanın izlediği bir şehir olmuşsa, burada tüm meslek odalarımızın, başkanlarımızın ve üyelerinin emeği var. Bu birlik beraberlik daim olsun. Geçen yıl Yılın Ahisi, bu yıl da Yılın Çırağı’nın Konya’dan seçilmesinden dolayı da çok memnun olduk. İnşallah bu kültür de devam eder. Birlikte çıktığımız projelerde de sona ulaşarak, Konya’nın esnaflık kültürüne yeni kazanımlar oluşturmayı hedefliyoruz” dedi.

AHİLİK KONYA İÇİN ÖNEMLİ
Konya Büyükşehir Belediyesi’nin esnafa verdiği destekten dolayı teşekkür eden KONESOB Başkanı Muharrem Karabacak ise, “Ahilik Konya için önemli. Çünkü ahiliğin makamı Konya. Büyükşehir Belediyemiz bu bilinçte her daim esnafımızın ve sanatkarımızın yanında yer aldı. En son örneği de kentsel dönüşümle yapmış olduğunuz sanayi projeleri. Geçen sene ilk defa Ahilik Haftasında Konyamız yılın Türkiye Ahisini çıkartmıştı. Bu sene yine ilk defa üç ödülden bir tanesi olan yılın Türkiye Çırağını da yine Konya’mız çıkartmış oldu” diye konuştu.

Ahilik Haftası kutlama programı 17 Eylül 2019 Salı Günü saat 11.00'de Alaaddin çevresinden Mevlana Caddesi, Bedesten içinden Kapu Camii avlusuna kortej halinde ahilik yürüyüşü, şed kuşatma töreni ve yılın ahilerinin ödüllendirilmesiyle devam edecek. Hafta boyunca çeşitli etkinlik ve programlar gerçekleştirilecek.
 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 1
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English