Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Konya'da 857 bin 90 dekar arazi toplulaştırıldı

Konya, Karaman, Aksaray ve Niğde’de toplam 2 Milyon 98 bin 10 dekar alanda toplulaştırma yapıldı.

Konya’da 857 bin 90 dekar arazi toplulaştırıldı
Arazi toplulaştırması ile birlikte diğer altyapı hizmetlerinin de (sulama, tarla içi geliştirme işlemleri vb. ) birlikte düşünülmesi gerekmektedir. Bu düşünceyle 2018 yılında yapılan yasal düzenleme sonucu ülkemiz genelinde arazi toplulaştırma çalışması yapma yetkisi DSİ Genel Müdürlüğüne verildi. 

Sulama Yatırım Maliyetlerinden Tasarruf Sağlanacak

Sulama projeleri arazi toplulaştırmasına bağlı olarak uygulandığı takdirde parsel sınırlarına bağlı kalmadan en ekonomik şekilde, sulama, yol ve tahliye planlaması yapıldığından, yatırım maliyetlerinde tasarruf sağlanmaktadır. Diğer taraftan arazi toplulaştırma projeleri ile kamulaştırma maliyetleri % 90 oranında azalmaktadır.

Arazi Toplulaştırması Modern Sulama Metotlarının Uygulanmasını Kolaylaştırır

Arazi toplulaştırması ile parseller büyür, tarım teknikleri ve sulama metotlarının uygulanması kolaylaşır. Parsel sayısı azalır. Parsel büyüklüğü artar. Düzenli ve ideal parsel şekilleri oluşturulur. Her parsel yola ve kanala kavuşur. İşletme merkezi ile parseller arasındaki mesafeler azalır, ulaşımdan dolayı meydana gelen kayıplar azalır, yakıt tasarrufu sağlanır. Zirai mücadele ve gübreleme kolaylaşır. Sulama oranı ve randımanı artar. Sağlanan katma değerden dolayı arazi değeri en az iki kat artmaktadır.  

Türkiye genelinde tarla içi geliştirme ve toplulaştırma çalışmalarının devam ettiğini açıklayan DSİ Genel Müdürü Mevlüt Aydın, 2019 yılında Konya, Karaman, Aksaray ve Niğde illerinde yürütülen çalışmalar hakkında açıklamada bulundu.

2019 Yılında Konya’da 857 Bin 90 Dekar Arazi Toplulaştırıldı

Aydın, ‘Konya ilimizde 2019 yılında 23 adet projede toplam 7.411.610 dekar alanda yürütülen toplulaştırma ve tarla içi geliştirme hizmetleri kapsamında 857.090 dekar alanda arazi toplulaştırma çalışmalarının tamamlanarak tapu tescil işlemlerinin yapıldığını ve çalışmalar devam etmekte olduğunu belirtti.

2019 Yılında Karaman’da 224 Bin 710 Dekar Arazi Toplulaştırıldı

Genel Müdür Aydın, ‘Karaman ilimizde de 2019 yılında 7 adet projede toplam 1.426.230 dekar alanda yürütülen toplulaştırma ve tarla içi geliştirme hizmetleri kapsamında 224.710 dekar alanda arazi toplulaştırma çalışmaları tamamlanarak tapu tescil işlemleri gerçekleştirilmiş olup toplulaştırma çalışmaları aralıksız devam etmektedir. ’dedi.



2019 Yılında Aksaray’da 770 Bin 650 Dekar Arazi Toplulaştırıldı

Aydın, ‘Aksaray ilimizde de 2019 yılında 4 adet projede toplam 1.274.660 dekar alanda yürütülen toplulaştırma ve tarla içi geliştirme hizmetleri kapsamında 770.650 dekar alanda arazi toplulaştırma çalışmaları tamamlanarak tapu tescil işlemleri gerçekleştirilmiş olup çalışmalar devam etmektedir. ’dedi.

2019 Yılında Niğde’de 245 Bin 560 Dekar Arazi Toplulaştırıldı

Aydın, ‘Niğde ilimizde ise 2019 yılında 2 adet projede toplam 630.460 dekar alanda yürütülen toplulaştırma ve tarla içi geliştirme hizmetleri kapsamında 245.560 dekar alanda arazi toplulaştırma çalışmaları tamamlanarak tapu tescil işlemleri gerçekleştirilmiş olup çalışmalar devam etmekte olduğunu ifade etti.

Ayrıca çalışmalar kapsamında; sınırları düzeltilme, arazi tesviyesi, ağaç kök sökümü ve tarla içi yol yapımı gibi tarla içi geliştirme hizmetleri işlerinin yapıldığını da açıklayan DSİ Genel Müdürü Mevlüt Aydın,’ Konya, Karaman, Aksaray ve Niğde illerimizde 1 Ocak 2019 tarihinden bu güne kadar 36 proje dâhilinde 2 milyon 98 bin 10 dekar alanda tarla içi geliştirme çalışmaları tamamlanmıştır.  Projelerin tamamının uygulanması sonucu 2020 yılı sonuna kadar 1 milyon 609 bin 470 dekar alanda tarla içi geliştirme çalışmasının tamamlanmasının planlandığının belirtti. 

DSİ Genel Müdürü Mevlüt Aydın, ’Son olarak bu projelerin yapılmasında en büyük destekçimiz Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Dr. Bekir Pakdemirli’ ye şükranlarımı sunuyor, emeği geçenlere teşekkür ediyorum. ’dedi.
 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 4
  • 0
  • 4
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (2)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • M
    Misafir
    4 yıl önce

    Hiç doğru bir toplulaştırma olmadı maalesef arazilerin kullanışı kalmadı keşke daha kullanışlı alanlar oluşabilseydi yazık

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
  • M
    müzeci
    4 yıl önce

    yaparken biraz dikkat etsenize tarihi hoyukleride tarla gibi dagıtmasaydınız sayenizde çumra tarafında höyuk kalmadı hepsini tarla yaptınız bunun vebalini nasıl vereceksiniz bakalım..

    • Cevapla
    • Begen (1)
    • Begenme (1)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English