Son Dakika Haberler

Acısıyla tatlısıyla 365 gün daha geride kaldı. Büyük umutlarla başlayan 2019’u artık geride bıraktık. Üzerinden aylar geçen ancak dün gibi hafızamıza kazınan gelişmeleri, KONTV Haber sizin için derledi… İşte 2019’dan akılda kalanlar…

Türkiye’de 2019 herkes için önemli bir yenilikle başladı. 1 Ocak itibariyle ücretli plastik poşet uygulamasına geçildi. Marketler alışveriş poşetlerini 25 kuruştan satmaya başladı. O günden bu güne yaklaşık 200 bin ton plastik tasarrufu sağlandı. 

2019’un en önemli gelişmeleri arasında 31 Mart'ta yapılan Mahalli İdareler Seçimleri tabi ki ilk sıralarda… AK Parti ve MHP’nin oluşturduğu Cumhur İttifakı yüzde 51,74 oy oranıyla yerel seçimi önde tamamladı. Millet İttifakı'nın oy oranı yüzde 37,64'te kaldı. 

Konya’da Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı adayı Uğur İbrahim Altay geçerli oyların yüzde 70,54’ünü alarak, 30 büyükşehir arasında rekorun sahibi oldu. Karatay’da Hasan Kılca, Meram’da Mustafa Kavuş, Selçuklu’da ise Ahmet Pekyatırmacı yeni dönemde idareyi eline aldı. Konya, 31 Mart seçimlerinde de emanetine sahip çıktı…

Seçim bitti ama süreç tamamlanamadı. İstanbul’da büyük bir yarış vardı ve YSK seçimin yenilenmesine karar verdi. 23 Haziran'da yapılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimini, oyların yüzde 54,21'ini alan Millet İttifakı adayı Ekrem İmamoğlu kazandı.

Barış Pınarı, Pençe ve Kıran… Mehmetçik, polis ve MİT… Türkiye terörle mücadele ve sınır güvenliği noktasında yıl boyu teyakkuzdaydı. … Onlarca şehit verdik ama yüzlerce teröristi etkisiz hale getirdik. Operasyonlar kar kış demeden devam ediyor, birilerinin zoruna gitse de kahramanlara her mecradan destek yağıyor.  (MİLLİ TAKIM ASKER SELAMI) 

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Ankara’nın Çubuk ilçesinde şehit sözleşmeli piyade er Yener Kırıkcı'nın cenaze namazının ardından bir grup tarafından protesto edilerek saldırıya uğradı. Doğruydu, yanlıştı birçok yorum yapıldı. Olay uzun süre gündemde kaldı, adli süreç ise devam ediyor…  

İstanbul Kartal'da Orhantepe Mahallesi'nde bulunan 7 katlı bir bina çöktü. Olayda 21 kişi öldü, 14 kişi yaralı kurtarıldı. Eylül ayında ise bütün İstanbul korktu. 5,8 büyüklüğündeki deprem kent genelinde ve çevre illerde hissedildi.

Konya Ovası 2019’da kuraklıkla mücadele etti. Buğday ve Arpada rekolte düşüktü ama artan fiyatlar üreticinin yüzünü güldürdü. Ova mısır üretiminde yüzde 25’lik artış ile rekor kırdı. Kuraklıkla mücadele sürüyor. 2019 Kasım’ı son 9 yılın en kurak kasım ayı olarak ilan edildi… 

Anadolu Medya Grup’ta yeni bir döneme girildi. Genel Kurulda Yönetim Kurulu Başkanlığına Ahmet Özer, Başkanvekilliği görevine de Nurettin Kılıç getirildi. İcra kurulu da İlker Özkan ve Yaşar Arıcı’ya görev verildi. Değişim rüzgarının etkisi ekrana da yansıdı. ANMEG’in amiral gemisi KONTV Anadolu’nun ilk HD yayın yapan televizyonu oldu… 

Konya Adana Çevre Yolu Caddesi… 20 Temmuz gecesi tam da bu noktada feci bir trafik kazası meydana geldi. Çarpışan iki otomobil hurdaya döndü, araçlardan kimse sağ çıkamadı. O gece 7 kişi hayatını kaybetti. 

Temmuz ayının son günlerinde Konya’nın Beyşehir ilçesinden korkutan bir ihbar geldi. Huğlu Silah kooperatifine ait ana binanın çatısında çıkan yangını söndürebilmek için iki helikopter, 51 araç, iş makineleri ve 103 personel saatlerce uğraştı. Hasar çok büyüktü ancak yaralar çabuk sarıldı, kısa denilebilecek bir sürede fabrika yeniden üretime başladı. 

Terörle mücadele hiç durmadı. Ardı ardına operasyonlar sonuç verdi, DEAŞ dağıldı, PKK 2019’da bitme derecesine geldi. Çocukları terör örgütüne katılan aileler HDP Diyarbakır İl Binası önünde eyleme başladı. Diyarbakır anneleri çocuklarını dağdan indirebilmek için 120 gündür oturma eyleminde… 

Teröre karşı yürütülen kararlı mücadele Türkiye'yi güçlendirdi ancak bu yükseliş kimilerinin düşmanlığını artırdı. Rusya ile yapılan S-400 anlaşması Avrupa, Amerika’nın zoruna gitti zaman zaman diyalog kapıları bile kapandı. Dik duruş bozulmadı, kararlı tutum uluslararası arenada Türkiye’ye güç kazandırdı… 

2019’da dünya yine sınavı geçemedi tam manasıyla insanlık yine sınıfta kaldı. Ekonomik çıkarlar ön planda tutuldu, mazlum coğrafyalarda yaşanan işkenceler ve soykırımlara karşı adım atılmadı. Çin yönetimi Uygur Türkleri üzerindeki baskısını artırmaya devam ediyor.

Venezuela’da kalkışmada kaldı ama Sudan’da darbe yapıldı. Mısır'ın demokratik yöntemlerle seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi de darbecilerce yargılandığı mahkeme salonunda hayatını kaybetti. 

11 Kasım Saat 11.11’de Türkiye’de seferberlik ilan edildi. Geleceğe Nefes kampanyası ile 11 Milyon fidan toprakla buluşturulacaktı, hedef aşıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 11 Kasım’ı Milli ağaçlandırma Günü ilan etti...

Yılın son ayında Konya manevi bir iklime büründü. 7 Aralık'ta başlayan Hz. Mevlana'nın 746. Vuslat Yıl Dönümü Uluslararası Anma Törenleri 17 Aralık'ta Şeb-i Arus'la sona erdi. Konya 10 günlük süreçte binlerce gönül dostunu ağırladı.

Takvimler 10 Aralık 2019’u gösteriyordu ama şafak henüz sökmemişti. Karatay ilçesindeki bu ev çöktü, olay birkaç saat sonra fark edildi. Ekipler kerpiç evin kalıntılarından babaanne ve iki torununun cansız bedenini çıkardı. Acı olay kadar sonrasında yaşananlar da konuşuldu.

Bir yıl çok çabuk geçti. 2019’u uğurluyor, 2020’ye merhaba diyoruz. KONTV HABER MERKEZİ olarak ülkemiz için, İslam alemi için, insanlık için 2020’nin 2019’dan daha güzel bir yıl olmasını diliyoruz… 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 4
  • 0
  • 1
  • 2
  • 0
  • 0
  • 1
  • 2
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English