Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Konya'da 15 Temmuz programı

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Konya'da programa düzenlendi.

Konya’da 15 Temmuz programı
Konya'da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında etkinlikler düzenlendi.

Programda Büyükşehir Belediyesi mehter takımı konser verirken KONTV'den yayınlanan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşması izlendi.

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta, 'Millet olarak zaferimize sahip çıkıyoruz. Aziz Şehitlerimizi rahmetle; kahraman gazilerimizi saygıyla anıyoruz.' dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta, "FETÖ, eğer darbe girişiminde başarılı olsaydı Türkiye'de taş üstünde taş bırakmayacak, bizi idam edecekler belki de sürgüne gönderecelerdi. O yüzden onlara fırsat vermeyerek gücümüzü gösterdik. İnşallah yakın bir zamanda da Ayasofya'da da namaz kılacağız. O gün direnmeseydik bunları gerçekleştiremeyecektik. Bu milletin özgürleştiğinin bir ifadesi de budur." dedi.

Konya Valisi Vahdettin Özkan ise 15 Temmuz destanında öncülük eden bu vesileyle şehadet şerbetini içen tüm şehitler için Allah'tan rahmet diledi.

Türk milletinin, hain darbe girişimine ağır bir sille vurarak alt etmeyi başardığını ifade eden Özkan, "Bu örgüt mensupları, devletin en önemli yerlerini ele geçirmek için senelerce çalışmışlardır. Bunu yaparken de takiyyeyi kullanmışlardır. Bunlar, 15 Temmuz gecesi hüsrana uğrayarak deşifre oldular." ifadelerini kullandı.

Vali Özkan, 15 Temmuz kalkışmasını püskürten en önemli etkeninin milletin inancı olduğunu, Türk milletinin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın öncülüğünde destan yazmaya devam edececeğini belirtti.

Hain darbe girişiminiz üzerinden 4 yıl geçtiğini aktaran Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Altay, 'Ama hala dün gibi taze…  Unutmadık, unutmayacağız, unutturmayacağız. 
O gece vatanı için, ezanı için, bayrağı için meydanlara inen Konyalılar, bugün de tıpkı dört yıl önceki gibi yine nöbette.' dedi.

Altay, '15 Temmuz 2016 akşamı yazılan zaferde Konya’nın önemli bir yeri var. Başkomutanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dan destur alan Konyalılar dakikalar içerisinde şehirdeki stratejik kurumları kuşattı ve meydanlarda buluşarak darbeye geçit vermeyeceğini yüksek sesle haykırdı. 
Mevlana Meydanı’ndaki buluşmalar Cumhurbaşkanımızın “Artık evlerinize dönebilirsiniz” dediği güne kadar, yani bir ay boyunca devam etti. O günkü Konya’yı da unutmayacağız; hafızalarımızda yaşatacağız ve genç nesillere anlatacağız…  Çünkü Konya, Anadolu’nun Türk toprağı oluşunun ilk kalesidir. Konya payitahttır. Geçtiğimiz ay Selçuklu Devletine başşehir oluşumuzun 923. yıldönümünü kutladığımız bu kadim şehir; tarih boyunca nice saldırılar görmüş, nice işgal hareketlerine muhatap olmuş, nice sıkıntılar çekmiştir. Ama hepsinden de alnının akıyla ve zafere ayrılmasını bilmiştir.Biz biliyoruz ki;  Konya güvendeyse Türkiye güvendedir. Konya iyi ise, Türkiye iyidir. Konya ayaktaysa Türkiye ayaktadır. Konya’nın istikameti, Türkiye’nin istikametidir. 

Şairin dediği gibi:
“Tarihin dilinden düşmez bu destan.
Nehirler gazidir, dağlar kahraman. 
Her taşı bir yakut olan bu vatan.
Can verme sırrına erenlerindir.”

Bu vesile ile o gece can verme sırrına eren tüm kahraman şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Gazilerimize sağlık ve afiyet diliyorum. ' dedi.

Programa, İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Şakir Uslu, milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, gaziler ve davetliler katıldı.





Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 5
  • 0
  • 4
  • 2
  • 1
  • 3
  • 1
  • 1
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (1)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • HK
    Hacı konyalı
    4 yıl önce

    Ülkücü milliyetçi vatansever geçmişinde bunlarla hiç bir alani gizli bağı olmayan kişi ve kişiliklerin her türlü yönetici koltuk ve pozisyonuna getirilerek bir daha böyle hainliklerin kesinlikle devletimizin başına gelmeyeceğine inananlardanım... Kesin çözüm farklı yerlerde çözüm aramaya gerek yok... Türk Devletine Türk Milletine sonuna kadar sadakatla bağlı başka bir kesim camia bulunamaz... Ne Mutlu Türküm Diyene...

    • Cevapla
    • Begen (1)
    • Begenme (2)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English