Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Konya Büyükşehir yaz okullarından coşkulu final

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin çeşitli alanlarda Konya genelinde düzenlediği yaz okullarının final programı binlerce öğrencinin katımıyla yapıldı. Büyük coşkuyla gerçekleşen programda konuşan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Büyükşehir Belediyesi olarak bu yıl Konya merkezde ve ilçelerde 70 binden fazla çocuğun ve gencin katılımıyla yaz faaliyetleri düzenlediklerini belirtti.

Konya Büyükşehir yaz okullarından coşkulu final
Konya Büyükşehir Belediyesi’nin ilçe belediyeleri, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Gençlik Spor İl Müdürlüğü ve İl Müftülüğü iş birliğiyle Konya genelinde gerçekleştirdiği yaz okullarının final programı yapıldı.

Büyükşehir Belediyesi Mevlana Kültür Merkezi’ndeki programa; Genç KOMEK Yaz Okulu, Yaz Spor Okulları, Bilim Merkezi Yaz Kampları, Bilgehaneler, Kılıçarslan Gençlik Merkezi, Yaz Lise Akademisi ile Müftülük Yaz Kur’an Kurslarına gidip Büyükşehir Belediyesi kamplarına katılan binlerce öğrenci ve aileleri katıldı.

İYİ BİR NESİL YETİŞTİRMEK İÇİN HEP BİRLİKTE GAYRET GÖSTERMEMİZ LAZIM

Programda konuşan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, önceliklerinin her zaman çocuklar olduğunu ve bu kapsamda 31 ilçede yaz boyunca çok farklı etkinliklere imza attıklarını ifade etti. Türkiye’nin tüm dünyadaki Müslümanların umudu olan çok büyük ve güçlü bir ülke olduğunu kaydeden Başkan Altay, “Bunu başarmanın tek yolu iyi bir nesil yetiştirmek. Onun için sizlerin iyi yetişmesi adına hep birlikte gayret göstermemiz gerekiyor. Bunun için ilçe belediyelerimizle, Gençlik Spor İl Müdürlüğümüzle, İl Müftülüğümüzle, Halk Eğitim Müdürlüğümüzle birlikte bu yıl örnek çalışmalar yürüttük” şeklinde konuştu.

70 BİNDEN FAZLA ÇOCUK VE GENÇ YAZ FAALİYETLERİNE KATILDI

Büyükşehir Belediyesi olarak bu yıl Konya merkezde ve ilçelerde 70 binden fazla çocuğun ve gencin katılımıyla yaz faaliyetleri düzenlediklerini anlatan Başkan Altay, “2019 Genç KOMEK Yaz Okulumuz; Konya genelinde toplam 69 binada 17 bin 500 öğrencimizin katılımı ile yapıldı. Bu yıl ilk kez 28 ilçede hayata geçirdiğimiz Yaz Spor Okulları; Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüz ve ilçe belediyelerimizin katkısı ile 56 tesiste, 12 branş, 107 spor uzmanı ile gerçekleştirildi” diye konuştu.

BİZİM EN BÜYÜK VAZİFEMİZ SİZİN İÇİN GÜZEL BİR KONYA HAZIRLAMAK

Başkan Altay, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü: “Bilgehanelerde öğrencilerimiz yaz döneminde çeşitli sosyal aktivitelerin ve spor eğitimlerinin yanı sıra; Kuran-ı Kerim, İbadet, Siyer, İlmihal, Değerler Eğitimi ile okul hayatlarına katkı yapacak dersleri aldı. Bilim Merkezi Yaz Kampları, Kılıçaslan Gençlik Merkezi Yaz Okulu ve Yaz Lise Akademisinde de yaz tatillerini verimli şekilde geçirmek için çocuklarımız çok sayıda etkinliğe ve eğitime katıldı. Selçuklu, Meram, Karatay Belediyelerimizin ve İl Müftülüğümüzün katkıları ile şehir merkezindeki Yaz Kur’an Kurslarına giden öğrencilerimiz, Genç KOMEK Yaz Okulu’ndaki öğrencilerimizle birlikte Kent Ormanı ve Dutlukır’daki oyun kaplarında birbirinden eğlenceli oyunlarla hem eğlendiler, hem öğrendiler. Yine, öğrencilerimiz Beyşehir’deki Atabey Gençlik ve Eğitim Kampı’nda çeşitli eğitimlere katılarak kendilerini geliştirdi. Çocuklarımız; milli ve manevi değerlere sahip olma, arkadaş ilişkilerini geliştirme ve doğayı tanıma fırsatı buldu. Bizim en büyük vazifemiz sizin için güzel bir Konya hazırlamak, yaşamanız için güzel bir şehir oluşturmak. Yaz döneminde hayata geçirdiğimiz örnek çalışmalarda emeği geçen tüm belediye başkanlarımıza, Müftülüğümüze, Milli Eğitim ve Halk Eğitim Müdürlüklerimize, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüze, katılan bütün öğrencilerimize, ailelerine ve emeği geçen çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.”

KONYA, GENÇLİĞE YATIRIM YAPMA AÇISINDAN BİR MARKA HALİNE GELDİ

AK Parti Konya Milletvekili Selman Özboyacı, Konya Büyükşehir Belediyesi’nin gençliğe yatırım yapma açısından bir marka haline geldiğini belirterek, “İnşallah biz de Türkiye’nin gençliğinin layık olduğu yerlere gelebilmesi için elimizden geleni yapmayı taahhüt ediyoruz” dedi.

GENÇLERİMİZİ GELECEĞE HAZIRLAMAK İÇİN BU GÜZEL PROGRAMLAR DÜZENLENİYOR

AK Parti Konya Milletvekili Hacı Ahmet Özdemir, “Büyükşehir Belediyemiz büyük bir seferberlik halinde gençlerimizi geleceğe hazırlamak için bu güzel programları düzenliyor. Sizler bizim geleceğimizsiniz, yarınlarımızsınız bu yolculukta ayağınıza taş değmesin” diye konuştu.

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, “Geleceğimizin teminatı gençlerin milli ve manevi değerlere bağlı yetişmesinde emek veren çok kıymetli hocalarımı ve bu organizasyonu düzenleyen çok kıymetli Büyükşehir Belediye Başkanımı tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından yaz okullarında düzenlenen çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri ve sertifikaları verildi. Sunuculuğunu da öğrencilerin yaptığı programda gerçekleştirilen halk oyunları gösterisi de büyük beğeni topladı.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English