Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Konya Büyükşehir Genç Kültür Kart’ta Kayıt Süreci Başladı

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’ın üniversiteli gençlerin sosyalleşmesi ve özgün fikirlerini hayata geçirebilmesi için kamuoyuna duyurduğu “Genç Kültür Kart” programında kayıt süreci başladı. Gençlere destek olmak ve önlerini açmak için ne gerekiyorsa yaptıklarını belirten Başkanı Altay, Konya’da ikamet eden veya Konya’da eğitimini sürdüren tüm üniversiteli gençleri son kayıt tarihi 28 Şubat olan programa üye olmaya davet etti.

Konya Büyükşehir Genç Kültür Kart’ta Kayıt Süreci Başladı
Konya Büyükşehir Belediyesi’nin üniversiteli gençlere yönelik projelerinden olan “Genç Kültür Kart” sosyalleşme programına kayıtlar alınmaya başladı.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Büyükşehir olarak yarınların teminatı olan çocuklara ve gençlere yönelik projeleri hayata geçirdiklerini belirterek, “Genç Kültür Kart”ın da bunlardan birisi olduğunu söyledi.

Genç Kültür Kart’ın Konya’da ikamet eden veya eğitimini burada sürdüren üniversite öğrencilerinin sosyal, kültürel, eğitsel ve sportif faaliyetlere katılımını ve ilgisini artırmak amacıyla hazırlanan bir sosyalleşme programı olduğunu kaydeden Başkan Altay, “Gençlerimize destek olmak ve önlerini açmak için ne gerekiyorsa yapıyoruz. Şehrimizdeki üniversitelerde örgün eğitime aktif şekilde devam eden 25 yaşını aşmamış gençlerimiz; ‘genckultur.com’ adresinden kayıt olarak sisteme giriş yapabiliyor. Sisteme üye olan gençlerimizin hem sosyalleşmesi hem de özgün fikirlerini hayata geçirebilmesi için büyük bir fırsat onları bekliyor. Son kayıt tarihi 28 Şubat olan sosyalleşme programına Konya’daki tüm üniversiteli gençlerimizi davet ediyorum.” diye konuştu.

TOPLANAN PUANLAR; TİYATRO, KONSER, SPOR, EĞİTİM HARCAMALARINDA KULLANILABİLECEK
Konya Büyükşehir Belediyesi ile Konya Turizm Tanıtım ve Eğitim Vakfı (KOTEV) arasında imzalanan protokol çerçevesinde; üniversiteli gençler Konya’da düzenlenecek sosyal sorumluluk projelerine katılım göstererek puanlar toplayacak ve bu puanları tiyatro, konser, spor, eğitim harcamalarında kullanabilecek.

Genç Kültür Kart üyesi olan gençler, akıllı telefonlarına indirebilecekleri uygulama ile düzenlenecek kitap, online eğitim, spor üyelikleri gibi çekilişlere de katılım sağlayabilecek. Ayrıca her ay belirli sayıda öğrenciye kültür, sanat, spor ve eğitim alanlarında kullanabilecekleri destekler gerçekleştirilecek. Aynı zamanda bu uygulama ile başta Konya Büyükşehir Belediyesi’nin iştirakleri olmak üzere sisteme dahil olan üye işyerlerinden dönemsel olarak da indirim hakkından faydalanılabilecek.

GENÇLERE 20 BİN LİRAYA KADAR HİBE DESTEĞİ
Sistemin en önemli bölümlerinden biri de Hibe Destek Programı. Gençlerin kültürel, sanatsal, eğitsel ve sportif alanlardaki fikirlerini destekleyecek, aynı zamanda fikirlerini gerçekleştirme noktasında hizmet sunacak program ile gençlerin yönetim-yönetişim tecrübeleri kazanmalarına ve sorumluluk alma noktasında da beceriler elde etmelerine zemin oluşturulacak. Genç Kültür Kart Proje Destek Programı ile Konya'da örgün olarak üniversite öğrenimine devam eden 17-25 yaş arası gençlerin fikirlerini gerçekleştirmelerine yardımcı olunacak ve 5 bin ile 20 bin TL arasında hibe desteği verilecek.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 3
  • 0
  • 5
  • 2
  • 0
  • 2
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (1)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • Sefa
    2 yıl önce

    35 yaş olmaz mı

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English