Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Konya Büyükşehir’den tıbbi aromatik bitki bahçesi

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, kırsal bölgelerde ürün çeşitliliği oluşturma hedefi doğrultusunda Yalıhüyük, Derbent, Çeltik ve Sarayönü’nde 5’er dekarlık alanda tıbbi aromatik bitki ekimi denemelerine başladıklarını belirterek, Hatıp bölgesinde de 40 bin metrekarelik alanda Tıbbi Aromatik Bitki Bahçesi oluşturduklarını söyledi.

Konya Büyükşehir’den tıbbi aromatik bitki bahçesi
Konya Büyükşehir Belediyesi, şehir genelinde yeni ürün çeşitliliği oluşturarak, kırsalda yaşayan vatandaşların gelirini artırmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, tarımsal desteklemeye çok büyük önem verdiklerini ifade ederek, bir taraftan üretilen ürünlere destek verirken bir taraftan da yeni ürün çeşitliliği oluşturmaya gayret ettiklerini dile getirdi.

HATIP’TA TIBBİ AROMATİK BİTKİLER BAHÇESİ OLUŞTURULDU
Tıbbi aromatik bitkilerle ilgili bir çalışma yürüttüklerini aktaran Başkan Altay, “Yalıhüyük, Derbent, Çeltik ve Sarayönü’nde 5’er dekarlık alanlarda yaptığımız tıbbi aromatik bitki denemelerimiz inşallah o bölgelerdeki ürün çeşitliliğinin oluşturulması ve hangi ürünlere destek vereceğimizi ortaya çıkaracak. Ayrıca Konya Büyükşehir Belediyesi olarak Hatıp Bölgesi’nde 40 bin metrekarelik alanda da bir Tıbbi Aromatik Bitkiler Bahçesi oluşturduk. Bu yıl itibariyle lavanta ekimi gerçekleştirildi. Diğer ürünlerin ekimiyle ilgili de çalışma yürütüyoruz.” ifadelerini kullandı.
BUNDAN SONRA TARIMSAL DESTEKLER İLÇELERE ÖZEL BELİRLENECEK
Yapılan çalışmalarla bölgede hangi ürünün nitelikli bir şekilde yetiştirileceği ve ekonomik olarak pazarlanabileceğini tespit ettiklerini kaydeden Başkan Altay, şöyle devam etti: “Bundan sonra tarımsal desteklerimizi ilçelerimize özel, ilçelerimizin dokusuna, yağış alma oranına, sulanabilir durumuna göre belirleyerek çiftçimizin gelirini artırmak için destek olacağız. Konya Büyükşehir Belediyesi olarak ana hedeflerimizden birisi de kırsalda yaşayan vatandaşımızın gelirini artırmak. Bugüne kadar çok önemli projelerde başarılar elde ettik. İnşallah bu tıbbi aromatik bitkilerle de Konya için yeni bir sayfa açılmış olacak.”

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 28
  • 0
  • 5
  • 1
  • 3
  • 1
  • 0
  • 2
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (2)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • S
    Seyyah
    3 yıl önce

    Ortaçağın efsane Seyyahı İbn Batuta, Rıhlet-ü İbn Battûta adlı eserinde Konya hakkında şunları yazıyor: “Kûnya büyük ve güzel bir şehir. Meyvesi boldur. Sayısız nehir ve çayları, eşsiz bahçeleri var. Burada daha önce bahsettiğimiz kamaruddîn denilen kayısı türü yetiştirilir, Mısır ve Suriye'ye ihraç edilir. " Lezzetli kamaruddîn kayısıları, Konyalı, Ahiler tarafından Mısır'a, Kahire'ye, Şam'a, kısaca tüm ortadoğuya ihraç edilirmiş. Hem Anadolunun kayısı ihtiyacını karşılıyor hemde ortadoğunun ve Kuzey Afrikanın. Nerde şimdi bu dünyaca meşhur ve ihraç edilen Kamaruddin Kayısılar? Başka hiçbir kayısının esamesi geçmezken ünlü Konya Kayısılarından bahsediyor. Peki Kayısının anavatanı Konya'nın yıllık kayısı üretimi nekadar? Kayısı diyarı Konya ne kadar kayısı ihraç ediyor? Konya'da meyveciliği maalesef bitirdiler. Eskiden Konya'nın heryerinde badem ağaçları olurdu, şimdi var mı badem? Kalmadı. Yine Mevlananın eserlerinde Konya Şeftalilerinden bahsediyor. Nerde bu şeftaliler. Evet İbni Batuta'nın dediği Konya'nın ünlü meyvaları olan Kayısı, Armut, Şeftali, Badem, Üzüm, Ayva, Erik, Alıç,...vs meyveleri nerde?

    • Cevapla
    • Begen (6)
    • Begenme (0)
  • F
    Filozof
    3 yıl önce

    Bu haberi okuyunca insan ne kadar üzülüyor, Belediye ilgilenmese Konya Tarımı ile ilgilenen yok. Ama görünürde Konya Tarımı ile ilgilenen bir sürü kişi veya kurum var. Ama hiçbirinin Konya tarımına faydası yok sadece lafta. Konya Tarım İl Müdürlüğü ve İlçe Müdürlükleri var mı var?, Uluslararası Bahri Dağdaş Enstitüsü, Üniversitelerde Ziraat fakülteleri ve Bölümleri, KOP, Mevka,...vs. Peki bunlar ne yapıyor? Konya Tarımına özel bir araştırma yapmışlar mı? Yapmışlarsa ne yapmışlar, hani nerde? Konya'da şu bitkiler ekilmeli, şu hayvancılık yapılmalı, şu cins kanatlı hayvanlar için çiftlikler yapılmalı, Şu tür balıklar yetiştirilmeli, Şu tür meyvacılık yapılmalı, şöyle arıcılık yapılmalı, şöyle aramo ve tıbbi bitkiler yetiştirilmeli, şöyle çiçekçilik yapılmalı, şu tür dekorasyon bitkileri yetiştirilmeli, evlere, dairelere konutlara, balkonlara şu tür saksı bitkileri yetiştirilmeli. Konya'nın şu ilçesinde şu tarım yapılmalı, Konya caddeleri, refüjleri, yol kenarları için şu tür bitkiler, ağaçlar, çiçekler, çamlar yetiştirilmeli. Konya'da dağlar, tepeler şöyle ağaçlandırılmalı, şöyle ormanlar kurulmalı, şu tür meyveli ağaçlar yetiştirilmeli, Lafa gelince, kağıt üzerinde çok ama gerçekte Konya tarımına bir faydaları yok, sadece maaş alıyorlar. Kapansalar ne olur?

    • Cevapla
    • Begen (12)
    • Begenme (1)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English