Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Konya Barosu seçimlerine doğru

Yaklaşan Konya Barosu seçimleri öncesi başkan adayları KONTV’de yayınlanan ‘Görüş Alanı’ programında İbrahim Arıcı’nın sorularını cevapladı.

Avukatlık mesleğinin genel durumu, geleceği, sorunları ve çözüm önerileri… 4 başkan adayı gerçekleşecek baro seçimleri öncesi KONTV’de seçim vaatleri hakkında bilgilerini aktardı. İbrahim Arıcı’nın sorularını cevaplayan başkan adayları seçilmeleri halinde nasıl bir yol izleyeceklerini anlattı.
Vefa Grubu çatısı altında seçime girecek olan ve 4 yıldır mevcut başkanlık görevini yürüten Avukat Mustafa Aladağ, “Pandemi nedeniyle ertelenen Konya Barosu seçimlerinin Temmuz ayının 3. veya 4. günü il genel kurulun gerçekleşeceğini ve baroya kayıtlı 3 bin 40 avukatın oy kullanacağını söyledi. Başkan Aladağ, Konya Barosu’nun Adana’dan sonra sayısal anlamda 7. sırada yer aldığını belirtti. Başkan Mustafa Aladağ, programın ilerleyen dakikalarında mevcut başkanlığından dolayı adayların konuşmalarını dinleyip kendisine yöneltilen sorularını tek tek cevaplayarak sürdürdü.
İlke Grubu’nun adayı ve MHP Konya Eski İl Başkanı Avukat Murat Çiçek, “ ‘İlkeli baro, güçlü yönetim’ sloganıyla yola çıktık. Saha da ilçelerimizi gezdik. Avukat meslektaşlarımızın bürolarını gezdik. Özellikle genç meslektaşlarımızın ciddi anlamda sorunları olduğunu gördük. Şu anki alınan kararla 3-4 Temmuz'da ilk genel kurul eğer çoğunluğun sağlanamaması halinde 10-11 Temmuz'da ikinci genel kurul şeklinde bir karar alındı. Bu anlamda bizleri takip eden meslektaşlarımızın da 3 Temmuz'da gerçekleşecek genel kurulda hazır bulunmalarını orada adaylarımızı bizleri tekrar dinleyerek bir seçim yapmalarını ve demokratik haklarını sonuna kadar kullanmalarını rica ediyorum. 

Biz özellikle meslektaşlarımızın genç meslektaşlarımızın sandığa gidip iradelerini ortaya koymasını istiyoruz.  3 Temmuz’da genel kurulda ilk oturumda Konya Barosu geleneğine uygun bir şekilde çoğunluğu sağlayıp 4 Temmuz'da da seçimimizi gerçekleştirelim inşallah. Senede yaklaşık 650-700 civarı yeni genç meslektaşımız geliyor.  Bu arkadaşlarımızın da iradelerini sandıkta kullanabilmeleri açısından nasıl oy kullanacakları noktasında da biz paylaşım yapacağız.  Bu noktada baromuz da gerekli açıklamalarda bulunacaktır. Ama ben buradan kısaca bir hatırlatmada bulunmak istiyorum. 2018 yılındaki sayıyı baz alırsak yaklaşık 1000 kadar meslektaşımız ilk defa oy kullanacak.  O anlamda önemli” dedi. 

Konya Baro Başkan Adayı Fahri Ercan’da konuşmasında hukuk fakültelerine ve eğitim sistemine vurgu yaparak şunları söyledi:
Konya’mızda 4 tane hukuk fakültesi var. Tabii ki toplumun ihtiyacını karşılamak açısından okuyan insan sayısı açısından belki ama her yere hukuk fakültesi açılmasını biz kabul etmiyoruz. Niye kabul etmiyoruz?  Yetişkin onurlu meslek yapacak avukat arkadaşlarımızın olması lazım.  Genç meslektaşlarımız  alınmasın... Şimdi okullarda dahi gerekli formasyonu zor veriyorlar.
Yeni avukat adaylarına benim özellikle tavsiyemdir. Genç arkadaşlarımız çoğu bunu bilmiyor.  Barolar Birliği'nin yayınladığı meslek kuralları kitabı var.  Önce bunu bir açıp okumalarını tavsiye ediyorum.  Avukatlık mesleğine yeni katılan genç meslektaşlarımız iyi bir eğitimden geçmeli. Yeniden adaletin gerçekleşmesi açısından yani savunma ve hüküm veren makamların bir arada olması için eğitimin sağlam temeller üzerinde kurulması gerek. O nedenle öncelikle ben eğitim diyorum. Eğitimi çok iyi yapmamız lazım.  Ayrıca çok güçlü bir baro, köklü bir baro olmalıyız. Köklüyüz zaten ama güçlü olmamız lazım ve yumruğumuzu masaya vurmamız bilmemiz lazım” diye konuştu. 

Birlik Grubu’nun adayı Avukat Fatih Ruşen de mevcut Baro başkanı Mustafa Aladağ’a eleştirilerini yöneterek şunları söyledi: 
Evet, barolar önemli…  Peki, bu baroların önemini ortaya koymak için ne yaptınız? Baroları, avukatları avukatlık mesleğini, avukatlık mesleğini yüceltmek için ne yaptınız? bunu konuşmak lazım. Onu ortaya koymak lazım…  Yoksa bu tür toplantılar yakınmalardan aciz dövünmelerden, şikâyetlerden öteye gidemez.  Şimdi baroların yeri, değeri, önemini biz ifade ediyoruz, anlatıyoruz ama söze değil icraata bakmak lazım. Öncelikle şunu açık yüreklilikle belirtmek isterim ki sayın başkanım sizin döneminiz maalesef sona ermiştir. Yönetiminizin devri bitmiştir. Konuşmanızın başında Konya Barosunu Türkiye Cumhuriyeti'nin 7. büyük barosu olduğunu söylediniz ama fiiliyatta baktığımız zaman Konya Barosu sizin döneminizde bu liderlik vasfını işlenemedi. Konya Barosu Kütüphanesini ben kurdum. Arşivindeki kitapları tasvip ettim, ayrıştırdım. 2012-2013 tarihlerden itibaren çuvallardan bir kütüphane haline geldi ve aktif halde. Sayın başkan yönetime geldikten sonra bir tane dijital kaynak alıp veya kiralayıp rafa koymadı. Evet, Konya Barosu bu anlamda sınıfta kaldı.  Bir kütüphane oluşturmaktan aciz kaldı.
Şayet biz Birlik grubu olarak göreve gelirsek neler yapacağız? 3 ana başlıkta projelerim var. Derhal uygulayacağım projeler, kısa sürede uygulayacağım projeler ve uzun vadede uygulayacağım projeler. Meslektaşlarımı gerçekten savunacağım. Onları temsil edeceğim. Herkese eşit davranacağım. Gruplandırma yapmayacağım. Mesleğin onuru ve itibarıyla ilgili çaba göstereceğim. Oy toplamak için gereksiz çalışmalarda bulunmayacağım. Konya’da Hukuk ARGE ve İnovasyon Merkezi kuracağım. Baroya kafeterya kuracağım. Kadın meslektaşlarımızın mağduriyetini gidereceğim. Konya Barosunun tam karşısına Türkiye’nin en büyük hukuk kütüphanesini kuracağız. 100 bin kitaba erişim sağlayacağız. Yeni ofis açan avukatların sıkıntılarını gidereceğim. Uzun vadede ise Uzay Havacılık sistemi ile ilgili Konya’da Uzay Hukuku ile ilgili çalışmaları başlatacağız. Bu konuda bir dernek kurduk. Konya’ya Barosuna bir  Otel bir konferans salonu  kazandıracağız. (Kemal Sayın)

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 5
  • 0
  • 3
  • 3
  • 5
  • 5
  • 1
  • 1
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (3)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • K
    Kenan
    3 yıl önce

    Hukuk herkese lazım. Adliye çalışanlarına yıpranma gelmeli. ücretleri iyileştirilmeli. lojmandan faydalanma olanağı artırılmalı.Gardiyanlara yıpranma mevcut tüm adliye çalışanları da bu düzenlemeden yararlanmalı. büyükşehirlerde çalışanlara otobüs kartı dağıtımı yapılır Konya içinde uygulanmalıdır.

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
  • Eşref
    3 yıl önce

    Sn. Fatih Ruşen belki kazanamayacak ama dürüstlüğü ve inancıyla başkan olmasını istediğim ilk isim, O olmazsa Murat Bey'in olmasını isterdim.

    • Cevapla
    • Begen (4)
    • Begenme (1)
  • A
    Adalet MAĞDURU
    3 yıl önce

    ADALET VAR MI Kİ...HERKES KOLTUK PEŞİNDE

    • Cevapla
    • Begen (6)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English