Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Konya Baro Başkanı Mustafa Aladağ: "Görevinizi bırakın, istifa edin" söylemi kesinlikle doğru değil

Yeni adli yılın açılışı 2 Eylül’de yapıldı ama tartışmalar sürüyor... Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleşen açılışa bazı barolar ‘Törenin, Cumhurbaşkanlığında yapılması yargı bağımsızlığını zedeler’ gerekçesi ile katılmadı. Açılışa katılanlar arasında olan Konya Baro Başkanı Mustafa Aladağ ise bu tutumun yanlış olduğunu söyledi. Aladağ, İstanbul Barosunun olağanüstü genel kurul çağrısını da eleştirdi.

Konya Baro Başkanı Mustafa Aladağ: “Görevinizi bırakın, istifa edin“ söylemi kesinlikle doğru değil
İstanbul ve Ankara başta olmak üzere toplam 52 Baro Başkanı katılmadı, Türkiye Barolar Birliği de dâhil katılanlar eleştiri yağmuruna tutuldu.

2019-2020 Adli Yıl Açılış Töreni 2 Eylül’de gerçekleştirildi. 

Cumhurbaşkanı’nın daveti üzerine açılış Cumhurbaşkanlığı Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlendi. Ancak bazı barolar 'Törenin, Cumhurbaşkanlığında yapılması yargı bağımsızlığını zedeler' gerekçesi ile açılışa katılmadı.

İstanbul ve Ankara başta olmak üzere bazı baroların tutumunu eleştiren Konya Baro Başkanı Mustafa Aladağ, “İddiaların aksine biz kimseden talimat almadık” dedi.

Aladağ "Birçok endişeye katılmakla birlikte içinde bulunduğumuz süreç hala hazırda bulunan yargı reform paketinin tam yasama yılıyla yürürlüğe gireceği, gerekli mevzuat değişikliğinin yapılacağı bu dönemde orada olmaları gerektiğini düşünenlerdenim. Biz kimseden emir ve talimat almadık. Yürütmeye tabi de olmadık. Ev sahipliği yapıldı, biz de iştirak ettik. "

Açılış sonrasında İstanbul Barosunca, törene katılan Türkiye Barolar Birliğine yönelik olağanüstü genel kurul çağrısı yapıldı. Seçimli bir genel kurula davet usulünün olmadığını vurgulayan Başkan Mustafa Aladağ, “İstifa edin” söylemlerinin yanlış olduğunu ve desteklemediklerini ifade etti.

Başkan Mustafa Aladağ "İstanbul Barosu yönetim kurulunu toplantıya davet etti. Sebebi de Türkiye Barolar Birliğini olağanüstü genel kurula çağrısı yapacakları, kısa metinden anlaşılan o... Bir mevcut Avukat Kanunu mevzuat gereğince Türkiye Barolar Birliğini seçimli bir genel kurula davet usulu yoktur. Olağanüstü toplantı kararı alınabilir. Bunun için de 10 ayrı baro yönetim kurulunun yazılı olarak talebine ihtiyaç vardır. Ben bundan hoşlanmadım. "Görevinizi bırakın, istifa edin" söyleminin kesinlikle doğru olmadığını ifade etmek isterim" dedi.

Aladağ, yeni adli dönemden avukatların beklentilerini de dile getirdi:

"Biz hukukun üstünlüğünün yer aldığı, yargının tam manasıyla tarafsız bağımsız icra edildiği, genç avukat sayısının fazla olduğu gibi çok sayıda hakim ve savcımızı ki, mevcut 20 binler sayısının 3'te 2'si genç hakim ve savcıdan oluşmakta, mesleki yeterlilik anlamında yeterlilik anlamında sıkıntılarımız var, bu ailenin içinde.. Bunların eğitimi, mesleğe kazandırılması, uygulamada daha başarılı olmaları anlamında yoğun mücadele verilmekte, adaletin gecikmeden tez verilmesini anlamında üzerimize düşeni yapmakla beraber, yargının diğer paydaşlarıyla aynı gayreti bekliyoruz"

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 5
  • 0
  • 6
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English