Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Konya 15 Temmuz'un yıldönümünde meydanlarda!

FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişiminin 3. yılında, "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" anma etkinlikleri çerçevesinde Konya'da vatandaşlar Mevlana Meydanına akın etti.

Konya 15 Temmuz’un yıldönümünde meydanlarda!
Konya'da ellerinde bayraklarıyla Mevlana Meydanına akın eden milyonlarca vatandaş, FETÖ'nün darbe girişimine tepki gösterdi.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişiminin 3. yılında gerçekleştirilen
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Töreni'ne katılmak amacıyla vatandaşlar Mevlana Meydanında toplandı.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program, şiir dinletileri ve 15 Temmuz’u anlatan çeşitli belgesellerin gösterimiyle devam etti.

Anma töreninde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İstanbul'daki konuşmasına canlı bağlanıldı.

DARBEYE KARŞI OLAN GÜÇ İLK GÜNKÜ KADAR GÜÇLÜ

Mevlana Meydanı’ndaki programda konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta, 15 Temmuz darbe girişiminin üçüncü yılında olduklarını ama içlerindeki heyecanın, darbeye karşı olan gücün ilk günkü kadar güçlü olduğunu ve hiç azalmayacağını söyledi. Usta, “Konya Meydanı bugün bunu gösteriyor. 15 Temmuz artık bizim birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi, milletin gücünü tüm dünyaya gösterdiğimiz bir gün. Karanlık bir gecenin nasıl milletin iman gücüyle bir araya gelerek aydınlık bir sabaha, aydınlık bir geleceğe dönüştüğünü hatırladığımız bir gün. Rabbim bir daha bize böyle bir kahramanlık zaferi yaşatmak zorunda bırakmasın” dedi.

15 TEMMUZ BÜYÜK BİR DEMOKRASİ MÜCADELESİNİN ADIDIR

Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak, “15 Temmuz milli iradenin vesayete, cesaretin ihanete, aziz milletimizin de hainlere karşı galip geldiği insanlık tarihine altın harflerle yazılmış büyük bir demokrasi mücadelesinin adıdır. Bu mücadelenin ve zaferin sahibi tüm Türkiye’dir, milletimizin ta kendisidir. Sizlerle gurur duyuyoruz. Her zaman bu destanımızı; milli irademize, bayrağımıza, vatanımıza, seçtiklerimize, demokrasimize göstermiş olduğumuz bu büyük sadakati hiçbir zaman unutmayacağız. Evlatlarımıza, torunlarımıza da unutmamaları için her türlü önderliği yapacağız” şeklinde konuştu.

15 TEMMUZ’U UNUTMADIK, UNUTTURMAYACAĞIZ

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Bugün buradaki coşkunuz, bu kalabalık, bu meydan tüm Türkiye’ye, tüm dünyaya bir şey hatırlatıyor. Buradan hep birlikte diyoruz ki; 15 Temmuz’u unutmadık, unutturmayacağız. Bundan tam 3 yıl önce hain FETÖ darbe girişimiyle, milletimizin tüm kazanımlarını ortadan kaldırmak ve ülkemizi bir kaosa sürüklemek için asker kıyafeti giymiş hainler, milletimizin parasıyla alınmış tanklarıyla, uçaklarıyla ülkemizin üzerindeki emellerini ortaya çıkarmak adına bir darbe girişiminde bulundu. Ama unuttukları şeyler vardı. Milletimizin vatan sevgisini, bayrak sevgisini, bağımsızlığa düşkünlüğünü ve demokrasi inancını unutmuşlardı. Unuttukları bir şey daha vardı. Tankları yürütünce, uçakları uçurunca diğer liderler gibi meydanı terk edecek bir lider olduğunu düşündüler. Ama liderimizin Recep Tayyip Erdoğan olduğunu unutmuşlardı. Milletimiz de meydanlarda göğsünü bu hainlere karşı siper etti. Gördük ki bu millet meydanlarda coşkusuyla, bayraklarıyla, selalarıyla hain darbe girişiminin sonunu getirdi. Ve Sayın Cumhurbaşkanımız hepimizin duyacağı şekilde şunu söyledi: Başaramayacaksınız, milletimizi bölemeyeceksiniz, bayrağımızı indiremeyeceksiniz, ezanlarımızı susturamayacaksınız. Bu meydan üç yıl sonra yine bunu haykırıyor” şeklinde konuştu.

Sivil Toplum Kuruluşları adına söz alan Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükçü de “Üç yıl önce tuttuğumuz bu nöbetlerin heyecanı ilk günkü gibi devam ediyor. Allah ülkemizin birliğini, dirliğini hepimizin kardeşliğini daim etsin. Tüm ülkede bu ihanete direnen ve şehadet şerbeti içen kahraman evlatlarımızı, kardeşlerimizi de sonsuza kadar unutmayacağız” dedi.

Programda okunan ilahiler ve ezgiler alanı dolduran vatandaşların coşkusuna coşku kattı. 15 Temmuz’u anlatan video ve belgesel gösterimlerinin de yapıldığı 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü programı, yapılan dualarla ve kılınan teheccüd namazı ile sona erdi.



Programa Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, AK Parti Konya Milletvekilleri Hacı Ahmet Özdemir, Ziya Altunyaldız, Selman Özboyacı, MHP İl Başkanı Murat Çiçek, Selçuk Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk, Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükcü, Konya Ticaret Borsası Başkanı Hüseyin Çevik ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English