Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

KONUTDER, 3. kez Altan Elmas'la yola devam edecek

KONUTDER Başkanı Altan Elmas: "Önümüzdeki dönemde yeni teşvikler ve gayretlerle yıllık 5,5 milyar dolara ulaşan yabancı satış gelirini 10 milyar dolara çıkarmayı hedeflemekteyiz. Uzun vadede ise 20 milyar dolarlık rakamlar ülkemiz için hiç uzak hedefler değil"

Anadolu Ajansı haberine göre;

İSTANBUL (AA) - Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Z. Altan Elmas, 3. kez Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği (KONUTDER) Yönetim Kurulu Başkanı seçildi.


Dernekten yapılan açıklamaya göre, KONUTDER Olağan Genel Kurul toplantısı yapıldı.


Genel kurulda, 29 Mart 2017'den beri KONUTDER Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürüten Elmas, oy birliğiyle 3. kez bu göreve seçildi.


Açıklamada görüşlerine yer verilen KONUTDER Başkanı Z. Altan Elmas, bundan sonra da sektörün sesi olmaya devam edeceklerini bildirdi.


KONUTDER olarak sektörün iyileşmesi ve gelişmesi için önemli gelişmelere imza attıklarını aktaran Elmas, 2018 yılında KONUTDER talebi ile yabancıya konut satışında vatandaşlık edinimi için gereken 1 milyon dolarlık bedelin 250 bin dolara çekilmesinde öncü olduklarını belirtti.


Elmas, devamla şunları kaydetti:


"Bu gelişmeyle çok ciddi anlamda vites büyüttük ve yıllık 5 milyar doları aşan satışlar gerçekleştirdik. Doğrudan yabancı yatırımların son yıllarda oldukça düşmesine karşın yabancıya konut satışında sadece son 3 yılda 15 milyar dolar, son 6 yılda ise 25 milyar dolar döviz geliri elde ettik. Önümüzdeki dönemde yeni teşvikler ve gayretlerle yıllık 5,5 milyar dolara ulaşan yabancı satış gelirini 10 milyar dolara çıkarmayı hedeflemekteyiz. Uzun vadede ise 20 milyar dolarlık rakamlar ülkemiz için hiç uzak hedefler değil. Bugünkü mevcut durumda yaklaşık 100 ülke vatandaşına konut satmaktayız ve buna rağmen rakamlar daha çok düşük seviyelerde. Bu konudaki gayretimizi hükümetimizle birlikte büyüteceğiz.


Tüm dünya ülkelerini derinden etkileyen pandemiyle mücadele ettiğimiz şu günler, hepimizi olumsuz etkiliyor. Elbette ülkemizi ve ekonomimizi de etkiledi. Ekonomiye olan etkileri tüm sektörlere yansıdı. Bazı sektörler çok olumlu etkilenirken, inşaat, hizmet ve turizm gibi sektörler bu süreçten daha fazla olumsuz etkilendi. Olumsuzluklarla baş etmede diğer dünya ülkelerinde olduğu gibi ülkemiz de hükümet desteğini almıştır. Hükümetimiz 2020 yılı başından beri teşvikler ve etkili tedbirlerle hem ekonomimizi hem de olumsuz etkilenen sektörlerimizi desteklemiştir. Sektörler de atılan bu adımları iyileştirme yolunda el ele vererek bir dayanışma örneği göstermiştir. Kasım 2020'den beri tekrar yükselişe geçen salgının bugün 3. dalgasını yaşamaktayız. Ekonominin lokomotifi olan, inşaat ve konut sektörü başta olmak üzere turizm ve diğer hizmet sektörlere olumsuz etkileri devam ediyor. Kasım 2020'de faizlerin yükselmesi ve nihai noktada yüzde 19'a gelmesiyle konut satışları çift taraflı bir baskı altında kaldı. Bir yandan pandemi bir yandan faiz artışının olumsuz etkileri, diğer yandan dünya emtia fiyatlarının ve de ülkemize has bir hastalık haline gelen döviz kurlarının yükselmesi bir araya gelerek sektörümüzü oldukça zorlamaktadır. Diğer yandan maliyetlerin sürekli artması ve bu durumun kaçınılmaz sonucu olarak, yeni konut fiyatlarına yansıması birinci el konut satışlarını oldukça baskılamış ve halkımızın yeni ve sağlam konuta erişimini çok olumsuz etkilemiştir."


Hükümetten acil beklentilerinin, geçmiş yıllarda olumlu etkisi defalarca görülmüş olan konut kredi faizlerinin aylık 0,80'li rakamlara geçici bir dönem için çekilmesi ve bu sübvansiyonun birinci el konut üretimi ve istihdamı destekleme, sosyal devlet ilkesi gereği halkın uygun maliyete, imkanları ölçüsünde konut edinebilme prensibiyle bir an önce devreye alınması olduğunu bildiren Elmas, "Aynı zamanda 2020'nin nisan ve mayıs aylarında hükümetimizce desteklenen KGF imkanlarının bir benzerinin 3. dalganın zirvesini yaşadığımız bugünlerde acilen devreye alınmasını da elzem olarak görmekteyiz." ifadesini kullandı.



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English