Son Dakika Haberler

Konya Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları ile Aile Sanat ve Eğitim Merkezleri’nde yeni dönem kayıtları başladı. Bu dönem hem yüz yüze hem de uzaktan eğitim ile hizmet verecek KOMEK ve ASEM’e başvurular 18 Ekim’e kadar www.konya.bel.tr ve www.komek.org.tr adreslerinden yapılabiliyor.

KOMEK ve ASEM’de kayıt heyecanı
Konya Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (KOMEK) ile Aile Sanat ve Eğitim Merkezleri’nde (ASEM) güz dönemi kayıtları başladı.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konya’nın nitelikli iş gücü ihtiyacına, istihdamına ve sosyal hayatına katkısını sürdüren KOMEK ve ASEM’lerin kuruldukları ilk günden itibaren meslek edindirme konusunda Türkiye’ye model olduğunu ifade etti.

Bugüne kadar 440 farklı branşta 900 bine yakın kursiyere eğitim verildiğini kaydeden Başkan Altay, KOMEK ve ASEM’lerin bir sanat ya da meslek öğrenilen merkezler olmasının yanı sıra; spor faaliyetlerinin yapıldığı, sosyalleşme imkanı sağlayan hatta rehabilite amaçlı terapi merkezleri olarak hizmet verdiğini söyledi. Başkan Altay, tüm Konyalıları ve kendisini geliştirmek isteyen üniversite öğrencilerini 18 Ekim’e kadar KOMEK ve ASEM’e kayıt yaptırmaya davet etti.

YÜZ YÜZE EĞİTİM
Spor ve yüzme dışında tüm kursların ücretsiz olduğu KOMEK'te; Gelenekli El Sanatları, Fide Yetiştiriciliği, Kur’an-ı Kerim (Elif-ba ve Tecvitli Okuma), Giyim, Mefruşat, Ney, Bağlama, Piyano gibi farklı branşlarda Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifikalı kurslara başvuru alınacak.

Ayrıca yüz yüze eğitimlerin başvurularında HES kodu zorunluluğu olacak.

UZAKTAN EĞİTİM
Yeni dönemde uzaktan eğitime Kişisel Gelişim, Yabancı Diller, Sanat Tasarım, El Sanatları, Bilişim Teknolojileri gibi 65 farklı branşta başvuru alınacak. Uzaktan eğitimde açılacak kurslara öğrenciler karşılıklı etkileşimin olduğu interaktif program ile çevrimiçi olarak katılabilecek. Branşa göre 15-20 kişilik gruplar oluşturulacak ve öğrenciler en fazla 2 branşa kayıt yapabilecek. Pandemi sebebiyle insanların evlerinden çıkamadığı bir dönemde kendilerini geliştirmeleri ve kişisel gelişim amacıyla mesleki eğitim alanlarında kurslar açılacak. Uzaktan eğitimlerin sonunda tüm kursiyerlere katılım belgesi verilecek.

YENİ DÖNEMDE 64 FARKLI BRANŞ İLK KEZ AÇILIYOR
KOMEK ve ASEM’de bu dönem mevcut branşlara ilave olarak birçok farklı branşta ilk kez kayıt alınacak. İlk kez açılacak kursların isimleri şöyle: Kadın Temel Etek Dikimi, Mustafa Yıldırım ile Temel Musiki, Rusça İleri, Rusça Temel, Japonca Temel, İtalyanca Temel, İspanyolca Temel, Almanca İleri, Almanca Temel, English Speaking Club, İngilizce İleri, İngilizce Orta, İngilizce Temel, Çince İleri, Çince Temel, Arapça İleri, Arapça Temel, Fransızca İleri, Fransızca Temel, Yapay Zeka Uygulamaları Geliştirme ve Uyum Eğitimi, Tığ Örgü Para Kesesi, Kadın Sabahlık Dikimi, Dijital Becerilerin Geliştirilmesi, Ücretli Öğretmenler İçin Özel Eğitim Uygulamaları, Gençlerle İletişim, Salgın Döneminde Çocukla İletişim, Salgın Döneminde Evde Eğitici Oyun Etkinlikleri, Salgın Döneminde Verimli Ders Çalışma Teknikleri, 3d Yazıcı Operatörlüğü, Illustrator ile Karakter Çizimi, Tutkallı Hamur Çiçek Yapma, Sepet Örücülüğü, Kadın Gecelik Dikimi, Resim (Karakalem, Suluboya), Resim (Karakalem), Pul ve Boncuk Dikişleri, Tığ Örgü Şapka, Bootstrap ile (Responsıve) Duyarlı Web Tasarımı, Şiş Örücülüğünde Çorap Örme, Kooperatif Büro Elemanı, Ekmek Üretimi, Epoksi Kişisel ve Dekoratif Ürün Tasarımı, Tasarım Uygulama Modelcisi, Blok Tabanlı Robotik Kodlama, Divan Edebiyatı, Temel Musiki, Gravür, Triko Konfeksiyoncu, Sağlık Okuryazarlığı, Yöresel Gıda Ürünleri Yapımı, Doğalgaz Çelik Boru Kaynakçılığı Geliştirme ve Uyum Eğitimi, Elektrik Ark Kaynakçılığı Geliştirme ve Uyum Eğitimi, Perde Hazırlama, Fotoğraf Çekimi ve Düzenleme Teknikleri, Pandemi Döneminde Hijyen Kuralları, Motorlu Taşıt Sürücüleri Trafik ve Çevre Öğreticiliği, Veri Tabanı (Sql), İkinci Kademe Okuma Yazma Eğitim Programı, Temel Düzey Okuma Yazma (Yabancılara), İsmail Çökük İle Tezhip, Ali Fuat Baysal İle Kalem İşi ve Tezhip, Muhsin Kaleli ile Resim, Seyit Ahmet Depeler ile Hüsn-İ Hat, Abdurrahman Depeler ile Hüsn-i Hat.

KAYITLAR İNTERNETTEN
Konya merkez ve ilçelerde 69 kurs merkezinde faaliyetlerini sürdüren KOMEK ve ASEM’de yeni dönem kayıtları 18 Ekim tarihine kadar www.konya.bel.tr ve www.komek.org.tr adreslerinden yapılabiliyor.

DARU’L-HUFFAZ VE GENÇ YAZARLAR AKADEMİSİNE DE KAYIT ALINIYOR
KOMEK bünyesinde hizmet veren Hafızlık Sağlama Okulu Daru'l Huffaz ile Alaaddin KOMEK’te açılacak Genç Yazarlar Akademisi’ne de kayıt alınacak.

Daru'l Huffaz’da bayanlar hafta içi 07.30-23.00, hafta sonu 08.00-23.00 arası; erkekler hafta içi 06.00-23.00, hafta sonu 08.00-17.00 arası randevu alarak hafızlık sağlayabiliyor. KOMEK Kurs Merkezi olarak hizmet veren Ali Gav Medresesi’ndeki Daru’l-Huffaz ile lise 9. ve 10. sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenecek Genç Yazarlar Akademisi başvuruları www.komek.org.tr adresinden alınıyor.

TİSA KAYITLARI
Konya Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları bünyesinde hizmet veren Türk İslam Sanatları Akademisi (TİSA) de faaliyetlerine devam ediyor. Türk-İslam sanatlarının yaşatılması ve gelecek kuşaklara aktarılması amacıyla kurulan TİSA, gelenekli sanatları ihya edecek. TİSA’ya başvurular kayıtlar www.komek.org.tr adresinden alınıyor.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 2
  • 0
  • 1
  • 0
  • 0
  • 2
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English