Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Komando olmanın heyecanını yıllar sonra yeniden yaşadılar

Eğirdir Dağ Komando Okulu'nda görev yapmış subay ve astsubaylarla, askerliğini komando olarak yapan eski er ve erbaşlar aileleriyle birlikte yıllar sonra yeniden komando olmanın heyacanı yaşadılar Komandoların zorlu eğitim parkurlarında anılarını tazeleyen emekli komandolar, Eğirdir Dağ Komando Okulu'nun simgesi haline gelmiş 1718 rakımlı Sivri Tepe'ye tırmanarak, burada yeniden Komando Andı içti

Anadolu Ajansı haberine göre;
ISPARTA (AA) - Eğirdir Dağ Komando Okulu'nda görev yapan emekli subay ve astsubay komandolarla, askerliğini komando olarak yapan er ve erbaşlar yıllar sonra bir araya gelerek yeniden komando olmanın heyecanını yaşadılar. 

Genelkurmay Başkanlığı, Eğirdir'de Komando Asteğmen Olarak Askerliğini Yapmışlar Derneği'nin (EKOMAD) başvurusu üzerine emekli subay ve astsubay komandolar ile askerliğini komando olarak yapmış er ve erbaşlara bir günlüğüne yeniden komando olmanın heyecanını yaşattı.

Aralarında emekli general, subay, astsubay, er ve erbaş ile ailelerinin de bulunduğu 270 kişi Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkez Komutanlığı'nda güne nizamiye girişindeki komando anıtı önünde anıları tazeleyerek ve hatıra fotoğrafı çektirerek başladı. Komando eğitimi sırasında eğitim gördükleri bina ve eğitim alanlarını ziyaret eden emekli askerler, mevcut komandoların eğitimlerini de gördüler. Eğirdir Gölü kenarındaki Karaburun mevkisindeki dünyanın en zorlu eğitim parkurlarından komando özel engel parkuru ile dünyanın en yüksek tırmanma iniş parkuruna sahip çok amaçlı kuleyi gezen emekli askerler 76 metre yüksekliğindeki kuleden dağcı komandoların inişlerini ve yaralı kurtarma tatbikatını izlediler.

Komando eğitimleri sınasında çok kez tırmandıkları ve Eğirdir Dağ Komando Okulu'nun simgesi olan 1718 rakımlı Sivri Tepe'ye de tırmanan emekli komandolar, Sivri Tepe'nin eteklerinde toplanarak eş ve çocuklarıyla beraber yeniden Komando Andı içti. Daha sonra Camili Yayla mevkisinde kurulan çadırları ziyaret eden emekli komandolar burada arazide yaşadıkları anıları paylaştılar.

- "Yenilikleri öğrenmeye geldik"

Eğirdir Dağ ve Komando Okulu'nda 11 yıl görev yapan ve okulun eski komutanlarından Emekli Tuğgeneral Cemal Ergun Eruç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yıllar sonra geldiği Eğirdir'de geçmişte verdikleri eğitimin ne kadar güçlü, ne kadar inandırıcı olduğunu görmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Eruç, şöyle konuştu:

"Bu insanları buraya sevkeden iki faktör var; bir vatan sevgisi, iki ortak payda olan komando olmak. Burada bulunmamız sadece nostaljik değil, yenilikleri görmek komando birliklerimiz bizim zamanımızda neydi, şimdi nedir? Bunu öğrenmek. Yenilikleri öğrenmeye geldik. Benim bildiğim metotlardan farklı olarak ne yapılıyor onu görüyoruz. Bunları öğreniyoruz. Öğrenmenin sınırı yok. Yaşınız ne olursa olsun."

Eğirdir'de Komando  Asteğmen Olarak Askerliğini Yapmışlar Derneği (EKOMAD) Başkanı Ferit Baltacı ise amaçlarının dernek çatısı altında birleşerek dostlukları, arkadaşlıkları sürdürmek, aradaki dayanışmayı geliştirip vatan ve millet sevgisini sonraki kuşaklara aktarabilmek olduğunu kaydetti. Emekli askerler olarak eğitim gördükleri mekanları ziyaret etmek ve anıları tazelemek için Genelkurmay'dan talepte bulunduklarını belirten Baltacı, böyle bir imkan verildiği için mutlu olduklarını belirtti.

Türk milletinin en çok ihtiyacı olan konunun birlik ve beraberlik olduğunu anlatan Baltacı, "En çok ihtiyacımız olan konu omuz omuza vermek, sırt sırta vermek, ayrışmak değil birleşmek. Burada dostluklar, arkadaşlıklar paylaşılıyor, yeni isimler, adresler alınıyor. Komando ruhu almış, Eğirdir'in havasını solumuş, suyunu içmiş Camili Yayla'nın ayazını yemiş bütün komandolar, gün geldiğinde bu toprakları, 780 bin kilometrekarelik topraktan bir çakıl taşı vermeyeceğini bütün dünya bilsin. Biz bunun için burada varız" diye konuştu.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English