Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Koçak'tan 24 Nisan Dünya Veteriner Hekimler Günü mesajı

Konya Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Mesut koçak, Dünya Veteriner Hekimler Günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı. Koçak mesajında: "Biz veteriner hekimler; hayvanları, insanları, çevreyi önemsiyoruz .Sadece insan sağlığını korumaya çalışmak asla yeterli değildir. İnsan sağlığının korumanın yolu, hayvan ve çevre sağlığını korumaktan geçer" dedi.

Koçak’tan 24 Nisan Dünya Veteriner Hekimler Günü mesajı
Konya Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Mesut koçak, Dünya Veteriner Hekimler Günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı. 

Konya Veteriner Hekimleri Odası Başkanı koçak, mesajında şu ifadelere yer verdi: 

"Dünya Veteriner Hekimleri Birliğinin ,her yıl Nisan ayının son Cumartesi gününü ‘’Dünya Veterinerler Hekimler Günü’’olarak kutlanmasını kararlaştırması ile birlikte 2000 yılından itibaren bu gün Dünya Veterinerler Günü olarak kutlanmaktadır.Veteriner Hekimlik hayvanların evcilleştirilmesi ile tarih sahnesine çıkmış dünyanın  en saygın ve köklü mesleklerinden biridir.Veteriner Hekimlik eğitiminin başlaması ile birlikte hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalar,beşeri hekimliğin gelişmesine büyük katkılar sağlamıştır. Veteriner hekimler;hayvan sağlığının ve aynı zamanda insan sağlığının korunması,hayvan refahının iyileştirilmesinin yanı sıra,gıda güvenliğinin sağlanması,küresel açlığın azaltılması,zoonoz hastalıkların önlenmesi,hayvan ıslahı,tıbbi araştırmalar ve biyolojik çeşitliliğin korunması alanında yaptıkları çalışmalarla insanlığa büyük katkılar sağlamışlardır. 

Dünya Veteriner Hekimler Günü her yıl farklı bir tema ile kutlanmaktadır.Dünya Veteriner Hekimleri Birliği (WVA) ile Dünya Hayvan Sağlığı Örğütü’nün (OIE) 2021 yılında belirlediği tema ‘’VETERİNER HEKİMLERİN COVID-19 KRİZİNE YANITI’ dır.Buradan yola çıkarak Toplum ve devletin tüm kurumlarıyla COVID-19 salgınıyla mücadele ettiğimiz bu yıl,birer sağlık çalışanı olarak Veteriner hekimler,tüm dünyada genel kabul gören ’’Tek Sağlık’’yaklaşımı çerçevesinde fedakarca çalışıyorlar.Bu yaklaşıma göre çevre,hayvan ve insan sağlığı ayrılmaz bir bütündür,birinde yaşanacak bir aksama halk sağlığına doğrudan yansır.Bu bilinçle çalışmalarını sürdüren Veteriner Hekimler, özellikle içinden bulunduğumuz bu zorlu süreçte laboratuvarlarda covid- 19 aşısı üretim çalışmalarıyla ile Hayvan Sağlığı,Hayvansal Üretim ve Gıda Güvenliği, dolasıyla Halk Sağlığı konusunda özveri ile çalışmalarına devam etmektedir.

COVID-19 gibi yeni çıkan hastalıkların %75’inden fazlasının insanları enfekte etmeden önce hayvanlarda enfeksiyona neden olması,veteriner hekimlerin yeni virüslerle mücadelede ilk savunma hattı olması gerektiğini göstermektedir.Veteriner Hekimler ,bu pandemi sürecinde sadece hasta hayvanları tedavi etmekle kalmamış,diğer sağlık çalışanları ile beraber yeni coronavirüs hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak ve insan sağlığını korumanın yollarını bulmak için;Malzeme Tedariki,Testler,Araştırmalar,Virüs Sürveyansı,Aşı Yönetimi gibi konularda çalışmışlardır.
  
Veteriner hekimler hayvan sağlığı, gıda güvenliği ve zoonoz hastalıklarla mücadele kapsamında doğrudan halk sağlığının korunmasında görev alan önemli yükümlülükleri bulunan köklü bir geçmişe sahip,saygın bir kurumsal yapının mensubudurlar.

Biz Veteriner Hekimler;Hayvanları önemsiyoruz ,İnsanları önemsiyoruz, Çevreyi önemsiyoruz .

Sadece insan sağlığını korumaya çalışmak asla yeterli değildir! İnsan sağlığının korumanın yolu, hayvan ve çevre sağlığını korumaktan geçer.

Dün; Kuduz,Kuş gribi,Şarbon ve 250 zoonoz... Bugün ise Covid-19. Veteriner Hekimler dün,bugün ve yarın sağlık için çalışmaya devam ediyor.

Yerli ve Milli Covid 19 Aşı Çalışmalarında Veteriner Hekim Bilim İnsanlarımız Başarılı Sonuçlar Etti. Yerli ve Milli Covid 19 Aşımız için Hazır Olun!

Faz-1 aşamasına gelen yerli covid aşısını geliştiren Selçuk Üniversitesi Öğr.Üyesi Veteriner Hekim Prof.Dr.Osman Erganiş ve Faz-3 aşamasına gelen yerli covid aşısını geliştiren Erciyes Üniveristesi Öğr.Üyesi Veteriner Hekim Prof.Dr.Aykut Özdarendeli hocalarımızı ve ekiplerini insanlık adına faydalı çalışmalarından dolayı tebrik ediyor,başarılarının devamını diliyorum.
Veteriner Hekimlik insanlık içindir…Veteriner hekimler bu ülkenin gizli kahramanlarıdır… Veteriner hekimlik yeni dünyada da öncelikli bir meslek olmaya devam edecektir…

Dünya ve Türk Veteriner Hekimlerinin bu anlamlı gününü kutlarken;bu günün Veteriner Hekimlik mesleğine ülkemiz insanı ve ülkemiz hayvancılığına olumlu katkılar sağlamasını diliyor,Bu duygu ve düşüncelerle tüm meslaktaşlarımın Dünya Veteriner Hekimler Gününü kutluyorum."                                                 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 7
  • 0
  • 0
  • 0
  • 3
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (1)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • A
    Ali
    3 yıl önce

    Bi bu eksikti oda oldu gunler dolu ana gunu babagunu sevgili tapip gun oyalanin bunlar ile .bati teknigi kapti gidiyor sende gunsaydur

    • Cevapla
    • Begen (1)
    • Begenme (3)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English