Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükakın, beslediği sokak hayvanlarından iki köpek yavrusunu sahiplendi

Anadolu Ajansı haberine göre;

KOCAELİ (AA) - Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, sokak hayvanlarını besleme çalışmalarına katılarak, annesiz iki yavru köpeği sahiplendi.


Büyükakın, yoğun kar yağışı nedeniyle yem bulmakta zorlanan sokak hayvanları için İzmit Umuttepe bölgesinde yem bırakma çalışmalarına katıldı.


Gazetecilere açıklama yapan Büyükakın, soğuk havanın kendini hissettirmesi ve kar yağışı nedeniyle, sokak hayvanlarının beslenmesi için önemli adımlar attıklarını dile getirdi.


"Onlar bizim canlarımız." diyen Büyükakın, kar yağışı nedeniyle yolları açmak için yoğun bir şekilde çalışırken, diğer bir odak noktalarının ise sokaktaki canlar olduğunu aktardı.


Sokak hayvanlarının aç kalmaması için şehrin belli noktalarında besleme noktaları bulunduğuna işaret eden Büyükakın, bu noktalara düzenli olarak mama ulaştırdıklarını kaydetti.


Büyükakın, geçen yıl sokak hayvanları için 80 ton mama dağıtımı yaptıklarını anımsatarak, şöyle konuştu:


"Bu mamalar Büyükşehir Belediyesi olarak bizlerin koordinasyonunda ilçe belediyelerimiz ve hayvanseverlerimiz aracılığıyla sokaktaki canlarımıza ulaştırılıyor. Onları bu soğuk koşullarda aç bırakmamak için arkadaşlarımız yoğun bir şekilde çalışmalarını devam ettiriyor. Her gün ve özellikle bugün, beslediğimiz canlarımızı hiçbir zaman unutmamamız lazım. Yani bu tabiattaki tüm canlıları düşünerek bir hizmet yaklaşımı içindeyiz. Bu hizmetleri, bu zor şartlar altında dahi sürdüren tüm ekibime de ayrıca teşekkürü bir borç biliyorum."


Sokaktaki canların unutulmaması, onlara sert kış koşullarında destekçi olunması yönünde çağrıda bulunan Büyükakın, "Bir kap mama ve bir kap su, sokak hayvanlarımızın bu soğuk günlerde yaşama tutunmaları için çok önemlidir. Hemşehrilerimizden bu konuda daha fazla hassasiyet içerisinde olmalarını istiyorum." diye konuştu.


Umuttepe'de sokak hayvanlarını beslediği sırada iki köpek yavrusuyla da yakından ilgilenen Büyükakın, anneleri olmayan yavruları sahiplendi.



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English