Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

KMÜ'nün engelsiz üniversitelerde bayrak sayısı yedi oldu

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK) tarafından düzenlenen Engelsiz Üniversiteler Ödül Töreninde ‘Mekanda Erişebilirlik’ ve ‘Eğitimde Erişebilirlik’ alanlarında üçü turuncu, biri yeşil olmak üzere toplam dört bayrak almaya hak kazandı.

KMÜ’nün engelsiz üniversitelerde bayrak sayısı yedi oldu
KMÜ, 116 üniversiteden 841 başvurunun yapıldığı değerlendirmede İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Kamil Özdağ Fen Fakültesi ve Kütüphane ile birlikte üç farklı Mekânda Erişebilirlik Ödülü (Turuncu Bayrak) elde ederken, Kamil Özdağ Fen Fakültesi aynı zamanda ‘Eğitimde Erişilebilirlik' alanında 'Yeşil Bayrak' ödülüne de layık görüldü. 

KMÜ daha önce de İslami İlimler Fakültesi ile 2018 yılında ‘Eğitimde Erişilebilirlik’ kategorisinde ‘Yeşil Bayrak’ ödülüne, 2019 yılında ise Sosyo-Kültürel Faaliyetlere Erişilebilirlik kategorisinde ‘Mavi’, Mekânda Erişilebilirlik kategorisinde ise ‘Turuncu’ bayraklara sahip olma imkânı bulmuştu. Böylece KMÜ son üç yılda düzenlenen Engelsiz Üniversiteler Ödül Törenlerinde 2’si yeşil, 4’ü turuncu ve 1’i mavi olmak üzere toplamda 7 bayrak elde etmiş oldu. 

Kovid-19 salgını dolayısıyla video konferans yöntemi ile gerçekleştirilen ödül törenine Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç, YÖK Yürütme Kurulu Üyeleri, en çok ödül alan üniversitelerin rektörleri, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından yetkililer ile üniversitelerdeki engelli öğrenci birim sorumluları katıldı. 

Törenin açılışında ödüller hakkında bilgilendirme yapmak üzere YÖK Engelli Öğrenci Çalışma Grubu Yürütücüsü ve YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Zeliha Koçak Tufan bir sunum gerçekleştirdi. Sunumun ardından YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç, Yeni YÖK anlayışı çerçevesinde gerçekleştirilen faaliyetlere ve 2018 yılından bu yana verilen Engelsiz Üniversite Ödüllerine değindi. Prof. Dr. Saraç, salgın dönemi ile birlikte dünyada ve Türkiye'de yükseköğretim sistemlerinin önemli değişimlerle karşı karşıya olduğuna vurgulayarak, “Bu süreçte, üniversitelerimizin öğrenci merkezli bir yaklaşımı benimsemesi ve öğrencilerin tedirgin olmayacağı şekilde süreci yürütmelerini ayrıca önemsiyoruz. Engelsiz üniversite dediğimizde sadece mekan ile ilgili düzenlemeler değil, sosyal ve kültürel faaliyetleri de içinde barındıran bir üniversite tasavvur edilmelidir. Diğer taraftan bu ödüller vesilesi ile engelli bireylerin yükseköğretime tam, etkin ve eşit katılımını sağlamak amacıyla gerçekleştirilen çalışmalar ayrıca sevindiricidir. Ödüller sadece fiziki erişilebilirliği değil aynı zamanda engelli öğrencilerimizin doğrudan katkı sağladığı, içinde bulunduğu sosyokültürel faaliyetleri ve eğitime erişilebilirlikte yapılan çalışmaları da içermektedir.” dedi. 

YÖK Başkanı Saraç’ın ardından konuşan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk ise engelli bireylerin yükseköğrenim haklarının tam, etkin ve eşit şekilde kullanabildikleri engelsiz üniversiteleri, hep beraber bölüm bölüm, fakülte fakülte ve kampüs kampüs el birliğiyle inşa etmeyi önemsediklerini söyledi. Bakan Selçuk, bu ödüllerin üniversite eğitimi gören engelli öğrencilerin de sayısını artıracağını ifade ederek, “İnsanı merkeze almayan, insana önem vermeyen ülkeler, maddi açıdan ne kadar zengin olurlarsa olsunlar insani gelişim açısından geride kalacaklardır.” şeklinde konuştu. 

Tören, konuşmaların ardından 2020 yılı Engelsiz Üniversite Ödüllerini kazanan yükseköğretim kurumlarının açıklanması ile sona erdi. 

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül, 2020 yılı Engelsiz Üniversite Ödül Töreninde KMÜ'nün dört bayrak almasının sevindirici bir gelişme olduğunu söyleyerek "YÖK Başkanımız Sayın Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç'ın da vurguladığı gibi Yeni YÖK anlayışı çerçevesinde eğitimin her alanında erişilebilir olmak çok önemli. Biz de göreve geldiğimiz günden beri, ortaya konan bu vizyon doğrultusunda mekanlarımızı, eğitim alanlarımızı ve kampüsümüzü tam anlamıyla erişilebilir hale getirmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi olarak 2018 ve 2019 yıllarında İslami İlimler Fakültemizle üç ayrı bayrak hakkına sahip olmuştuk; bu yıl da Kütüphanemiz ve iki fakültemizle dört bayrak daha aldık. Hedefimiz her geçen gün üniversitemizi daha da erişilebilir hale getirerek yeni yükseköğretim anlayışını her alanda inşa etmektir. En son pandemi sürecinde öğrencilerimize sunduğumuz uzaktan eğitim imkanları da erişilebilirliğin bir başka boyutudur. Üniversitemizin tüm alanlarında yürüttüğümüz erişebilirlik çalışmaları, bundan sonra da ara verilmeksizin devam edecektir. " dedi. 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English