Son Dakika Haberler

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ), 11 Aralık 2020 tarihinde yayımlanan personel ilanıyla eğitimden telekomünikasyona, yenilenebilir enerjiden yeni medyaya, turizmden tıp bilimlerine kadar 19 farklı bölüme 22 öğretim üyesi alacak.

KMÜ, akademik kadrosunu güçlendiriyor
Özellikle son yıllarda sağlık alanındaki atılımları ile dikkat çeken üniversitede hemen her alanda büyüme gerçekleşiyor. Üniversitenin son dört yılda öğretim üyesi sayısında yüzde 150’lik bir artış yaşanırken toplam akademisyen oranında da yüzde 44’lük bir artış sağlandı. Yine bu sürede üniversitenin 7 olan fakülte sayısı 11’e, meslek yüksekokulu sayısı 6’ya, enstitü sayısı 3’e, yüksekokul sayısı da 2’ye yükseldi.

Kısa süre içerisinde özellikle sağlık alanında yükseköğretim camiasında öne çıkan Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulunda 43, Sağlık Bilimleri Fakültesinde 34, Tıp Fakültesinde 24, Ahmet Keleşoğlu Diş Hekimliği Fakültesinde 8, Ermenek Uysal ve Hasan Kalan Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulunda da 6 akademisyen olmak üzere toplam 115 akademik personelle hizmet veriyor. Bu sayıyla birlikte üniversitenin sağlık alanındaki akademisyen sayısı, diğer alanlardaki akademisyen sayısının neredeyse altıda birine ulaştı.

22 Kişilik Kadronun 11’i Tıp Fakültesine 
Üniversite, en son yayımlanan ilanıyla akademik kadrosunu daha da güçlendirmeyi hedefliyor. İlana çıkılan 22 kişilik kadronun ise 11’ini Tıp Fakültesi öğretim üyeleri oluşturuyor. İlanla, Dahili Tıp Bilimlerine 5, Cerrahi Tıp Bilimlerine 4, Temel Tıp Bilimlerine de 2 öğretim üyesi alacak olan üniversite, Tıp Fakültesindeki doktor sayısını da 35'e çıkarmış olacak.

"KMÜ, yükseköğretim camiasında hatırı sayılır bir yere gelmiştir."
Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül, üniversitenin başta sağlık olmak üzere hemen her alanda akademik varlığını güçlendirdiğini belirterek "Devletimizin destekleri ve milletimizden aldığımız güçle üniversitemizi yükseköğretim camiası içerisinde önemli bir seviyeye getirdik. Gerek fiziksel altyapı yatırımlarımız gerekse akademik personel alımlarımız hız kesmeden devam etmektedir. Özellikle dünyada hızla artan sağlık personeli ihtiyacı ve ülkemizin gerçekleştirdiği sağlık politikalarını dikkate alarak bu konuya fazlasıyla ihtimam göstermekteyiz. Şuan sağlık alanında 3 fakültesi, 2 meslek yüksekokulu ve 1 enstitüsü olan üniversitemiz, tüm diğer alanlarda olduğu gibi sağlık alanında da akademik yapılanmasını başarıyla sürdürecektir. Üniversitemizin gelişimi ve ilimizin kalkınması için gösterdiğimiz çabada bize destek olan tüm kişi, kurum ve kuruluşlara şahsım ve KMÜ ailesi adına şükranlarımı sunuyorum." dedi. 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 6
  • 0
  • 1
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English