Son Dakika Haberler

Klitschko, Fury ile rövanş istiyor

Eklenme Tarihi: 03.12.2015 - 01:00

Ukraynalı boksör Klitschko: "(Dünya ağır sıklet unvan maçında) Tam potansiyelimi gösteremedim. Rövanşta bunu değiştirmek istiyorum ve yapacağım. Başarısızlık bir seçenek değil"

ANKARA (AA) - Ukraynalı profesyonel boksör Wladimir Klitschko, 2004'ten bu yana süren yenilmezlik serisini bozan ve dünya ağır sıklet boks şampiyonu unvanını elinden alan İngiliz Tyson Fury ile rövanş müsabakası yapmak istediğini açıkladı.

Klitschko, kişisel internet sitesinden yaptığı açıklamada, aralarındaki anlaşmada yer alan rövanş maçı opsiyonunu kullanmaya karar verdiğini belirterek, "Karşılaşmadan sonra gerçekten hüsrana uğradım ama gerçekte, cumartesi günü sergilediğim performanstan çok daha iyi olduğumu göstermek istiyorum. Maçta tam potansiyelimi gösteremedim. Rövanşta bunu değiştirmek istiyorum ve yapacağım. Başarısızlık bir seçenek değil" ifadelerini kullandı.

Açıklamada, 2016'da yapılması planlanan maçın, günü ve yerinin tarafların menajerlerince belirleneceği de belirtildi.

27 yaşındaki Fury, 28 Kasım'da Almanya'nın Düsseldorf kentinde yapılan dünya ağır sıklet unvan maçında, 2004'ten beri yenilmeyen 39 yaşındaki Klitschko'yu üç hakemin ortak kararıyla mağlup ederek Dünya Boks Birliği (WBA), Dünya Boks Organizasyonu (WBO), Uluslararası Boks Federasyonu (IBF) ve Uluslararası Boks Organizasyonu (IBO) şampiyonluk kemerlerine sahip olmuştu.

Fury çıktığı 25. müsabakayı da kazanırken, Klitschko 68. maçında 4. yenilgisini almıştı.


Kaynak: