Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

KKTC-Türkiye Parlamentolar Arası Dostluk Grubu KONTV’de

Türkiye - Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Parlamentolar Arası Dostluk Grubu çeşitli temaslarda bulunmak üzere geldiği Konya’da KONTV’yi de ziyaret etti.

KKTC-Türkiye Parlamentolar Arası Dostluk Grubu KONTV’de
Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) davetiyle Ankara’da bulunan Cumhuriyet Meclisi Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti- Türkiye Dostluk Grubu heyeti temaslarını tamamladı. Ankara temaslarının ardından heyet, Konya’ya geldi. AK Parti Konya Milletvekili Orhan Erdem, Türkiye - Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Resmiye Eroğlu Canaltay ve beraberinde milletvekillerinden oluşan heyet Konya İl Kültür Müdürü Abdüssettar Yarar’ın eşliğinde Mevlânâ, Panorama, İnce Minare Müzesi gezileri gerçekleştirdi. Heyetin kentteki ilk durağı Mevlânâ Müzesi oldu. İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdussettar Yarar, heyete Mevlânâ’nın hayatı ve müze hakkında bilgi verdi. Hz. Pir’in kabri başında dua edildikten sonra Hz. Mevlana’nın eserleri tek tek incelendi. Panorama Konya Müzesi’nde müzenin üst kısmında yer alan ve Hz. Mevlânâ’nın hayatını konu alan panorama kısmı ilgiyle izlendi.

Sonrasında Anadolu Medya Grup (ANMEG) binasına gelen heyeti KONTV Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Özer ve Yönetim Kurulu İcra Üyesi İlker Özkan ağırladı.

“Bu zulmü azaltmaya çalışıyoruz”
Türkiye-KKTC Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı ve AK Parti Konya Milletvekili Orhan Erdem, Kıbrıs’ın, tanınmaması sebebiyle başka ülkelerle dostluk kurulu bulunmadığını söyledi. Konuşmasında Kıbrıs’la süren kardeşliğin devam edeceği vurgusunu yapan Orhan Erdem şu ifadeleri kullandı: “Kıbrıs diğer ülkeler tarafından tanınmıyor. Bu zulmü hiç olmazsa kendi ülkemizde birbirimize destek olarak bir nebze azaltmaya çalışıyoruz. Bizler bu ayrımcılığa son vermek adına heyetin Türkiye ziyaretiyle birlikte bu konuda önemli adımlar attık. Bilhassa bu tanınma krizini gidermek ve dünyanın Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne yaptığı haksızlığa son vermek için elimizden gelen katkıları vermeye çalışıyoruz. Türk Cumhuriyetleri’nin bir an önce dost gruplarının kurulmasını ve karşılıklı ilişkilerin devamını arz ediyoruz”

“Konya, Kıbrıs Türklerinin ata toprağıdır”
KKTC-Türkiye Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı Resmiye Eroğlu Canaltay sözlerine, Konya’da bulunmanın ve Konya’nın manevi iklimini solumanın, yorucu siyasi temaslardan sonra kendilerine çok iyi geldiğini belirterek başladı. Resmiye Canaltay, Konya’da bulunduklarından dolayı duydukları memnuniyeti şu sözlerle ifade etti: “Buraya gelip ayrı bir dünyanın olduğunu hatırladık. Çünkü HZ. Mevlânâ Hazretleri’nin söyledikleri tekrardan aklımıza geliyor ve bura bizlere bambaşka duygular hissettiriyor. Konya, Kıbrıs Türklerinin ata toprağıdır çünkü Kıbrıs, 1571 de Konya-Karaman ve diğer bölgelerden göç eden ve Türkiyeli kardeşlerimizle kuruldu,  ve biz 157’ den sonra Türkiye’den göç edenlerin torunlarıyız.  

“Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ın KKTC’ye gösterdiği açık yüreklilik takdire şayan”
KKTC’yi tanıtmak adına faaliyetlerini sürdürdüklerini söyleyen Canaltay, iki günlük yoğun tempodan ülkeleri adını umutlu olduklarını aktardı. Canaltay açıklamalarına, “Tüm bu çalışmalarımızda bizden desteklerini esirgemeyen Cumhurbaşkanım Recep Tayyip Erdoğan’a, Cumhurbaşkanı Yardımcımız Fuat Oktay’a ve tüm bakanlık kuruluna teşekkür ediyorum. KKTC’ye gösterdikleri açık yüreklilik ve sevda takdire şayandır” sözlerini ekledi.

KONTV Anadolu’nun ışığı
İstişarelerin ardından Başkan Ahmet Özer, ANMEG bünyesinde yayın kuruluşları KONTV hakkında heyete bilgi verdi. ANMEG İletişim Müzesi’ni gezen heyet KONTV stüdyolarını da inceledi. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Orhan Erdem ve Resmiye Canaltay, misafirperverliğinden dolayı ANMEG ailesine teşekkür etti. KONTV’yi çalışmalarından dolayı tebrik eden Erdem, “KONTV her zaman Anadolu’da bir ışık ve bilgi akışını bize sağlıyor. Bundan dolayı Başkanımız başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.  
 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 2
  • 1
  • 0
  • 1
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English