Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Kızılay Meram yeni hizmet binasına kavuştu

Meram Belediyesi tarafından Türk Kızılay’ı Meram Şubesi'ne tahsis edilen hizmet binasının açılışı düzenlenen törenle gerçekleştirildi.

Kızılay Meram yeni hizmet binasına kavuştu
Açılan şube ile Meram bir taraftan yeni bir ‘şefkat ve merhamet üssü’ kazanırken, diğer taraftan tüm dünyada mazlumların ve yardıma ihtiyaç duyanların imdadına koşan Türk Kızılay’ının Meram’da yürüttüğü çalışmaların çok daha koordineli ve organize olmasının önünü açacak. 
 
Törene Meram Kaymakamı Resul Çelik, Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, Türk Kızılay’ı Genel Sekreteri Hüseyin Can, Kızılay Konya Şube Başkanı Hüseyin Üzülmez, AFAD Konya İl Müdürü Yıldız Tosun, Konya İl Göç İdaresi Başkanı Zeki Afşin Buzcu, Konya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Cevdet İşbitirici, Meram Müftüsü Zekeriye Koçak, Kızılay Meram Şube Başkanı Mustafa Aydın, Meram Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Taşdemir ve Kızılay gönüllüleri katıldı. 
“BAŞKAN KAVUŞ’A DESTEKELERİ İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUZ” 
 
Törenin açılış konuşmasında Türk Kızılay’ının tarihçesi hakkında bilgi veren Kızılay Meram Şube Başkanı Mustafa Aydın, kurumun, 1868 yılında Dr. Marko Paşa tarafından osmanlı asakerlerine yardım etmek için kurulduğunu ve isminin Mustafa Kemal Atatürk tarafından 1923 yılından sonra Kızılay olarak değiştirildiğini hatırlattı. Türk Kızılayı’nın Balkanlar’dan Orta Asya’ya, Ortadoğu’dan Afrika’ya, Güney Asya’dan Kafkasya’ya, Filistin’den Haiti’ye kadar dünyanın neresinde bir acı varsa onu dindirmek için çaba gösterdiğini ifade eden Aydın, model olarak alınan Türk Kızılayı’nın bir parçası olmak adına 50 gönüllü ile birlikte Kızılay Meram Şubesi’ni kurduklarını ifade ederek, “Kızılayın bir prçaası olmaktan gurur duyuyoruz. Şubemizin kurulmasında en önemli adımı atan ve bu yerin tahsisinde ve tefrişatında bize destek veren Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş’a ve yardımcı olan diğer isimlere şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu. 
ÜZÜLMEZ; “EN ÜCRADA DA OLSA TÜM İHTİYAÇ SAHİPLERİNE ULAŞABİLMENİN GAYRETİ İÇİNDEYİZ” 
 
Kızılay Konya’nın genel teşkilatlanması içinde Meram Şubesi’ni de açmaktan duydukları mutluluğu dile getiren Kızılay Konya Şube Başkanı Hüseyin Üzülmez, şubenin Meram’a ve Meramlılara hayırlı olmasını temenni etti. Açılan şube ile Meram’ın bir merhamet yuvasına daha kavuştuğunu kaydeden Üzülmez, konuşmasını şöyle sürdürdü; “Kızılay Meram Şubesi de ihtiyaç sahiplerinin derdine deva olmak ve Kızılay hizmetlerinin yaygınlşması için çaba gösterecek ve çok daha geniş bir kitleye hitap edecektir. Kızılay’ın hak ettiği noktaya gelmesi için  2020 ve 2021 yıllarını teşkilatlanmaya ayırdık. 31 ilçe içinde bu açılan 5. şube. Bununla birlikte 11 temsilciliğimiz bulunuyor.  En kısa zamanda tüm ilçelerde temsilcilik kurmayı hedefliyoruz. Sonrasında her köy ya da mahallede gönüllülerle teşkilatlanacağız. Böylelikle en ücra köşede ihtiyacı bulunan insanlara dahi ulaşmış olacağız. Açılan Meram şubemizin hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.” 
HÜSEYİN CAN; “KONYA İYİLİK HAREKETİNİN MEMBAIDIR”
 
Türk Kızılay’ının 153 yıldır hiç durmayayan seyr-ü sefer halindeki bir gemi gibi olduğuna vurgu yapan Türk Kızılay’ı Genel Sekreteri Hüseyin Can, bu ‘iyilik hareketi’nin her geçen gün büyüyerek bugünlere geldiğini ifade etti. Yeryüzünde ‘hoş bir seda bırakabilmek’ adına gayret gösterdiklerini söyleyen Can, “Bu çerçevede çok güzel işlere imza attık. Bu faaliyetler bazında dünyada ilk beşe girmiş bir kurumuz. Bu başarılarımızla ne kadar gurur duysak azdır. Türkiye’nin kan ihtiyacının yüzde 93’ünü karşılıyoruz. Eskiden yaşanan vahim durumlar artık yaşanmıyor. Allah’a ne kadar hamd etsek azdır. Bu başarılar kolaylıkla gelmiyor. Onursal Başkanımız, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın destekleri olmasa bu başarıları yakalayamayız. Gönüllülerimizin gayretleri, insanlarımızın hassasiyetleri de bu başarıda büyük etkendir. Konya iyilik hareketinin membaıdır. Kızılay gibi pek çok yardım kuruluşunun olduğu bir şehir. Biz gıpta ile bakıyoruz Konya’ya. Bu güzel hizmetlerin artması içinde dua ediyoruz. Açılan bu şube ile de Meram’da dokunmadığımız, ulaşamadığımız hiçbir ihtiyaç sahibi kalmaması için çabalayacağız. Bu mekanda büyük emekleri olan Başkanımız Mustafa Kavuş’a teşekkürlerimi sunuyorum. Şubenin, Meram’a, Konya’ya, Türkiye’ye ve insanlığa hayırlar getirmesini temenni ediyorum” şeklinde konuştu. 
BAŞKAN KAVUŞ; “KIZILAY EN KARANLIK GECEDE DÜNYANIN ÜZERİNE DOĞAN HİLALDİR” 
 
Konuşmasına ‘Hepimiz Kızılay gönüllüsüyüz’ diye başlayan Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş hayırlı bir işe daha başlamış olmaktan mutluluk ve gurur duyduklarını dile getirdi. Kızılay’ın sadece bir yardım kuruluşu olmaktan ziyade ülkemizin büyüklüğünü tüm dünyaya her açıdan gösteren dev bir çınar olduğunu belirten Başkan Mustafa Kavuş; “Kızılay candır, kandır. Kızılay en karanlık günde sadece Türkiye’de değil tüm dünyada doğan hilaldir. Nerede bir mazlum ya da yardıma muhtaç varsa oraya koşandır. Afette enkazın altına uzanan eldir. Sahada kurulan çadırdır. Kaynayan çorbadır. Hepimizin gururudur. Kimsesizlerin kimsesi olmasının yanında ülkemizi her yerde temsil edendir. Kızılay hepimiziz aslında. Karatay, Selçuklu, Meram, Konya Türkiye. Nerede bir ihtiyaç olursa oraya koşarız. Meram’da da resmi olarak şekillendiği günden bu yana birlikte koşturuyoruz. Kendimizden ayrı görmüyoruz. Allah yolumuzu daim eylesin. Gönüllü sayısını artırarak bereketimizi de artıracağız. Kızılay’a hiç ihtiyaç duyulmamasını ama Kızılay’ı da milletimizin başından eksik etmemesini Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyorum. Şubemiz Meramımıza hayırlı olsun” diye konuştu. 
KAYMAKAM ÇELİK; “DESTEKLERİMİZ HER ZAMAN DEVAM EDECEKTİR” 
 
Kızılay’ın Türkiye’nin en büyük sivil toplum kuruluşu olduğunun altını çizerek konuşmasına başlayan Meram Kaymakamı Resul Çelik, kurumun Türk Milletinin ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin şefkat ve merhamet yüzü olduğunu belirtti. Kızılay’ın, mensubu olmaktan gurur duyduğumuz medeniyetimizin küre-i arz’da yükselen gurur bayrağı olduğunu söyleyen Çelik, konuşmasını şöyle sürdürdü; “Biz Kızılay’ı bu anlayışla değerlendiriyoruz. Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş’un himayeleri ve destekleriyle kurulan ve yer tahsisi yapılan Kızılay Meram Şubesi’ne ve onların faaliyetlerine desteğimiz bundan sonra da aynı şekilde devam edecektir. Bu şube vasıtası ile hem Meram’a hem de ihtiyaç sahiplerine ulşmak çok daha kolay olacaktır.  Gönüllülerle bir araya gelmek ve yardımların organizasyonu çok daha verimli bir şekilde gerçekleşecektir. Tüm bu düşüncelerle şubenin Meramımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum.”

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 8
  • 0
  • 17
  • 7
  • 1
  • 10
  • 0
  • 1
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (6)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • T
    Tky
    3 yıl önce

    Olsa ne olur olmasa ne olur bu hizmet degil orada bir okuk olsa daha iyi olurdu

    • Cevapla
    • Begen (2)
    • Begenme (0)
  • AU
    Asgari Ucretli
    3 yıl önce

    Hani sosyal mesafe?

    • Cevapla
    • Begen (2)
    • Begenme (0)
  • Han
    3 yıl önce

    Bina açılışları değil hizmet konvoyları yapin CV nize başkanlık eklemeleri değil fakir fukaranın, aç ve açıkların, yetim ve öksüzlerin sofrasında gönlünde ve yanında olarak hayatlarina ekleme yapın bir zahmet. Devletin tüm imkanları görüyoruz ki yanınızda. Bir zahmet tüm meramın altinı üstüne getirin çöpten ekmek toplayanlari dışarıda kalanları görün ve ilgilenin. Hepsinin vebali üzerinizde bilesiniz ey kızılay ailesi.

    • Cevapla
    • Begen (9)
    • Begenme (1)
  • HH
    HAKKIMIZ HARAM OLSUN
    3 yıl önce

    Vekil hüseyin üzülmez e bak hele..konya şube başkanı vay beeee...VATANDAŞ İŞSİZ bunlar 3-4 yerden maaş alıyorlar

    • Cevapla
    • Begen (9)
    • Begenme (1)
  • A
    Ali
    3 yıl önce

    Tuzu kurular bunlar.

    • Cevapla
    • Begen (13)
    • Begenme (2)
  • Seyhan Topal
    3 yıl önce

    Meram Belediyesi ne yapiyor.Fatma baskanin yaptiklarinin devami bunlar.Yeni bir proje yok.Yatırım yok.1 kilometrelik İsmail Ketenci Caddesini bile yapamadı.Bir bakın Meramın Mahallelerine her yer mezbelelik,döküntü,yıkıntı.Aksinne,çaybaşı,Uluırmak mahallerinin yerini başkan bilirmiacaba.Gelsinde o yıkıntı evlerin oralarda neler var görsün.

    • Cevapla
    • Begen (12)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English