Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Kışın "dengeli ve yeterli su içmek" vücudun sıcaklık dengesine katkı sağlıyor

Trakya Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Aydan Ercan: "Özellikle kış aylarında dengeli ve yeterli su içmek vücudun sıcaklık dengesinin korunmasında son derece önemli. Yazın bunu terleyerek hissediyorsunuz ancak kışın bir terleme söz konusu olmayabilir, hissetmeyebilirsiniz"

Anadolu Ajansı haberine göre;

EDİRNE (AA) - Trakya Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Aydan Ercan, kış aylarında dengeli ve yeterli su içmenin vücudun sıcaklık dengesini korumaya önemli katkı verdiğini söyledi.


Prof. Dr. Ercan, AA muhabirine suyun sağlıklı bir yaşamın sürmesindeki temel faktör olduğuna dikkat çekti.


Bir insanın yemek yemeden 60 güne kadar hayatta kalabildiğini ancak su içmeden bir haftadan fazla yaşamadığını anlatan Ercan, "İnsan vücudunun yüzde 60'ını su oluşturuyor ve her şey suyun varlığıyla meydana geliyor." dedi.


Ercan, vücudun ihtiyacı kadar olan sıvının sağlıklı şekilde alınması gerektiğini belirtti.


Yetersiz su tüketiminin pek çok zararı olduğunu aktaran Ercan, şunları kaydetti:


"Günde1,5-2 litre kadar sıvı alınması gerekli. Bunun en az 1 litresinin su olarak tercih edilmesini öneriyoruz. Çay, kahve ve benzeri içecekler kış aylarında çok tüketiliyor.


Ama unutmamak gerekir ki bu içecekler aynı zamanda vücuttan su atılmasına da neden olabiliyor. Taze sıkılmış meyve suları içilebilir. Çorbalar, hoşaf ve kompostolar gibi sağlıklı yöresel içecekler içilebilir."


- "Susamamak bir duygu ve bir alışkanlık"


Ercan, su içmenin alışkanlık haline getirilmesi gerektiğini dile getirdi.


"Susamıyor olabilirsiniz ama su içmeniz gerekli" diyen Ercan, "Susamamak bir duygu ve bir alışkanlık aslında. Kendinizi su içmeye alıştırabilirsiniz. Büyük bir şişeyle başlamak yerine tekrarlayan süreler içinde birer bardak su içebilirsiniz. Su içeceğinizin bilincinde olmak zaten sizi su içmeye yöneltecektir." ifadelerini kullandı.


Prof. Dr. Ercan, su içmenin yaz aylarında olduğu gibi kış aylarında da önemli olduğunu vurguladı.


Suyun soğuk havalarda vücudun sıcaklık dengesini korumasındaki etkisine dikkat çeken Ercan, "Özellikle kış aylarında dengeli ve yeterli su içmek vücudun sıcaklık dengesinin korunmasında son derece önemli. Yazın bunu terleyerek hissediyorsunuz ancak kışın bir terleme söz konusu olmayabilir, hissetmeyebilirsiniz. Ama dışarıya çıktığınızda ağzınızdan çıkan buhar, sizin su kaybettiğinizin bir göstergesidir." diye konuştu.





Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English