Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Kış turizminin yeni gözdesi "Çambaşı Yaylası"

Ordu'nun Kabadüz ilçesi Yokuşdibi beldesi sınırlarında yer alan 2 bin rakımlı yayla, kış turizminin Karadeniz'deki gözde merkezlerinden biri konumunda Kabadüz Belediye Başkanı Kaya: "Çambaşı Yaylası yıllar geçtikçe önemi ve değeri daha fazla anlaşılan yerler arasında. Her geçen yıl Çambaşı Yaylası'na çıkan yerli ve yabancı turistlerin sayısı artıyor"

Anadolu Ajansı haberine göre;
ORDU (AA) - Ordu'nun Kabadüz ilçesi Yokuşdibi beldesi sınırlarındaki 2 bin rakımlı Çambaşı Yaylası, kış turizminde Karadeniz'deki gözde mekanlar arasında yerini almaya başladı.

Kabadüz Belediye Başkanı Yener Kaya, gazetecilere yaptığı açıklamada, Çambaşı Yaylası'nın birçok yerli ve yabancı turistin uğrak yeri haline geldiğini, bölgeye en fazla ilgiyi ise Arap turistlerin gösterdiğini söyledi.

Çambaşı Yaylası'nın kış turizminde oldukça iddialı hale geldiğini belirten Kaya, "Çambaşı Yaylası yıllar geçtikçe önemi ve değeri daha fazla anlaşılan yerler arasında. Her geçen yıl Çambaşı Yaylası'na çıkan yerli ve yabancı turistlerin sayısı artıyor" dedi. 

Başkan Kaya, yaylanın kış turizminin yeni gözdesi haline geldiğini ifade ederek, "Aralık ayıyla birlikte burada kış turizmine yönelik faaliyetler tam anlamıyla kendisini gösteriyor. Mart ayına kadar da burada faaliyetler devam ediyor. Özellikle hafta sonlarını fırsat bilen vatandaşlarımız buraya gelerek bir çok etkinlikten faydalanabiliyor" diye konuştu.

Ordu Büyükşehir Belediyesinin destekleriyle ziyarete gelenlerin ihtiyaçlarına cevap verebilmek adına yoğun şekilde çalıştıklarının altını çizen Yener Kaya, şunları kaydetti:

"Çambaşı Yaylası, geçmiş tarihinden bu yana hem yaz hem de kış mevsimlerinde ziyaretçi akınına uğramakta. Birçok güzelliğe sahip bölgede bizler de yatırımlarımızı artırdık. Yaz ve kış mevsiminde ilgi gören Çambaşı Yaylası'nda kayak merkezinin yapımına başlayarak, çok ciddi bir adım attık. Özellikle otel sorununu aşmak adına girişimlerde bulunduk. Şu an itibarıyla otel sorunumuz büyük ölçüde çözülmüş durumda. Yatırımcılarımız tarafından da buraya halen ciddi talepler var. Yayla ile ilgili çalışmalarımız kapsamlı şekilde devam ediyor. Hedefimiz, önümüzdeki bir kaç yıl içerisinde Çambaşı Yaylası'nın Türkiye'nin turizm cenneti olmasını sağlamak."

- "Kayak tesisi turist sayısını artıracak"

Kaya, Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından Çambaşı Kayak Tesisi yapımının tamamlandığını, ancak henüz tam anlamıyla hizmete girmediğini kaydederek, "Bu tesis hizmet vermeye başladıktan sonra bölgeye gelecek yerli ve yabancı turistlerin sayısında çok ciddi artış bekliyoruz. Bilindiği üzere kayak tesisi deniz ve havalimanına en yakın tesislerin arasında yer alıyor. Bunu fırsat bilen turistlerin kayak tesisinden faydalanacağını bekliyoruz" ifadesini kullandı.

Yener Kaya, Çambaşı Yaylası'nda her yıl kar festivali düzenlediklerini de anımsatarak, "Bu yılki festivalimizi her yıl olduğu gibi Ordu Büyükşehir Belediyesi ile düzenleyeceğiz. Festival, 30-31 Ocak'ta olacak. 2 gün sürecek festivalde birbirinden güzel etkinlikler olacak. Ünlü sanatçılar festivalde sahne alacak. Şimdiden bu festivale davetimizi yapıyoruz" şeklinde konuştu.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English