Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Kırgızistan'da "İyilik Karargahı" gönüllüleri Kovid-19 mağdurları için çalışıyor

Ünlü televizyon yapımcı ve sunucusu Assol Moldokmatova'nın kurduğu sosyal medya hesabı üzerinden bir araya gelen gönüllüler, dışarıya çıkamayan yaşlı ve kronik hastalara yardım ediyor Assol Moldokmatova: "Birbirimizden uzak dursak da gönüllerimiz yaklaştı. Bugünlerde daha fazla insan yardım etmek için çaba sarfediyor. Salgın bizi birbirimize kenetledi diyebiliriz" "Yalnız yaşayan yaşlılar ve kronik hastalığı olanların yanı sıra gözetim altında tutulan vatandaşlara erzak paketleri ulaştırıyoruz.

Anadolu Ajansı haberine göre;

BİŞKEK (AA) - NAZİR ALİYEV - Kırgızistan'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle uygulanan olağanüstü hal (OHAL) kapsamında dışarıya çıkamayan yaşlı ve kronik rahatsızlığı olanlara yardım etmek isteyenler "İyilik Karargahı" isimli Facebook hesabında buluştu.


Salgın nedeniyle Kovid-19 vakalarının tespit edildiği Bişkek, Oş ve Celalabad ile bazı bölgelerde 20.00-07.00 saatlerinde sokağa çıkma yasağı uygulanırken ülke genelinde ise 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı bulunanlara sokağa çıkmamaları tavsiye ediliyor.


Ünlü televizyon yapımcı ve sunucusu Assol Moldokmatova da salgınla mücadeleye destek için ilk vakanın görüldüğü 18 Mart'tan itibaren ihtiyaç sahiplerinin yüzünü güldürüyor.


Moldokmatova, "İyilik Karargahı" adlı iyilik hareketinin Facebook hesabında, ihtiyaç sahiplerinin iletişim bilgilerini paylaşarak, gönüllülerle yardıma muhtaçlar arasında bir köprü kuruyor.


Bizzat kendisi de dağıtım faaliyetlerine katılan Moldokmatova, ev hanımları tarafından hazırlanan yemekleri adreslerinden alarak, ihtiyaç sahiplerinin kapısına ulaştırıyor.


- "Salgın bizi daha da yakınlaştırdı"


AA muhabirine yardım faaliyetleri hakkında bilgi veren Moldokmatova, tüm hayırseverleri "İyilik Karargahı"nda buluşturmak istediğini söyledi.


Moldokmatova, salgının insanları fiziken olmasa da ruhen birbirine yaklaştırdığına vurgu yaparak, şöyle devam etti:


"Birbirimizden uzak dursak da gönüllerimiz yaklaştı. Bugünlerde daha fazla insan yardım etmek için çaba sarf ediyor. Salgın bizi birbirimize kenetledi diyebiliriz. Yalnız yaşayan yaşlılar ve kronik hastalığı olanların yanı sıra gözetim altında tutulan vatandaşlara erzak paketleri ulaştırıyoruz. OHAL kapsamında görevli ve karantinadakilerin güvenliğini sağlayan personeline de yemek dağıtıyoruz. Hastane çalışanlarına antiseptik, maske ve eldiven temin ediyoruz."


Moldokmatova, salgınla beraber birçok değişimin de yaşanacağına işaret ederek, "Bu salgın büyük ülkelere ve megakentlere indirilmiş bir darbedir. Dünya düzeni yakında çok değişecek. Birlik ve beraberliğimizi korumak adına sükunet ve disiplinle bu salgınla yüzleşmeliyiz." değerlendirmesinde bulundu.



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English