Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Kılıçdaroğlu, CHP TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu: (2)

"Bir devleti yöneten kişiyi düşünün, sarayın dışına çıkamıyor, esnafa el uzatıp 'merhaba' diyemiyor. AK Parti milletvekilleri de öyle, onlar da çıkamıyorlar alana. Çıkamazlar da zaten. O görev bize düşüyor" "Allah'ın izniyle bu firavunları göndermek bizim boynumuzun borcudur"

Anadolu Ajansı haberine göre;

TBMM (AA) - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Bir devleti yöneten kişiyi düşünün, sarayın dışına çıkamıyor, esnafa el uzatıp 'merhaba' diyemiyor. AK Parti milletvekilleri de öyle, onlar da çıkamıyorlar alana. Çıkamazlar da zaten. O görev bize düşüyor." dedi.


Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, AK Parti'nin 19 yıldır iktidarda olduğunu, CHP olarak yanlışları millet adına dile getirdiklerini, tüyü bitmemiş yetim adına eleştirilerini yönelttiklerini söyledi.


AK Parti'ye oy verenlere, "83 milyon bir avuç kişiye çalışsın diyorsan, bana açıkça söyle, ben de seni tanıyayım." diye seslenen Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:


"Ancak böyle söylemeyeceğini biliyorum. İstediğin kişiye bir, iki, üç, beş maaş veriyor musunuz? Veriyorsun. Devleti arpalığa çevirdin, sahte diplomayla kalkıp kamu bankasına yönetim kurulu üyesi atadın, rüşvet alanı büyükelçi, Kur'an-ı Kerim ile dalga geçeni büyükelçi atadın. Bir de Müslüman geçiniyorsun. İstedikleri bütçeyi yaptılar, istedikleri vergi teşvikini verdiler, istedikleri zaman bir değil, hiçbir Osmanlı padişahına nasip olmayacak kadar çok saraylarda oturdular. 'Yaptığınız yanlıştır' diyoruz, kıyameti koparıyorlar. Fakirin fukaranın hakkını savunma ne zamandan beri suç, eleştiri konusu olmaya başladı? Devri iktidarlarında oldu. Bu iktidar firavunların iktidarı, kibir iktidarı. Biz, hep beraber, bu ülkenin insanları olarak, fakirin fukaranın hakkını koruyacağız, firavunlara yol göründüğünü göstereceğiz, göndereceğiz onları. İstedikleri malı ithal ettiler, istediklerine vergi muafiyeti verdiler. CHP olarak, 'yanlış yapıyorsunuz' dedik. Biz böyle dedikçe, hep bir ağızdan koro halinde üstümüze saldırıyorlar. Bu, bizim haklı olduğumuzu gösteriyor. Vatandaşın hakkını ve hukukunu savunduğumuzu gösteriyor."


-"Erdoğan ağzını açıyor aynı şeyler, bakanlar ağzını açıyor aynı şeyler"


Kılıçdaroğlu, 19 yılın sonunda hangi sorunun çözüldüğü sorusunun önemli olduğunu belirterek, "Kendi sorunlarını çözdüler. Paraları azdı, dolar milyarderi oldular; yandaşları beslemeleri gerekiyordu, çeteler oluşturdular, dolar bazında ihaleler verdiler. Vatandaşa dönüp, 'Biz yerliyiz, milliyiz' efsanesini yaratmaya çalıştılar. Doların önünde secde eden adamlar, dolarla devleti yöneten adamlar yerli ve milli olur mu? Akıl tutulması var. Her şeyi ithal edeceksin, 'Biz yerli ve milliyiz' diyeceksin. Hadi canım sende. Vatandaşın hiçbir sorununu çözmüş değiller." diye konuştu.


21. yüzyılın Türkiye'sinde 3 milyondan fazla çocuğun internete giremediğini, üçüncü dünya ülkelerinin Türkiye'den daha iyi durumda olduğunu savunan Kılıçdaroğlu, İstanbul'da dahi birleştirilmiş sınıfların bulunduğunu söyledi.


Kılıçdaroğlu, derslik sayılarının yetersiz olduğunu, "Arsa gösterin, okul yapalım" çağrılarına sırtların dönüldüğünü savunarak, "Bunu bile yapmadılar; kibir yüzünden. Allah'ın izniyle bu firavunları göndermek bizim boynumuzun borcudur." ifadesini kullandı.


Kırşehir'de esnaf ziyaretinde bulunduğunu, herkesin şikayet ettiğini anlatan Kılıçdaroğlu, ancak devleti yönetenlerin sorunun farkında olmadığını, sarayda böyle bir sorunun bulunmadığını öne sürdü. Kılıçdaroğlu, "Bir devleti yöneten kişiyi düşünün, sarayın dışına çıkamıyor, esnafa el uzatıp 'merhaba' diyemiyor. AK Parti milletvekilleri de öyle, onlar da çıkamıyorlar alana, çıkamazlar da zaten. O görev bize düşüyor. Biz yapacağız o görevi." dedi.


Bütün kötülüklerin anasının işsizlik olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, milyonu aşkın üniversite mezunu işsizin bulunduğunu kaydetti. Sarayda işsizliğin olmadığını, işsizlikle mücadele edilmediğini ileri süren Kılıçdaroğlu, "Neyi konuşuyorlar? Erdoğan ağzını açıyor aynı şeyler, bakanlar ağzını açıyor aynı şeyler. Döviz ve faizden söz ediyorlar. Döviz, faiz milli mi? Hayır. Hiç yatırımdan, kalkınmadan, işsizlik, istihdamdan söz ediyorlar mı? Döviz ve faizi sürekli ekonominin ana ekseni olarak gördüğünüz andan itibaren kendinizi yurt dışındaki sermayeye teslim etmiş sayılırsınız." değerlendirmesinde bulundu.


-"Devletten, halkından habersiz olan bir kişi Türkiye'yi yönetemez"


Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Sicil Gazetesi'ne bakılmasını isteyen Kılıçdaroğlu, 2020 yılında 99 bin 588 esnafın meslek ve sicilden terkini istediğini kaydetti. Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ise "Şirketlerin kapandığı yok, nereden çıkardınız." dediğini anımsatarak, "Böyle bir insan devleti yönetemez. Devletten, halkından habersiz olan, halkının dertlerini, sorunlarını bilmeyen bir kişi Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni yönetemez." görüşünü savundu.


Kılıçdaroğlu, pandemi nedeniyle dükkanı kapalı olan esnafa elektrik faturası geldiğini ifade ederek, kürsüden bir fatura gösterdi.


Firavunların, halkın içinde bulunduğunu durumu asla göz önünde bulundurmadığını dile getiren Kılıçdaroğlu, "Onlar kendi saraylarına, yarattıkları güçlere inanırlar. Kibirleri vardır onların. Vatandaşları hakir, sıradan, ezilmesi gereken insanlar olarak görürler. Kendilerini eleştirenlerin en ağır cezaları almasını isterler. Bu firavun düzeninden bu ülkeyi, milletimizle beraber kurtaracağız." diye konuştu.


Kılıçdaroğlu, pandemi nedeniyle kahvecinin, pastacının, lokantacının dükkanının kapatıldığını ancak mitingin, Uludağ'da eğlenmenin serbest olduğunu söyledi.


"Adam" tartışması yapıldığına işaret eden Kılıçdaroğlu, "Bu kadar zavallılığı, acizliği hiç görmemiştim, tanık olmamıştım. Esnafı batıran adam, Recep Tayyip Erdoğan. Biz zaman zaman gazeteler ve televizyonlarda yer alan fotoğrafları kullanıyoruz. Fotoğrafları biz çekmiyoruz. Pazar artıklarından yiyecek toplayan anneler, çöp konteynırlarında çocuklarıyla birlikte yiyecek toplayan babalar, anneler. Bunları 21. yüzyılın Türkiye'sine yakıştırmıyoruz, 'yanlıştır' diyoruz. Bu garabete, aile destekleri sigortasıyla son vereceğiz." şeklinde konuştu.


Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın, "CHP cenahı aynı yüzsüzlüğü, sokaklarda rastgele çekilen fotoğraflarla milletimizi karamsarlığa sürüklemeye çalışıyor. " dediğini aktararak, şunları kaydetti:


"Adamın dünyadan haberi yok. Fotoğrafı ben çekmiyorum. Kaldı ki o çöp koyteynırlarından, pazar artıklarından bir şey toplayanları herkes görüyor. Sevgili Erdoğan, istiyorsan sen de gez çöp konteynırlarının oralarda, pazar artıklarının nasıl toplandığını sen de gör. Gelebilirsen. Türkiye'yi ne hale soktuğunu görmek istiyorsan gel oraya. Gelir mi? Gelemez. Dolayısıyla sarayda oturanlar Türkiye gerçeğini görmek istemiyorlar. Erdoğan'a, AK Parti'li kardeşlerime, AK Parti'ye oy veren kardeşlerime sormak isterim: Günde 47 lirayla 4-5 kişilik bir aile nasıl geçinir? Bir de saraya bakın. 5 yerden ayrı ayrı maaş alan, en ufağı 10 bin lira... Bunlarda vicdan, ahlak, din, iman var mı? Buna ben isyan etmeyip de kim isyan edecek, ben eleştirmeyeceğim de kim eleştirecek? Saray sosyetesi oturuyorsunuz, oradan 'CHP şöyle, CHP böyle' diye ahkam kesiyorsunuz. CHP halkın partisidir. Halkın sorunlarını dile getirecektir."


(Sürecek)





Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English