Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Kılca: Miraç Müslümanlar için bir kurtuluştur

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, yayımladığı mesajla Türk milletinin ve tüm Müslümanların Miraç Kandili’ni tebrik etti. Başkan Kılca, “Miraç, Peygamberimiz Hz. Muhammed için bir sevinç ve bir inşirah olduğu gibi O’nun ümmeti için de bir kurtuluş, af vesilesi, kalplerin sükûnete erişmesi için muazzam bir fırsattır” dedi.

Kılca: Miraç Müslümanlar için bir kurtuluştur
Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Miraç Kandili dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı. Miraç Kandili’nin Hz. Muhammed’in Mescid-i Haram’dan Mescid-i Aksa’ya gelerek oradan Miraç’a yükseldiğini hatırlatan Başkan Hasan Kılca, Üç Aylar’ın müjdeleyicisi Regaip Kandili’nin ardından bir kez daha bereket, sevinç ve mutluluğu yaşatan Miraç Kandili’ne ulaştıklarını kaydetti. 

Kılca’nın kutlama mesajı şöyle: 

“Yıl hüzün yılıdır. Kâinatın beka sebebi sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed(s.a.v.)’i koruyan amcası Ebu Talib ve fedakâr/vefakâr  eşi, dava arkadaşı Hz. Hatice annemiz vefat etmiştir. Hz. Peygamber(s.a.v.)’in bu hüznü ve üzüntüsüne karşın bir ferahlık, bir müjde, ilahi bir ikramdır Miraç. Hüzünle dolmuş sineyi makamların en yücesine davet eder makamın sahibi Rabbimiz. Miraç, Hz. Peygamber için bir sevinç, bir inşirah olduğu gibi O’nun ümmeti için de bir kurtuluş, af vesilesi, kalplerin sükûnete erişmesi için muazzam bir fırsattır. Yine sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed(s.a.v.)’e Miraç’ta verilen ilahi hediyelere baktığımız da yaşadığımız fani hayatın nasıl daha zengin olabileceğini görüyoruz. O ilahi hediyeler aynı zamanda kurtuluşumuzun vesikasıdır. Kıymetli üç büyük hediyenin ikisi Bakara Suresi’nin son iki ayeti ve şirke düşmeyenin affedilebileceği müjdesidir. Diğer hediye ise bizim için Miraç olan namazdır. Dolayısıyla her gün olduğu gibi bu mübarek gece vesilesiyle de ibadetlerimize itina ve ehemmiyet göstermeli 'Müminin Miracı Namazdır' Hadis-i Şerifini aklımızdan çıkarmadan kalplerdeki zenginliği arttırmak için bol bol dua etmeliyiz. 

Bu vesileyle; her yıl Recep ayının son haftasında kutlanan Dünya Kudüs Haftası’nı da tebrik ediyorum. Bu anlamlı haftada, Mescid-i Aksa’ya ve Kudüs’e sahip çıkmanın, bu değerlerin İslam inancındaki önemine dikkat çekmenin ve Filistin halkıyla dayanışma duygularını canlı tutmanın herkes için önemli bir vazife olduğunu ifade etmek istiyorum. 

İnsan zor zamanlardan oluşur. İşte o zorlukların üzerimizde hakkı ve hatırı vardır. Dolayısıyla zor zamanlarda takındığı tavır ve sorumluluk neticesinde sabrı ile yücelir ve yüceltilir. Bir yıldır mücadele ettiğimiz Covid-19 virüsü salgınını da yine duayla, tedbirle ve sabırla hep birlikte aşacağız inşallah. Verdiğimiz bu mücadele ve gayretimiz neticesinde inanıyoruz ki bu sabrın sonu bizim için huzur olacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle; aziz milletimizin ve tüm İslam âleminin Miraç Kandili’ni en kalbi duygularımla tebrik eder, bu gecede gönül bağlarımızı, muhabbetimizi, kardeşliğimizi her zamankinden daha sağlam ve sıkı bir şekilde güçlendirmesini Cenab-ı Allah’tan niyaz ederim.”
   

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 2
  • 1
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English