Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Kılca: 2019, Karatay için bereketli ve verimli bir yıl oldu

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, 2019’da hayata geçirilen yatırım ve projelerin yanı sıra 2020 planlaması hakkında değerlendirmelerde bulundu. Karatay Belediyesi olarak bereketli ve verimli bir dönem geçirdiklerini belirten Başkan Hasan Kılca, “2019’da ilçemizde ilk olan birçok projenin yanında yenilikçi yaklaşımlarımızı ve katılımcı belediyecilik anlayışımızı ilçemize yansıtmaya gayret ettik. 2020’de de aynı anlayış ve çabayla ilçemize değer katmaya devam edeceğiz” dedi.

Kılca: 2019, Karatay için bereketli ve verimli bir yıl oldu
Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, 2019 yılı boyunca yaptıkları çalışmaları içeren bir değerlendirmede bulundu. 

31 Mart Yerel Yönetimler Seçimleri’nde göreve gelmeleriyle birlikte seçim beyannamesinde yer alan projeleri bir bir hayata geçirmeye başladıklarını belirten Başkan Hasan Kılca, gerek rutin belediyecilik faaliyetleri gerekse de yeni projeler açısından bereketli ve verimli bir dönem geçirdiklerini aktardı. 

2019 BİZLER İÇİN BEREKETLİ VE VERİMLİ BİR YIL OLDU 

Kılca, “İlçemizde ilk olan birçok faaliyetle birlikte yenilikçi yaklaşımlar ve katılımcı belediyecilik anlayışımızı Karataylı hemşehrilerimizle birlikte sahaya yansıttık, yansıtmayı da sürdürüyoruz. Karatay’ımızı geleceğe emin adamlarla taşıma hedefiyle yola çıktığımız ilk günden itibaren var gücümüzle çalışıyoruz. Belediyecilik faaliyetlerimiz dışında hizmet üreteceğimiz alanlarda irademiz dışında oluşan aksaklıkların çözümü için de sorumluluk üstelenerek yolumuza devam ediyoruz” diye konuştu. 

GÖNÜL BELEDİYECİLİĞİ ANLAYIŞIYLA İLÇEMİZİ HEMŞEHRİLERİMİZLE YÖNETİYORUZ

Karatay Belediyesi olarak “Gönül Belediyeciliği” ilkelerini önemsediklerini ve insan merkezli hareket ettiklerinin altını çizen Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, bu prensiplerden taviz vermeden birliğin ve beraberliğin tesisi için gayret ettiklerini söyledi. 

Başkan Hasan Kılca, bu konudaki çalışmalarını ise şöyle özetledi: “Her hafta ilçemizin farklı bir camisinde ‘Cuma Buluşmaları’ programları yaptık ve Cuma gününün bereketini hemşehrilerimizle paylaştık. Ramazan ayında da yine her akşam farklı bir camide ‘Teravih Buluşmaları’ yaptık. Sık sık sanayici ve esnaf buluşmalarımızla buluştuk. Yine ‘Karatay Söz Meclisi’ adıyla halk buluşmaları gerçekleştirerek vatandaşlarımızı belediyemizde misafir ettik. Hemşehrilerimizin öneri ve taleplerini birlikte değerlendirdiğimiz bu programlarımızın yanı sıra ilçemizin tüm muhtarlarıyla irtibatımızı güçlü tutmaya gayret ettik. Hemşehrilerimizle olan iletişimimizi güçlendirmek, fikir, öneri ve taleplerini teknolojiden faydalanarak değerli verilere dönüştürmek adına Karatay Bilgi Yönetim Sistemi’ni hayata geçirdik. Kısacası Gönül Belediyeciliği ilkelerimizden taviz vermeden hemşehrilerimizle el ele, gönül gönüle vererek ilçemizi hep birlikte yönetmeye özen gösterdik.” 

EĞİTİM, GELECEĞİN TÜRKİYESİ’NİN İNŞASI İÇİN OLMAZSA OLMAZIMIZ 

Kılca, 2019 yılı değerlendirmesinde eğitim alanındaki çalışmalarına ise ayrı başlık açtı. Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Karatay Belediyesi olarak eğitime çok önem verdiklerine vurgu yaparak, “Bizim için eğitime yapılan yatırım geleceğe yapılan yatırımdı ve geleceğin Türkiye’sinin daha güçlü temellerle inşasında önem bir husustur. Bu kapsamda da göreve geldiğimizin daha ilk ayında 20 milyon TL yatırım bedeliyle 3 okulumuzun temelini attık. İnşaatlarımız tamamlanmak üzere. Bilim ve Sanat Eğitim Merkezi(BİLSEM) projemizin inşaatı da tamamlandı diyebiliriz. İlçemizdeki tüm ilkokul birinci sınıf öğrencimize çanta ve kırtasiye malzemesi desteği verdik. TÜBİTAK ile protokol imzalayarak ilçemizdeki tüm okullara TÜBİTAK Popüler Bilim Yayınları Kitaplığı kurmaya başladık. Yine Karatay’daki 2 bin 8’inci sınıf öğrencisine 8 bin LGS destek kitabı hediye ettik” ifadelerini kullandı. 

AL BAYRAĞIMIZI HER YERDE DALGALANDIRACAK SPORCULAR YETİŞTİRİYORUZ 

Karatay Belediyesi, eğitimde olduğu gibi gençliğe ve spora da büyük önem veriyor. Bu konuda çoğu Seçim Beyannamesi’nde yer alan çalışmalar olmak üzere birçok projeyi hayata geçirdiklerini kaydeden Başkan Hasan Kılca, gençliğin iyi bir şekilde yetişmesi ve spora yönlendirilmesinin gayretinde olduklarını söyledi. 

Hasan Kılca, şunları aktardı: “Karatay Yaz Spor Okulları projemizi vakit kaybetmeden 11 branşta başlattık ve yaklaşık 1000 çocuğumuzun katılımıyla faydalı bir dönem geçirdik. Karatay Belediyespor Kulübümüzü yeniden canlandırdık ve şu anda 7 branşta uzman antrenörlerimizle yüzlerce sporcumuz eğitimlerini alıyorlar. Buradan yetişecek evlatlarımız kendi branşlarında inşallah Ayyıldız bayrağımızı dünyanın her yerinde dalgalandıran başarılı birer sporcu olacaklar.” 

2019’DA YOL ASFALTLAMA, BAKIM VE ONARIMINDA ÖNEMLİ ÇALIŞMALAR YAPILDI

“Yol medeniyettir” anlayışıyla hareket eden Karatay Belediyesi, 2019’da da ilçenin dört bir yanında yürüttüğü yol yapım, onarım ve bakım çalışmalarına ara vermeden devam etti. Hasan Kılca da, Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler tarafından gerçekleştirilen çalışmalara bizzat katılarak çalışmaları sık sık yerinde inceledi. 

Kılca, belediye olarak tüm mahalleleri kapsayan çalışma yürüttüklerinin altını çizerek, “Altyapının kalitesi ve standardını yükseltme hedefiyle başlattığımız yeni asfalt sezonunda önemli çalışmalar gerçekleştirdik. Ben, bu vesileyle hemşehrilerimize hizmetin en güzelini ulaştırmak için fedakarca gayret gösteren bütün çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi. 

KARATAY BELEDİYESİ TÜKETTİĞİ KADAR ENERJİYİ GÜNEŞLE ÜRETİYOR 

Fiziki belediyeciliğin yanı sıra kültürel ve sosyal belediyecilik alanında önemli çalışmalara imza atan Karatay Belediyesi, 2019’da yenilenebilir enerji projelerinde de adından söz ettirdi. Karatay Belediyesi, yapımını tamamladığı Karatay Güneş Enerji Santrali’ni Kasım ayında düzenlenen törenle hizmete açtı. 

Çevreci ve geri dönüşü bakımından önemli bir yatırım olan Karatay Güneş Enerji Santrali hakkında konuşan Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, şunları söyledi: “Karatay Belediyesi, bu tesisle yenilenebilir enerji alanında önemli bir iş başarmıştır. 5.8 milyon liraya mal olan bu tesisimizle belediyemize ait bütün bina, park ve tesislerin tükettiği tüm enerjiyi karşılıyor. Tesisten yıllık elde edilecek kazanç, 1 milyon 496 bin TL. 5 milyon 780 bin TL’ye mal ettiğimiz tesisle hem çocuklarımıza daha güzel bir ülke bırakmış hem de yılda yaklaşık 88 bin ağacı doğaya kazandırmış oluyoruz.” 

2019’DA KARATAY TURİZM ALANINDA ÖNEMLİ GELİŞMELER YAŞADI 

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca’nın Seçim Beyannamesi’ne yer alan “Mevlana Arkası Dönüşüm Projesi”nde de 2019 yılı içerisinde önemli gelişmeler yaşandı. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hz. Mevlana Türbesi’nin arkasındaki 70 bin 800 metrekarelik bölgeyi “Kentsel Yenileme Alanı” olarak ilan ederek projenin bir an önce hayata geçirilmesi için önemli bir mesafe kaydedilmesini sağladı. 

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Resmi Gazete’de de yayımlanan karar dolayısıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a teşekkür ederek, “Amacımız medeniyetimizin en kıymetli mekanlarını ve eserlerini barındıran Karatay’ın ülke turizmine çok daha fazla katkı yapmasıdır. İnanıyorum ki proje hayata geçtiğinde Karatay, turizm alanında önemli bir iş başarmış olacak” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Konya ve Konyalılara olan sevgisini sadece bu kararla değil, yine Karatay Belediyesi tarafından restorasyon çalışmalarına başlanan Selçuklu dönemi kervansaraylarından Obruk Hanı’nın hemen arkasındaki Kızören Obruk Gölü’nün “Kesin Korunacak Hassas Alan” olarak tescil etmesiyle de bir kez daha gösterdi. 

Obruk Hanı ve çevresinde restorasyon ile çevre düzenlemesi çalışmalarına başlayan Karatay Belediyesi, Hayıroğlu Mahallesi sınırları içerisinde yer alan ve 10 bin 300 yıllık geçmişiyle Çatalhöyük’ten tam 1000 yıl daha eski Boncuklu Höyüğü’ne yönelik her türlü çalışmaya destek vererek bölgeyi turizme kazandırmayı hedefliyor.  

Karatay Belediyesi, termal turizm alanında da önemli projeler yürütüyor. Karatay Belediyesi’nin önemli vizyon projeleri arasında yer alan ve 5 yıldız konforundaki İsmil Termal Tesisleri de 2019’da bitme aşamasına geldi. Türkiye ve Konya’nın termal turizmdeki payını arttırması planlanan söz konusu projenin son rötuşları yapılarak 2020’nin başlarında hizmete açılması hedefleniyor. 

KARATAY, KÜLTÜREL VE SOSYAL BELEDİYECİLİKTE DE FARKINI GÖSTERDİ 

Karatay Belediyesi, 2019 yılı içerisinde kültürel ve sosyal belediyecilik alanında da birçok yeni proje ile uygulamayı da hayata geçirdi. 

Bu kapsamda Karatay Belediyesi, Konya’da bin 700’ü aşan Çölyak hastası için Karatay Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası’nda glutensiz ekmek üretimine başladı. Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, vatandaşların talebi doğrultusunda glutensiz ekmeğin üretimini gerçekleştirerek belediyeye ait ekmek büfelerinden glutensiz ekmeği daha ucuz bir fiyata aldıklarını belirtti. 

Sosyal belediyecilik faaliyetlerinin yanında kültürel anlamda da üzerine düşeni yapmaya gayret gösteren Karatay Belediyesi, 2019’da “Mevlana Şiir Şöleni” ve “Vatan Aşkıyla 53. Konya Aşıklar Bayramı”nı da düzenledi. “Sufisin Sinema Günleri”ne katkı sunan yıl içerisinde yapılan tanıtım fuarlarına katılım sağlayan Karatay Belediyesi, Karatay Emekli Konaklarından faydalanan vatandaşların yanı sıra ve ilçede eğitim gören öğrencilere yönelik de gezi programları yaptı. Yine Karatay Belediyesi, Hz. Mevlana’nın hayatını konu alan ve 5 milyonun üzerinde izlenme oranına ulaşan 30 bölümlük Türkiye’nin ilk sosyal medya dizisi “Mihrimah Karatay Çizgi Dizisi”ne de imza attı. “Minyatürlerle Mevlevilik ve Mevlevihaneler Sergisi” düzenleyen ve söz konusu eserlerin olduğu “Âlem Dönüyor; Minyatürlerle Mevlevilik ve Mevlevihaneler” adlı kitabın da basımını gerçekleştiren Karatay Belediyesi, 2019’da bu kitabın yanı sıra “Selçuklu Emiri Celalettin Karatay ve Vakıf Eserleri” ile “Konya’da Ahilik ve Ahi Yapıları” adlı iki yeni eseri de yayın hayatına kazandırdı. 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 1
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English